Свържете се директно с училищата - Сравнете 19 MSc в Биоинженерство 2023

19 MSc Програми в Биоинженерство 2023

Преглед

Магистърът на науката, съкратен като MSc, е следдипломна степен, предлагана на студент, който наистина е показал майсторство в своята област на обучение. Тази степен може или да даде тласък в областта на кариерата, или да действа като портал за висше образование, като например докторски програми.

Какво представлява един MSc по биоинженерство? По време на този напреднал етап на обучение, участник в програмата може да избере фокус, за да определи своята специализация. Някои популярни области на фокус могат да включват биореакция и биопроцес инженеринг в животински, растителни или микробни клетки, продуктово инженерство, растителна технология, механика на флуидите, химическа реакция и техническа термодинамика. Фокусът, който студентът избира, би могъл да окаже пряко въздействие върху материалите, обхванати по време на обучението си, както и придобитите умения, докато участват както в лекции, така и в практически възможности за обучение.

Докато различните програмни фокуси предлагат уникални комплекти умения, студентите, обучаващи биоинженерство, все още могат да очакват много полезни способности като организацията, лабораторната безопасност и управлението на времето. Това са умения, които са от съществено значение за подпомагане на учениците да управляват ежедневни задачи като бюджетиране или създаване на график по-ефективно.

Разходите за курсове по биоинженерство варират драстично между училищата, което е нещо, което студентите трябва да имат предвид, докато проучват разходите за обучение и наличието на училище. Програмите могат да продължат навсякъде от година до две години в повечето случаи.

Биоинженерството е научна област, която се е увеличила все повече и повече през годините благодарение на няколко научни постижения в отрасъла. Студент с магистърска степен в тази област може да се възползва от този растеж чрез намиране на работа като биомедицински учен, биотехнологичен специалист, съдебен учен, микробиолог или учен в областта на клиничната биохимия, геномиката, хематологията и имунологията. Типът кариера, който студентът може да избере, зависи силно от специалността, която е избрал по време на програма "Магистър".

Можете да преследвате тази възнаграждаваща степен на местно, международно или онлайн ниво, в зависимост от финансовите ресурси и съществуващите ограничения в графика. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • MSc
  • Инженерни проучвания
  • Химично инженерство
  • Биоинженерство
Области на обучение
  • Инженерни проучвания (19)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение