VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

Представление

Кои сме ние

Основан през 1849 г., VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO) е чешки държавен университет с дългогодишни традиции в висококачественото инженерно образование и изследвания. Тези традиционни основни ценности непрекъснато се актуализират, за да отразяват съвременните съвременни технологии и непрекъснато развиващите се нужди на индустрията. VSB-TUO има силни връзки с индустрията и процъфтява в приложните изследвания, в сътрудничество с компании и институции по целия свят, в намирането на иновативни решения на съвременни проблеми.

Проучването във VSB-TUO поставя акцент върху практическото обучение, докато изследва реални проблеми от съвременните съвременни индустрии, използвайки най-новия софтуер и инструменти. По много учебни предмети 50% от курсовата работа е практически ориентирана, перфектно комплиментирайки усъвършенстваната теоретична инструкция, и гарантира, че завършилите са получили образованието и опита, търсени от работодателите по целия свят.

зрение

Ние сме сред водещите европейски университети, предлагащи техническо и икономическо образование, провеждайки приложни и основни изследвания и осигурявайки необходимите технически насоки, консултации и експертно обслужване на обществото.

Нашата мисия

Ние сме част от университетската система, която е най-високото ниво на образователната система в Чешката република. Предаваме знания, развиваме умения и създаваме пространство за професионално израстване на индивидите и развитието на цялото общество в области с технологични и икономически специализации. Ние си сътрудничим с правителствени организации, местни власти, местни и чуждестранни университети, научни институции, организации и лица. Нашата основна задача е:

 • Осигуряване на висше образование
 • Разработване на изследвания и разработки
 • Развийте сътрудничество с практиката

Етичен код

С етичния кодекс VSB - Техническият университет в Острава, като носител на европейската култура и образование, обявява моралните ценности, произтичащи от европейската културна среда и по този начин се стреми към висок стандарт на етично поведение извън задължителните правни норми.

Статистика

 • 3176 успешно завършили тази година
 • 40% от завършилите VSB-TUO са жени
 • Над 100 предимства на дипломната карта

  Характеристики на кампуса

  Модерен кампус, който продължаваме да надграждаме

  Ние постоянно развиваме нашия кампус, за да осигурим качествена среда за нашите студенти, с нови и реновирани сгради, изследователски центрове, лаборатории и удобни класни стаи.

  Кампусът на VSB-TUO разполага с всякакви съоръжения за студенти, служители, но и за широката публика. Нашият кампус може да бъде втори дом за вас.

  Един от най-големите кампуси в Централна Европа

  Кампусът на VSB - Technical University of Ostrava е един от най-големите в Централна Европа. Освен настаняване, той предлага и кетъринг услуги, спортни и културни съоръжения и редица други услуги. В този кампус можете също да намерите пощенски офис, студентски магазини и безплатна wifi връзка за всички студенти. В рамките на кампуса има също галерия, библиотека и павилион за компютър. Студентите могат да използват услугите на местен лекар, психолог или кариерен консултант.

  Кампусът на VSB-TUO предлага широка гама от спортни съоръжения за студенти, служители, но и за широката публика. В рамките на кампуса има открити игрища за бадминтон и волейбол, стена за катерене, закрити баскетболни и волейболни игрища и футболно игрище с изкуствена трева. Можете да играете тенис на маса, да опитате да практикувате бойни изкуства, да посетите фитнес центрове или до нашата аеробна зала, където можете да избирате между бързи или бавни форми на упражнения. Обществен басейн е на разстояние - само една трамвайна спирка.

  Основният кампус на VSB-TUO се намира в много приятната обстановка на Поруба - в близост до гора, с пътеки за кънки или колоездене. Кампусът е свързан с обществен транспорт с други части на Острава, дори през нощта. Острава е много добре достъпен не само с влак, но сега, когато магистралата е завършена, също и с автобус и кола.

   Местоположения

   • Ostrava

    17. listopadu 2172/15, 708 00 , , Ostrava

   Въпроси