Keystone logo
Al Yamamah University

Al Yamamah University

Al Yamamah University

Представление

За YU

Al Yamamah университет (YU) е създадена през май 2001 г. като единен колеж от семейството на Ал Khudair. Това отбеляза втория си основен принос за образование в Саудитска Арабия, като пионер в създаването на първите частни училища в Рияд през 1957. Оторизиран като институция за висше образование от Министерството на висшето образование, Al Yamamah колеж отвори врати за студенти от мъжки пол през септември 2004 г. и да студентки през септември 2006 година. През 2008 г. Банката депозитар на Светите джамии, крал Абдула бин Абдулазиз Ал Сауд, Бог да го защити, издаден царски указ за одобряване на котата на Ал Yamamah колеж към статут на университет, кулминацията на осем години на планиране и упорита работа, за да се установи отличителен, модерен Саудитска образователна институция, която предоставя студент както и следдипломно обучение. От самото си основаване, Университета се е утвърдила в челните редици на конкуренцията между частните висши учебни заведения в Кралство използващи английски като среда за обучение.

Al-Yamamah университет се намира на север от Рияд, на Ал-Касим магистрала, и заема площ от 160,000 квадратни метра. Тя е проектирана в съответствие с най-новите стандарти за образователни институции. Мъжкият кампуса се състои от централната академична сграда, голямата аудитория, главната библиотека, салон учениците, спортен клуб и джамия. В допълнение, от самото му начало, Al-Yamamah университет е поела ангажимент за осигуряване студентки с възможности за образование, които ги подготвят за тяхната жизненоважна роля в нововъзникващите Саудитска пазар на труда. Женският кампус е плод на този ангажимент, с кампус състоянието на най-съвременните с участието на съвременни удобства - академично, така и за отдих - че са напълно равностойни на тези, ползвани от мъжката кампус. Построен на обща стойност от 300 милиона саудитски риала (приблизително $ 80 милиона), ултра-модерен кампус на университета осигурява състоянието на най-съвременните съоръжения и иновативни учебни проекти и програми, предлагани от преподаватели от цял ​​свят.

От самото си основаване, Al Yamamah College (сега Al Yamamah University) е осъзнал ключовата роля, която на английски език играе в днешния свят на бизнеса, знания и технологии и е взел стратегическо решение да предложи на своите програми на английски език. С това се има предвид, YU започва дългосрочно партньорство с базираната в САЩ свърже помежду Езикови центрове за предоставяне на програмата английски езикова подготовка за Al Yamamah студенти. След, студент центриран подход на основата на проекти и с високо квалифицирани преподаватели, саудитските свърже помежду Езикови центрове (SILC) са предоставящи Ориентация програмата на английски език от 2004 г. насам, за да осигурят на учениците с английски език и други академични умения те се нуждаят, за да успее в академичната контекста на YU и извън нея.

Al Yamamah University предлага бакалавърски и магистърски програми в три колегии: Колежа по бизнес администрация (Коба), Колежа по компютърни и информационни системи (КТИ) и Колеж по строителство и архитектура (CEA).

Мисия

Al Yamamah университет осигурява академична подготовка и професионално обучение на най-високите стандарти, които придават на своите студенти през целия живот всеотдайност към учене и самостоятелно развитие, като същевременно позволяват повишаването на поколения, за да оформят една бъдеща белязана от положителен социален и икономически напредък

Визия

Al Yamamah университет се стреми да бъде най-предната Саудитска образователна институция известен със своята ефективна подготовка на творчески и предприемачески професионалисти, които са постоянно по-високо търсене от водещи организации от публичния и частния сектор.

университетските стойности

Вярност към нашата религиозна, етична и културното наследство Подкрепа и насърчаване на научните изследвания Креативност, иновации и ангажимент за високи постижения Професионализъм и всеотдайност към непрекъснато подобрение Доверие и работа в екип прозрачност

университетските Характеристики

Институция за висше образование белязана от интелектуалната строгост и насочва към разширяване на знанията, предлагащи програми на обучение и практическо обучение в професионалните дисциплини на критична нужда Английския като език на преподаване предоставяне на по-добър достъп до глобални източници на знания като същевременно се развива в поискване комуникационни умения и високо прехвърляеми професионални възможности Al Yamamah университет активно развива и подхранва партньорства с водещи образователни и изследователски институти, за да се насърчи преподаватели и студентски обмен и трансфер на знания и опит Ангажиран за постигане на националните, регионалните и международните стандарти за качество, както е видно от институционална и специализирана програмна акредитация Работи за установяване на тесни връзки с ключови представители на промишлеността и услугите, за да се идентифицират и да се отговори на техните нововъзникващи потребности Търси да назначи висококвалифицирани чуждестранни преподаватели и служители с академични познания от признати водещи висши учебни заведения Ние подложи нашите програми и програми за непрекъснато преразглеждане, като се гарантира, че те отразяват актуалното състояние на техниката в техните различни дисциплини, като е готов да разшири учебните програми или разработване на нови програми в нивата на студенти и специализанти в отговор на нуждите на общността Цялостно прилагане на стандарти и принципи за осигуряване на качеството във всички области Насърчаване на научните изследвания с конкретна молба към нуждите за развитие на общността

Местоположения

  • Riyadh

    P.O. Box 45180 , 11512, Riyadh

    Въпроси