148 MSc Програми в Журналистика и масова комуникация 2024

Филтри

Филтри

  • MSc
  • Журналистика и масова комуникация
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (148)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    MSc Програми в Журналистика и масова комуникация

    Магистърът на науките или MSc обикновено се възлага на лица, които успешно завършиха поредица от напреднали, свързани с науката курсове. Придобиването на магистърска степен често е изискване за влизане в докторска програма.

    Какво представлява магистърска степен по журналистика и масова комуникация? Въпреки че специфичната насоченост на програмата може да варира в зависимост от институцията, тези програми обикновено имат за цел да подготвят студентите за стратегически или оперативни позиции в областта на комуникацията. Програмите често изискват учениците да демонстрират своето обучение чрез теоретично и практическо приложение на своите знания. Курсовата работа може да се отнася до въпроси като управление на проекти, мобилни комуникации, реклама, управление на събития, публично говорене и маркетинг на социални медии. Повечето програми завършват с дисертационен или изследователски проект и могат да бъдат завършени за по-малко от три години.

    Завършилите тези програми могат да придобият умения, които да се окажат ценни във всички аспекти на живота им. Ефективните умения за междуличностна комуникация, знанията за уеб технологиите и уменията за представяне са полезни на и извън работното място.

    Фактори като продължителността на програмата, местонахождението на институцията и статута на записване играят роля при определянето на разходите, свързани с придобиването на MSc. Перспективните студенти трябва да се свържат директно с представител в университет, за да научат подробности.

    С магистърска степен по журналистика и масова комуникация много от завършилите смятат, че са станали по-продаваеми на работното място. Настоящите и бъдещите работодатели могат да потърсят лица с магистърски степени, за да заемат позиции на високо равнище в рамките на своите организации, като например анализатор на маркетингови проучвания, мениджър връзки с обществеността, рекламен мениджър, стратегия за социални медии, директор маркетингови комуникации, излъчващ анализатор и старши копиър. Тези длъжности често изискват завършващите да използват своите междуличностни и комуникационни знания и умения за производство на материали или решаване на фирмени проблеми.

    Магистърски програми по журналистика и масова комуникация обикновено се предлагат в институции по целия свят. За да намерите този, който е най-подходящ за вас, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра.