7 MSc Програми в Бизнес проектиране 2024

Филтри

Филтри

 • MSc
 • Бизнес проучвания
 • Бизнес проектиране
Области на обучение
 • Бизнес проучвания (7)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение

  MSc Програми в Бизнес проектиране

  Магистратурите MSc са следдипломни програми, които обикновено продължават около две години. Такива програми са важна предпоставка за придобиване на докторска степен и често осигурява на завършилия студент професионална квалификация в съответна област. Магистратурите MSc предлагат курсове в различни предметни области.

  Какво всъщност е MSc по бизнес инженерство? Такива програми включват изучаване на принципите на инженерство и начина, по който те могат да се прилагат в корпоративни контексти. Студентите могат да изучават такива дисциплини, като управление на бизнеса и лидерство, административни техники, бизнес право, логистика и икономика, но също и общи инженерни принципи и технологии. Някои програми предлагат курсове с висока специализация, другите пък осигуряват общ поглед към някоя предметна област. От студентите може да се изисква да напишат теза или да подготвят изследователски проект.

  Магистратурата е добра възможност да подобрите уменията си и конкурентоспособността за днешния глобален пазар на труда. Освен това, MSc е добра отправна точка за придобиване на следдипломна квалификация и позиция. Редица завършили с магистърска степен изразяват по-голямо удовлетворение от работата и чувство за лично постижение след завършване на своята степен.

  Таксите за придобиване на магистърска степен по бизнес инженерство могат да варират в голяма степен в зависимост от такива фактори, като популярност на програмата, местоположение на институцията и наличие на финансова помощ. Кандидат-студентите задължително трябва да изучат този въпрос самостоятелно.

  Тези, които притежават магистърска степен по бизнес инженеринг, могат да се пробват в редица различни кариери. Много от тях избират да навлязат в сферата на бизнеса и финансите, да работят като мениджъри, аналитици или инженери в различни корпорации и финансови институции. Завършилите могат да бъдат наети от организации с нестопанска цел или дори от правителствени регулаторни органи. Някои завършили студенти избират да останат в академичните среди и да се занимават с кариера на научни изследвания или преподаване.

  Започнете днес, ако искате да придобиете степен MSc. Разгледайте програмите по-долу и намерете тази, която най-много ви харесва. Попълнете специална форма на страницата с програмата и се свържете с университета директно.