Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Представление

Всяка нова академична година предлага нови възможности за академичен и личен растеж и ние се радваме да ви насърчим по този вълнуващ път на учене и откриване. Щастливи сме да ви приветстваме в този информационен пакет от нашите програми за степен и се надяваме да намерите нещо, което ви интересува.

Информационни дни 2024

Изборът на специалност е едно от най-важните решения в живота ви. Препоръчваме ви да обмислите внимателно какво ви харесва, тъй като това улеснява много ученето. Посетете нашите уебсайтове и социалните мрежи на факултетите, които ви интересуват, научете всичко, което трябва да знаете, когато изберете да учите в нашия университет, и подгответе въпросите си. Ако имате нужда от съвет или помощ, не се колебайте да се свържете с нас. Ще направим всичко възможно, за да ви предоставим цялата информация и отговори на всички въпроси, които може да имате.

 • Каним ви да се включите в онлайн информационните сесии, които ще се проведат на 22 и 23 февруари 2024 г. от 13:00 ч. централноевропейско време. Онлайн сесиите ще ви дадат възможност да получите информация от първа ръка за обучението в Университета в Любляна и живота в Словения, както и да се срещнете с представители на някои академии и факултети. Сесията ще се проведе на английски език.
 • На 1 март 2024 г. в 14:00 ч. централноевропейско време ще организираме онлайн сесия с въпроси & A, която е чудесен начин да зададете всички въпроси и да научите повече за процедурата за кандидатстване и прием за бакалавърско обучениеи признаването на чуждестранно средно образование. Тази сесия ще се проведе на английски език.

t

Пишете:

Повече информация за бакалавърските и магистърските програми с един цикъл на обучение, както и за периодите за кандидатстване, можете да намерите на тук.

Поканата за записване за 2024/2025 г. за магистърски и докторски програми ще бъде публикувана скоро.

Повечето от нашите членове (академии и факултети) се намират в Любляна, столицата на Словения, с изключение на нашия факултет по морски изследвания и транспорт, който се намира в Порторож на Адриатическо море.

Любляна е много приятен и младежки град за живеене. Имаме много музеи, галерии, театри, кина, институти, библиотеки и един от най-старите филхармонични оркестри в света. В центъра на града ще намерите много заведения, ресторанти, клубове и магазини. Има и много зелени площи. Конгресният площад (Kongresni trg) е един от централните площади в Любляна, на който се намира и ректоратът на Люблянския университет.

Програмите ни за придобиване на диплома са от всички области на обучение: Изкуство, изящни изкуства, природни науки, технологии и инженерство, социални науки, хуманитарни науки, медицина, здравни науки и спорт, които са разработени в съответствие с насоките на Болонския процес. В рамките на Университета в Любляна и в сътрудничество с чуждестранни университети предлагаме съвместни, интердисциплинарни и мултидисциплинарни програми за обучение и в трите цикъла. В допълнение към лекциите, уроците и семинарите, ние поставяме голям акцент върху практическото обучение, включването на студентите в работа по проекти, международния обмен, професионалното ориентиране и извънкласните и други дейности.

Като наш студент ще имате чудесната възможност да учите в разнообразната международна общност с много гостуващи професори и чуждестранни студенти от цял свят. Всяка година около 40 000 студенти надграждат и развиват своите знания и умения в нашата институция, като сред тях 8% са чуждестранни студенти. Програмите на Университета в Любляна завършват повече от половината от всички завършили бакалаври в Словения, повече от две трети от магистрите и специализантите и повече от 80% от докторите на науките.

Нашият ангажимент за академични постижения и многообразие от дейности се потвърждава отмеждународните университетски класации и много други национални и международни признания за постиженията на обучението и научните изследвания на нашата академична и изследователска общност.

Особена грижа на Университета в Любляна е трансферът на знания към промишлеността, за безопасността на околната среда, здравето на хората, качеството на живот и богатата икономика, поради което си сътрудничим тясно с много словенски и чуждестранни компании. Наши партньори са изтъкнати мултинационални корпорации и водещи словенски организации.

На адрес www.uni-lj.si/study можете да намерите информационни ръководства, специално разработени за чуждестранни студенти, които възнамеряват да учат в Университета в Любляна, информация за специалностите и допълнителна полезна информация, която ще улесни старта ви тук. Този набор от справочници е специално разработен, за да ви помогне да изберете добре и да вземете правилното решение при избора на специалност в Университета. Нашите ръководства ще ви дадат представа за възможностите за обучение в Университета в Любляна и за живота в Словения. Можете също така да търсите програми по полета и категории.

Трябва да кандидатствате за записване и признаване на чуждестранно образование чрез уебпортала eVŠ (връзки към периодите за кандидатстване и графика на процедурата за прием и признаване). Информация за предлаганите специалности, данни за продължителността на обучението, изисквания за записване, брой свободни места, начин на обучение и др. можете да намерите в Покана за записване. За да ви помогнем в процедурата по кандидатстване и прием, сме подготвили видеопрезентации и инструкции, които са достъпни на www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material.

За да научите повече за образователните системи и политики в Словения, гледайте краткия видеоклип , подготвен от нашето Министерство на образованието, науката и спорта.

Процедура за приемане

Ръководство за добре дошли

За да се възползвате максимално от краткия си престой при нас, сме подготвили това ръководство за посрещане , което ще ви помогне да превърнете престоя си в Университета в Любляна в ценен учебен опит и незабравим момент от живота си.

Ако някакви въпроси останат без отговор след като прочетете това ръководство, моля не се колебайте да се свържете с нас:
Признаване на чуждестранно средно образование: [email protected]
Признаване на чуждестранно образование за записване в магистратура и докторантура и трансфер: моля свържете се с упълномощеното лице в съответния факултет/академия
Процедура за кандидатстване и прием: [email protected]
Техническа помощ за попълване на заявлението за записване: [email protected]
Година Плюс: [email protected]
Курсове по словенски език: [email protected]
Стипендии: [email protected]
Информация за Visa: [email protected]

Можете също така да разширите своя хоризонт с нашите летни курсове в една вдъхновяваща международна среда или да се обучавате като студент по обмен за цяла академична година или един семестър.

Каним ви да започнете своя академичен път с нас, да засилите личните си и професионални възможности за кариера и да станете ценен член на нашата горда и креативна академична общност.

Ще се радваме да ви посрещнем в нашия университет.

Впечатления на студентите

Студентите са сърцето на нашата общност и мотивацията на нашия преподавател и персонал. Насърчаваме се да се учим един от друг и разнообразието от възможности, предлагани от учебни, социални, културни, развлекателни, спортни и извънкласни дейности в нашата разнообразна академична общност.

Университетът в Любляна е отворена институция. Очакваме с нетърпение да пристигнат колкото се може повече студенти от други държави. За нас вие сте посланици на приятелството в отношенията между вашите страни и Словения. Връзките, създадени по време на обучението, обикновено се пазят през целия ни живот. Каним ви да започнете академичния си път при нас, да увеличите възможностите си за лична и професионална кариера и да станете ценен член на нашата горда и креативна академична общност.

Уебсайт: www.uni-lj.si/study

Имейл: [email protected]

Характеристики на кампуса

University of Ljubljana , основан през 1919 г., с 23 факултета и 3 художествени академии , е най-старата и най-голямата институция за висше образование, научни изследвания и изкуство в Словения. Университетът насърчава фундаментални, приложни и развойни изследвания. Днес University of Ljubljana нарежда сред първите 3% от университетите в света.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Въпроси