Keystone logo

39 MSc Програми в Науки за живота Биоинформатика 2024

Филтри

Филтри

 • MSc
 • Науки за живота
 • Биоинформатика
Области на обучение
 • Науки за живота (39)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение

  MSc Програми в Науки за живота Биоинформатика

  Студентите избират да следват магистратура (MSC) в биоинформатиката са най-вероятно заинтересовани да работят като изследователи в рамките на дисциплината на молекулярната биология, като се възползват от информационните технологии за управление и организиране на големи бази данни на биологични данни на молекулярно ниво.

  Какво е магистърска степен по биоинформатика? Тя е модерна степен в сравнително нова област на биоинформатиката, интердисциплинарна област, която е възникнала като отделна дисциплина в рамките на молекулярната биология. Биоинформатика прилага компютърни науки, инженерство, математика и статистика за изследвания и интерпретират биологични данни, подобно на това, което е било направено по време на Проекта за човешкия геном. В основата си, биоинформатика прилага информационните технологии за биологични молекулярни данни в голям мащаб.

  Студентите, които изберат този курс на обучение ще придобият умения за тълкуване на биологични данни на молекулярно ниво, както и умения в организацията на база данни.Прилагането на съвременни математика и информационни технологии за тези данни позволява на изследователя да разбере взаимоотношения данни по начин, който преди това не е била известна.

  Разходите за придобиване на висше образование в тази област ще зависи от редица фактори, като например дали ученикът ще присъства на пълно или непълно работно време, изборът на университета, както и дали студентът се посещават занятия в колежа или онлайн. Важно е да се проучат училища от гледна точка на това колко добре те ще отговарят на вашите бюджет и цели.

  Възпитаник с магистърска степен по биоинформатика да очаквате да намерите професионален избор с изследователски лаборатории в академичните среди или промишленост, фармацевтични компании, както и в други различни области като селското стопанство или за развитието на продукти за лична хигиена. Има и възможности в генната последователност, определяне на генотипа и база данни дизайн и поддръжка. Работодателите са предимно търсещи хора с много опит в областта на молекулярната биология и авангардни изчислителни умения.

  Има много програми, достъпни за един студент да помисли, включително и международни възможности и онлайн курсове. Онлайн проучване често може да спаси един студент пари, като същевременно предлага по-голяма гъвкавост. Търсене на програма по-долу и се свържете директно с допускане офиса на училището по ваш избор чрез попълване на олово формата.