© WSB University
WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

Представление

WSB University не само определя стандартите за образование на полския пазар, но също така консолидира позицията си на чуждестранните пазари, превръщайки се в силен институционален партньор в областта на образованието и научните изследвания. Това се потвърждава от високото 2-ро място на университета в класацията за интернационализация в Полша. WSB University е и все още е в челните редици на частните университети в Полша от много години. Възможността за провеждане на част от обучението в чужбина, чуждестранни стажове, програми, позволяващи едновременно получаване на две дипломи - полска и чуждестранна, участие в много международни проекти, са само част от многото възможности, които предлагаме на нашите студенти.

Днес WSB University е един от полските университети, най-често избирани от чуждестранни кандидати. В нашите кампуси учат близо 2000 чуждестранни студенти от 60 страни по света. WSB University предлага бакалавърски, магистърски, докторски и следдипломни програми. Можете да избирате от 15 направления на обучение и над 130 специалности. Нашето образователно предложение е разработено така, че да отговори на изискванията на съвременния пазар на труда, така че нашите възпитаници да станат конкурентоспособни на пазара на труда и да имат възможност за успешна кариера. Като модерен, насочен към научни изследвания университет WSB University е включен в различни научни мрежи и е международно акредитиран от Фондацията за насърчаване и акредитация на икономическите науки EPOQUS; международна CEEMAN IQA акредитация (за 6 години от CEEMAN - Международна асоциация за развитие на управлението в динамични общества); Етикет EUR-ACE®, предоставен на университета за 5 години от Комисията по акредитация на технологичните университети (KAUT); и е положително награден с наградата HR Excellence in Research.

Характеристики на кампуса

  Приемане

  Класации

  WSB University 3-то място в Полша

  В престижната класация на университетите - Perspektywy 2021 , WSB University зае 3- то място в Полша (от 6-та до 3-та позиция в сравнение с предходната година) и е единственият недържавен университет извън Варшава, който е класиран толкова високо. В класацията на академичните университети, 2021 - WSB University е класиран на 35-о място в Полша (от 42-ро до 35-о място в сравнение с предходната година) сред всички държавни и частни университети с право да присъждат докторска степен.

  Оценени са определени области на обучение: Национална сигурност - 4-то място, Компютърни науки - 5-то място, Мениджмънт - 12-то място, Педагогика - 13-то място, Транспорт - 18-о място и Физиотерапия - 24-о място. Това е голямо отличие за WSB University и успеха на всички негови служители, студенти и завършили.

  Класацията на академичните университети включва 27 индикатора, групирани в седем критерия: Престиж, Възпитаници на пазара на труда, Научен потенциал, Научна ефективност, Научен потенциал, Иновации и Интернационализация. Това го прави една от най-обширните и прозрачни образователни класации.

  Финалната гала се състоя на 22 юни 2021 г. в Олимпийския център във Варшава. По време на Гала бяха връчени грамоти за ректори на най-добрите университети. Дипломата за WSB University получи ректорът – ст.н.с. Проф. д-р Здзислава Дацко-Пикевич.

  Университетската класация Perspektywy 2021 включва огромното мнозинство от университетите в Полша. Неговата методология за класификация на университетите и определени области на обучение го прави важен източник на информация за кандидатите за обучение. При оценката на университета, Рейтинговата комисия взема предвид гласа на академичната общност и променя нейните показатели.

  Местоположения

  Местоположения
  • Dabrowa Gornicza

   ul. Cieplaka 1C, 41-300, Dabrowa Gornicza

   Въпроси