Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Представление

За UUM

UUM

Universiti Утара Малайзия (UUM), който беше официално създадена на 16 февруари 1984 г., е шестата Малайзийски държавен университет. Той е единственият университет, който е създаден, за да се специализират само в сферата на образованието за управление от самото начало на своето създаване.

Планирането на изграждането на този шести университет започва през август 1983, когато Министерството на образованието Малайзия започна да дава вид, не на шега, с идеята за създаване на този университет. На 19 октомври 1983 г. кабинетът даде официалния си одобрение за този проект в Kedah. По това време, проектът е наречен "Шесто университет проект". Няколко месеца по-късно, на временно офиса на шестия университета, официално наречен Universiti Утара Малайзия (UUM), бе официално открит на 15 февруари 1984 г. в Джитра.

Четири месеца след официалното й откриване, офиса UUM се премества в неговото временно кампус - Campus на Darul Aman - в Джитра, през юни 1984 г., когато на първата фаза на проекта бяха завършени. Преместването се извършва така, че да бъде в състояние да въведе в най-първата партида от студенти за учебната година, която започна в началото на юни 1984 година. Кампус Darul Aman бе на 62-акровата участък земя в Бандар Darulaman. Тя е била 18 км северно от Alor Setar и 4.8 км от Джитра.

UUM

В същото време, планирането на постоянен кампус за университета вече е започнала. Този постоянен колежа е да бъде построен на площ от 1,061 дка в Sintok (в района на Кубанг Pasu), разположен на около 48 км северно от Alor Setar и 10 км източно от Changlun, малък град по протежение на север-юг магистрала, близо до границата на Малайзия-Thai.

Постоянното UUM кампуса, по-нататък Campus Sintok, започнал да извършва дейност на 15 септември 1990 година. Разположен в бивш площ калай добив, той е настанен в долина на буйни тропически гори, обгърнат от сини хълмове, и полива от две реки, които се вливат по средата на кампуса. Реките, Sungai Sintok и Sungai Badak, завършване на живописната красота на природната среда, предоставящ безброй перспективи на зелен блясък.

UUM

The MYR580 милиона Sintok Campus е официално открит на 17 февруари 2004 г. от Royal канцлер, Негово Кралско Височество султан Абдул Халим Mu'adzam шаха. Основните сгради на университета са Bahiyah библиотека Sultanah, Канцеларията, Badlishah джамията Султан, Mu'adzam Shah зала, Tan Шри Осман зала, спортен комплекс, МОЛ Varsity, сградата на Budi Siswa, Комплекса конвенция, и сградите, които са дом на различните отдели на Академичния колежи.

Като кампус разположен далеч от тълпата безумната, UUM гарантира, че неговите ученици не искат за подходящо настаняване. В момента, UUM има 15 Student Жилищна зали (СРЗ), което, всички заедно, къща 20000 студенти. На SRHs се кръстен малайзийски компании, институции и организации на репутация, а именно MAS, TENAGA Насионал, Tradewinds, PETRONAS, EON, Разни, SIME Дарби, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK MUAMALAT, BANK Rakyat, и БАНКА МСП.

UUM

Отделно от това, UUM също има удобни за настаняване на разположение за посетители в Университета ханът и EDC-UUM хотел. Давайки си сметка за благосъстоянието и необходимостта за настаняване сред персонала си, университета е построен около 600 жилищни единици на различни видове за значителна част от работната си сила.

UUM се превърна в открита кампус, където външни хора и туристи се допускат свободата да посетите и да се използват различни удобства в нея. Една област, обхващаща 107 хектара гора е разработен в различни съоръжения и двете, за да се привлекат туристи в северния регион и да отговарят на развлекателни потребности на членовете на кампуса общност. Сред тези съоръжения са на пикник зона, голф игрище девет дупки, картинг верига, стрелбище и стрелба с лък, конна сайт, както и много други, които са бързо набира популярност сред туристите и членовете на кампуса общност, така.

През януари 2008 г. за преструктуриране на учебната университетската система е предприета с изричната цел да подготви силна структура, която ще даде възможност на увеличаването на броя на докторанти и повдигане на флага на UUM в международната академична сцена. Университетът вижда необходимост да бъде глобален в практиката и съдържание, тъй като познанията тя генерира и purveys превъзхожда и се простира далеч отвъд границите на Малайзия. В това упражнение преструктуриране, 13 факултета бяха обединени и се стичаха в 3 основни Академик колежи, а именно UUM COB (UUM Колеж по бизнес), UUM CAS (UUM колеж за изкуства и науки), и UUM COLGIS (UUM Колеж по закон, правителството и Международната Проучвания).

UUM

Тази стъпка е в съответствие с изискването съчленени в изказванията на двамата министър-председателя и министъра на висшето образование, които подчертаха необходимостта от увеличаване на броя на докторантите в страната до 100 000 до 2010. Тази основна стратегия е заложена в Националната висше образование стратегически план за периода 2007-2010 г..

За да се превъзнасям името на UUM в аналите на академични постижения като University почетен Управление на и като университетски изследвания в, Transformation план за UUM бе дадено от заместник-ректора на UUM, професор Dato "д-р социалните науки Мохамед Мустафа Исхак, във връзка с неговата 2011 Съобщение на Нова година на 1 януари 2011 г. в Mua'adzam Shah зала.

Трансформация Планът за UUM, който е по същество една пътна карта за бъдещите занимания и усилията на UUM, е разделен на две фази. Phase One, която е от 2011 до 2015 г., е фокусирана върху недвусмислено поставяне UUM на местната академична карта по един систематичен и планиран начин. През този период, по-голям акцент ще бъде отделено на осигуряването на успешното постигане на целите на време, докато първата фаза, в същото време, имайки предвид императивите на втората фаза на плана за преобразуване, който ще бъде от 2016 до 2020 година.

Местоположения

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Въпроси