Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Представление

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) е създадена през 1997 г. и е нараснал да бъде един от най-известните частни университети в Малайзия. UTP предлага широка гама от програми за индустрията съответните инженерни, природни науки и технологии в бакалавърски, магистърски и докторски нива и има за цел да произвежда добре заоблени завършили с отлични лидерски качества и комуникационни способности. UTP е произвела повече от 10,000 възпитаници и в момента е с записване на над 6000 студенти и 1200 докторанти от повече от 66 страни по целия свят.

За по-малко от две десетилетия от своето създаване, университетът е постигнал престижни национални и международни отличия. UTP е единственият частен университет в Малайзия, за да се класира в топ 160 под Quacquarelli Symonds (QS) University Rankings: Азия 2015 г. и бе класирана на 288 за 2015 QS World University Rankings по техника и технологии факултет.

UTP е направила похвално постижение в QS World University Rankings на по Тема през 2016. QS призна UTP като сред световните елитни институции в четири от 42-те дисциплини, включени в тази класация.

Годината бележи значително подобрение в класирането за Chemical Engineering и Машиностроене предмети. Chemical Engineering е подобрила своята позиция и сега класирана като Top 150 в света, като в сравнение с Top 200 през 2015. В същото време, Машиностроене сега е класирана в Топ 200, в сравнение с Top 250 през 2015. Това е огромно постижение за Машиностроене което само прави първия си вход към QS класиране система само през миналата година.

Електрическото & Електроника и компютърни науки и информационни системи предмети остават в топ 250 и Top 350 съответно.

UTP е единственият частен университет в Малайзия, за да бъде класиран на 4-звезден институция от QS, с максимална пет-звезден рейтинг в пет области от осем, а именно заетост, интернационализация, иновации, съоръжения и всеобхватност.

Университетът провежда обширни изследователски дейности в сътрудничество с PETRONAS и други институции и индустрии в страната и чужбина с акцент върху девет ниши, които са ускорен добив на петрол, въглероден диоксид за управление, Deepwater технологии, нанотехнологиите, зелени технологии, биомедицински технологии, Хибридни енергийни системи, интелигентни Градове и устойчиви ресурси.

UTP е първият и единствен частен университет, за да се спечели 6-звезден рейтинг (най-високото ниво на изпълнение) от Малайзия Research оценка за неговите усилия за научни изследвания, развитие и комерсиализация.

UTP продължава да предоставя отличителни възможности за образование на своите студенти с рейтинга на Tier 5 (Отлично) Университет за SETARA (рейтингова система за институциите на малайзийския висше образование) и постига Tier 5 за D-SETARA (базиран на дисциплината Рейтинг System) в Engineering.

UTP прави своя дебют в QS World University Класиране 2016/2017!

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) е направила своя дебют в 2016/17 QS World University Rankings, влизайки в 601-650 групата. UTP е и единственият частен университет в Малайзия, за да го направят в класацията. Прочетете повече на http://www.utp.edu.my/The%20University/sitepages/article.aspx?param=134

Зрение

Лидер в технологиите, образованието и Център за творчеството и иновациите.

Мисия

UTP е институт за висше образование. Ние предлагаме възможности за упражняване на знанията и уменията за напредъка на инженерство, наука и технологии, за да се повиши конкурентоспособността на нацията. Нашата цел е да произвежда добре заоблени завършили студенти, които са креативни и иновативни, с потенциал да се превърнат в лидери на индустрията и на нацията. Нашата цел е да се създадат креативност и иновативност и да разширят границите на технологиите и образованието за подобрението на обществото.

Местоположения

  • Ipoh

    Universiti Teknologi PETRONAS 32610 Seri Iskandar Perak Darul Ridzuan, , Ipoh

    Въпроси