Keystone logo
Western Caspian University

Western Caspian University

Western Caspian University

Представление

Западният университет (сега Western Caspian University), първото частно висше учебно заведение в Азербайджан, е основано през 1991 г. Западнокаспийският университет е член на Международната асоциация на университетите към ЮНЕСКО от 1992 г., Европейския фонд за развитие на управлението от 1996 г. и Мрежата на черноморските университети от 1999 г., както и Асоциацията за европейски изследвания на Кавказ (AESC) , Асоциацията за политически изследвания (PSA), Европейската асоциация по философия на науката (EPSA), Мрежата на ООН за решения за устойчиво развитие (SDSN), Международната асоциация на университетите, Международната федерация по катерене и алпинизъм (UIAA), Програмата за планинско партньорство на ООН , Асоциация на международните образователни администратори (AIEA) и редица други международни организации, съвети и асоциации.

WCU поддържа тясно сътрудничество с много международни образователни институции. Според различни независими прегледи, WCU се нарежда сред първите десет новосъздадени университета в тази нововъзникваща географска област. Създаването на тази институция е повлияно от социално-политическите и икономически процеси, протичащи в Източна Европа и страните от ОНД след разпадането на СССР през 1991 г. Целта на университета е да създаде перфектната образователна атмосфера за световно признато обучение и да подготви студентите за постигане на систематичен успех в бъдещата им кариера на международно ниво. WCU редовно участва в международни програми и проекти, чрез които разширяваме базата си от академични дейности, укрепваме репутацията си в света на образованието, създавайки рамка за нашето устойчиво развитие.

Международните отношения

Всяка година WCU, заедно с местни експерти, кани и лектори от САЩ, Обединеното кралство, Франция, Германия, Холандия и др. WCU предоставя на студентите възможност да учат в чужбина в Европа, Съединените щати и други страни както за кратко, така и за дългосрочно -срочно потапяне. Университетът предоставя на студентите възможност да участват в международни програми за обмен на студенти като Erasmus Mundus, Mevlana и др. WCU предлага и MBA в сътрудничество с Университета за бизнес и международни изследвания (UBIS), Швейцария.

Университетът продължава да модернизира своите структури. Предприемат се последователни мерки за укрепване на инфраструктурната, учебно-материалната и техническата съставка. Добавени са най-съвременни лаборатории в различни области, в допълнение към надграждането на методологиите на преподаване, за да бъдат в съответствие с най-високите международни стандарти. Нашата цел е да развием професионалните умения и лидерските качества на нашите възпитаници в областта на бизнеса, управлението и т.н., базирани на национални и мултикултурни ценности и разработени с помощта на авангардни технологии, най-добри международни практики и най-високи етични стандарти.

Очакваме с нетърпение да ви посрещнем в Western Caspian University!

Характеристики на кампуса

    Местоположения

    • Baku

      Istiglaliyyat,31, 1001, Baku

    Въпроси