University of Technology, Jamaica (UTech)

University of Technology, Jamaica (UTech)

University of Technology, Jamaica (UTech)

Представление

Място

В Университета по технологии, Ямайка (Utech), по-рано на Колежа по изкуствата, науката и технологиите се намира в рамките на Велика Kingston Metropolitan район в енорията на Свети Андрей и заема около 18,2 хектара. Тя се намира на изток от Ботаническата градина Hope в търговски центрове Papine-Liguanea. Кампусът се обслужва от няколко автобусни линии и е на пешеходно разстояние от Mona Campus на регионалното Университета на Западна Индия и Университетската болница.

история

Университетът е създаден през 1958 г., първоначално под името на Ямайка технологичен институт. През 1959 г. името е променено на Колежа по изкуствата, науката и технологиите, и стана, учредено съгласно колеж по изкуствата, науката и технологиите (CAST) Схема на 1959. Това бе потвърдена от акт на парламента през 1964. През 1986 г. схемата за CAST бе преразгледан, за да се направи на Колежа степен предоставящия институция. Схемата за CAST също законно упълномощено институцията да извършва своите въпроси по два ръководни органи, а именно на Съвета и на Академичния съвет.

Институцията беше официално предоставен статут на университет на 1 септември 1995 г., под името, Техническия университет, Ямайка и стана напълно чартиран на 29 юни 1999 година.

Историята на институцията е тясно свързано със социалното и икономическото развитие на Ямайка. От малко над 50 ученици и 4 програми през 1958 г., институцията е нараснал да се превърне в институция основните национални със студент население от над 11 000 и предлага над 100 различни програми на сертификат, диплома и степен нива.

Неговите научни приноси и развитие, които са разработени от Политехническия системата английски с акцент върху гъвкавостта на подхода, учене чрез работа и професионални връзки. Гъвкавостта в своите академични предложения е отразено в различните видове доставка програма, която включва пълно и непълно работно време (освобождаване ден, вечер) и кооперативни програми, базирани на работа. В допълнение, няколко програми са франчайзингови в редица общински колежи и повечето програми са свързани с национални и международни професионални организации.

Местоположения

  • Kingston

    University of Technology, Jamaica, 237 Old Hope Road, , Kingston

    Въпроси