VID Specialized University

VID Specialized University

VID Specialized University

Представление

VID Specialized University има повече от 4500 студенти в седем кампуса в четири града; Берген, Осло, Санднес и Ставангер. VID има дългогодишни традиции и опит в областта на здравните науки, социалните науки и теологичните изследвания.

Имаме 50 учебни програми в цялата мрежа. VID Specialized University Колежът възникна на 1 януари 2016 г. след сливането между четири норвежки институции: Университетския колеж Diakonhjemmet в Осло и Санднес, Университетския колеж Betanien в Берген, Университетския колеж Haraldsplass Deaconess в Берген и MHS - Училище за мисия и теология в Ставангер. Университетският колеж Бетаниен предлага клинични проучвания за студенти по международен обмен в рамките на медицинската и хирургичната практика, психичното здраве и сестринските грижи. Университетският колеж Diakonhjemmet е създаден през 1890 г. като частен колеж с нестопанска цел. На тази основа акредитираното висше учебно заведение сега включва около 2300 студенти и 160 факултета и персонал.

vid

122668_VID_pic_5.jpg

Основните ценности на колежа са обобщени в неговия лозунг: „Посветен на хората“. Тези ценности също отразяват академичния фокус на колежа, който е съсредоточен единствено върху здравно-социални и църковни програми на всички нива (бакалавър, магистър и доктор) и се подкрепя от текущи изследвания във всички области. Haraldsplass Deaconess University College (HDUC) е частен, с нестопанска цел, християнски, акредитиран държавен университетски колеж в Норвегия. Той е известен на високо професионално ниво и удовлетвореност на учениците.

Колежът се фокусира върху интернационализацията и приблизително 50% от бакалавърските студенти имат по -кратък или по -дълъг престой в чужбина по време на обучението си. MHS-School of Mission and Theology е частен, специализиран университет, собственост на Norwegian Mission Society (NMS), ангажиран с висококачествено образование и изследвания, свързани с глобалните перспективи на мисията на църквата, както и с религиозни и културни срещи.

vid

Местоположения

 • Oslo

  184 Vinderen, NO-0319 Oslo, NO-0319, Oslo

  • Bergen

   Ulriksdal 10, 5009, Bergen

   • Sandnes

    Vågsgaten 40, 4306, Sandnes

    • Stavanger

     Misjonsmarka 12, 4024, Stavanger

     Въпроси