33 MSc Програми в Управление на ресурсите 2024

Филтри

Филтри

  • MSc
  • Науки за устойчиво развитие
  • Екологична устойчивост
  • Управление на ресурсите
Области на обучение
  • Науки за устойчиво развитие (33)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MSc Програми в Управление на ресурсите

    Ако дадено лице преследва следдипломна квалификация в научна, технологична или математическа област, вероятно ще завърши с магистърска степен по магистърска степен. Магистърът обикновено е втори цикъл, придобит между бакалавър и доктор.

    Какво представлява един MSc в управлението на ресурсите? Това е интердисциплинарно изследване на значението на управлението на използването на природните ресурси по оцветен начин и способността да се споделят сложни идеи между различните дисциплини и актьори. Повечето програми дават възможност на студентите да изучават глобални важни екологични проблеми като изменението на климата, устойчивото управление на почвите и растителните и водните ресурси в селското стопанство. Индивидите могат да бъдат въведени в инструменти, които варират от анализа на жизнения цикъл до географския софтуер за картографиране и оценката на биологичното разнообразие.

    Учениците по управление на ресурсите са склонни да развиват силни умения за изследване и писане. Учениците също се научават как да работят с други хора. Тези умения могат да помогнат на учениците да навлязат в работната област, както и в личния си живот и да доведат до високоплатени работни места.

    Разходите за приемане в програма за управление на ресурсите могат да варират в зависимост от училището. След като ученик намери програма, представляваща интерес, се препоръчва да се свържат с училището, предлагащо програмата, за да получите повече информация за разходите.

    Завършилите магистърска степен по управление на ресурсите могат да се окажат квалифицирани за работа в широк кръг организации, които се занимават с природни ресурси, опазване и международно развитие. Студентите често работят за консултантски фирми, НПО, международни организации или правителствени агенции. Някои от ролите, които биха могли да запълнят, включват изследовател, научен специалист по околна среда, служител за наблюдение на въглерода, анализатор на устойчивостта или консултант по отпадъците и околната среда.

    Следдипломна квалификация по управление на ресурсите се предлагат в университети по целия свят и студентите могат да успеят да осъществят някои от своите изследвания чрез онлайн програми. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.