© Roman Vukolov
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Представление

Мултидисциплинарен. International. Изследователски университет.

University of Turku е активна академична общност от 25 000 студенти и служители, която провежда новаторски и интердисциплинарни изследвания. Участваме в развитието на финландското и международно образование и иновации, проправящи пътя към по-светло бъдеще.

В допълнение към Турку имаме градчета в градовете Раума и Пори и операции в цяла Финландия - чак от Лапландия до морето на Архипелага.

Ефективно изследване

Провеждаме изследвания и работим за по-добро бъдеще и благополучие.

Ние популяризираме безплатна, ефективна и отворена наука. Нашите изследвания са мултидисциплинарни и международни , насочени към нови, интердисциплинарни инициативи.

Нашите изследвания са профилирани в шест тематични области:

 • Биоразнообразие и устойчивост
 • Бъдещи технологии и дигитално общество
 • Културна памет и социална промяна
 • Деца, младежи и учене
 • Здраве, диагностика и разработване на лекарства
 • Морски и морски изследвания

10 Най-добри причини да изберете UTU

 • UTU е един от най-международните университети във Финландия.
 • Програми, базирани на нашите силни страни в научните изследвания.
 • Отлични перспективи за кариера за завършилите.
 • Предлагат се щедри стипендии за талантливи студенти.
 • Професори и преподаватели, които ви предизвикват да научите.
 • Лична поддръжка и услуги по време на вашето обучение.
 • Съвременни съоръжения и учебни среди.
 • Богат избор от незадължителни и незначителни изследвания.
 • Активен студентски живот и разнообразни дейности.
 • Компактен кампус, където всичко е близо.

Прочетете повече: utu.fi/degrees

Мисия

University of Turku е международно активен и атрактивен изследователски университет, чиято сила се крие във висококачествени, мултидисциплинарни изследвания.

Ние популяризираме образованието и безплатната наука и предоставяме висше образование въз основа на научни изследвания. Ние си сътрудничим тясно с финландското общество и участваме активно в развитието на региона.

Стратегически цели

Вдъхновяваме уникален опит в обучението и изключителни резултати от обучението

Ние обучаваме бъдещи експерти, които ще решават сложни научни въпроси и социални проблеми и ще изграждат устойчив свят. Образованието, което предоставяме, насърчава учениците към независимо критично мислене и постигане на всеобхватни учебни цели. Нашите възпитаници имат отлични умения за сътрудничество, способността да създават работа за себе си и другите и опит, който може да се приложи в различни сектори на обществото.

Ние култивираме увлекателна и изключителна изследователска среда

Изследванията, проведени в University of Turku са етични и научно отлични. Нашите изследвания имат значително въздействие и отговарят на бъдещите глобални предизвикателства. Тясното национално и международно сътрудничество в областта на научните изследвания засилва позицията на университета сред водещите изследователски университети в света.

Ние сме проактивен и динамичен партньор

University of Turku носи глобална отговорност и е проактивен партньор в развитието. Отличните изследвания и образование създават основата за нарастващото ни въздействие. Ние обучаваме експерти с капацитет за промяна, които изграждат устойчиво бъдеще в различни сектори на обществото.

Ние сме активна експертна общност

Ние сме еднаква и разнообразна университетска общност със силен набор от ценности. Ние следваме принципите на устойчивото развитие. Благополучието на нашата университетска общност е в основата на нашия успех. Благосъстоянието се отразява в мотивацията, безпроблемното сътрудничество и добрите резултати.

Благодарение на нашите изключителни услуги, компактен кампус и активен студентски живот, международните студенти се чувстват като у дома си и в безопасност от самото начало на престоя си.

Вдъхновяваща изследователска кариера

Благосъстоянието на цялата университетска общност е важно за нас. Искаме да подкрепим младите изследователи в тяхната кариера и да предложим изследователска среда и общност, която да ги вдъхновява за уникални постижения и резултати.

Превантивният ефект на ксилитола върху кариеса е открит за първи път в Института по стоматология на University of Turku . Всяка година над сто различни иновации и десетки разкрития на изобретения произлизат от изследванията, проведени в университета. Иновации от научните изследвания

Креативни, пъргави и иновативни

Развиваме предприемаческо отношение и дейности в целия университет. Ние предлагаме платформа за растеж за стартъпи и spinoffs, произтичащи от топ изследвания.

Изградете бъдещата си кариера с нас

University of Turku е популярна дестинация за обмен, магистърски степени и докторантура. Ние си сътрудничим с над 400 университета по целия свят и предлагаме на нашите студенти богат избор от курсове и програми, преподавани на английски език.

Добре дошли в Студентски град Турку

Кампусът в Турку на University of Turku се намира близо до центъра на града и река Аура, в близост до другите висши учебни заведения, компаниите в Научния парк в Турку и университетската болница в Турку. Районът на кампуса се простира от катедралата Турку чак до железопътната гара Kupittaa.

Всички важни услуги за студенти, персонал и посетители се намират в близост до кампуса. Придвижването навсякъде е удобно или с разходки, колоездене или с градските автобуси на Föli.

Общата цел на висшите учебни заведения в Турку и град Турку е да бъде най-добрият студентски град във Финландия! Активен студентски живот, лесен и добре функциониращ обществен транспорт и достъпни жилища са големите предимства на Турку. До 99% от студентите на града във висшите учебни заведения препоръчват Турку като студентски град на своите приятели.

Научете повече за студентския град Турку на Проучване в Турку Youtube канал !

Разумните разходи за живот с много възможности за настаняване, пълномащабни публични и частни услуги, ярък културен живот и разнообразие от възможности за отдих на открито от околния архипелаг море гарантират, че Турку предлага най-доброто качество на живот и е доходоносно място и за студенти както за квалифицирани специалисти.

Според стратегическата цел, поставена от града, до 2029 г. Турку ще бъде най-интересният град на Северна Прибалтика, със здрава основа както в изкуствата, така и в науките. Турку изгражда уникални активи - креативна производствена индустрия, биотехнологии, логистичен опит - чрез удобства и синергии в клъстерите.

Добре дошли в Турку, Финландия!

Искате ли да получавате напомняния за краен срок, покани за събития и съвети веднъж месечно на имейла си?

Абонирайте се за Бъдещето с Бюлетин на UTU, изпратен от службите за прием на University of Turku .

Местоположения

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Програми

  Институцията предлага още:

  Въпроси