Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Представление

Основан през 1632 г., Тартуският университет (UT) е единственият класически университет в Естония. В UT се обучават повече от 14 000 студенти (вкл. 1600 чуждестранни студенти), а UT има 3500 служители (вкл. 2000 академични служители (220 професори)). За да подкрепя и развива професионалната компетентност на своите студенти и академичен персонал, университетът има 66 партньорски университета в 26 държави. УТ е и активен член на престижни изследователски мрежи като ENLIGHT, Coimbra Group и LERU.

UT включва 4 факултети. По-голямата част от университета се намира в Тарту, втория по големина град в Естония; части от университета обаче са разположени в Пярну, Нарва, Вилянди и Талин. Населението на Тарту е 100 000 души, а една пета от жителите му са студенти.

Тарту е оживен студентски град. Всяка академична година започва с дни на първокурсниците, а най-важните събития през всеки семестър са Пролетните и Есенните студентски дни - едноседмичен фестивал от събития специално за студентите. В УТ има многобройни студентски клубове и асоциации, вариращи от професионални организации до неформални групи. За чуждестранните студенти ESN Tartu е основната организация, която фокусира вниманието си върху благосъстоянието на чуждестранните студенти.

UT предлага богат избор от програми и уникални дисциплини за студентите. UT участва и в няколко програми "Еразмус Мундус" и други съвместни магистърски програми, осъществявани в сътрудничество с водещи световни университети. UT следва Болонския процес в организацията на обучението си и бакалавърско-магистърската (3+2) система от учебни модули. Продължителността на докторантурата е 4 години. Академичната година започва в началото на септември всяка година.

Статистика

 • Международни студенти:

  11%

 • 0
 • Съотношение студент към преподавател:

  7 до 1

Характеристики на кампуса

  Класации

  University of Tartu ( UT ) е водещият център за изследвания и обучение в Естония. Това е единственият университет в Балтийските страни, класиран в първите 1,2% от най-добрите университети в света (QS World University Rankings 2021).

  Изисквания за прием по програмата

  Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

  Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

  Местоположения

  • Tartu

   Ülikooli 18

   • Tallinn

    Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

    • Pärnu

     Ringi 35, 80012, Pärnu

     • Viljandi

      Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

      • Narva

       University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

       • Viljandi

        Posti, 1, 71004, Viljandi

        Програми

        Институцията предлага още:

        Въпроси