© University of Arts Helsinki
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Представление

University of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) осигурява най-високото ниво на образование по музика, изобразително изкуство, театър и танци във Финландия. Uniarts Helsinki е международен предшественик в образованието и изследванията в областта на изкуствата и укрепва ролята на изкуството като сила, която реформира обществото. Основана през 2013 г., Uniarts Helsinki се състои от Академия за изящни изкуства, Академия Сибелиус и Театрална академия.

Ние сме отворено място за срещи на изкуствата и критична университетска общност за смели реформатори и експерти на традициите, базирани в Академията за изящни изкуства, Академията Сибелиус и Театралната академия.

Образование и изследвания от световна класа

Академията Сибелиус на Uniarts Helsinki се класира на 22-ро място в областта на сценичните изкуства в QS World University Rankings 2022. Класацията беше публикувана за седми път през 2022 г., а Академия Сибелиус се нареди сред най-добрите университети от първата година на класацията.

Отлични отзиви от учениците.Ние сме най-търсеното място за обучение във Финландия: около 8 процента от нашите кандидати са приети като студенти.

Според проучвания нашите завършили бакалаври, магистри и докторанти са доволни от съдържанието и качеството на обучението си, взаимодействието с преподавателите и наличните ресурси и услуги. Резултатите се основават на анкети на завършилите бакалаври и анкети за наблюдение на кариерата, проведени през 2021 г.

Бакалаврите, завършили през 2018 г., смятат, че Uniarts Helsinki осигурява висококачествено преподаване. Дипломираните магистри от 2013 г. и докторантите от 2015 г. установяват, че дипломата им от Uniarts Helsinki ги е направила добре подготвени за професионалния живот.

Положителни отзиви от обменни студенти.Нашите студенти по обмен също са много доволни от обучението си и университетът получи признание за своите практики за обмен на студенти. Тази обратна връзка беше събрана през 2016–2017 г. от студенти, които са участвали в програма за обмен на Еразъм.

Uniarts Helsinki е избран за национален университет с най-добри практики, когато става въпрос за мобилност по програма Еразъм. Налице е значително увеличение на броя на обменните студенти, които кандидатстват да учат музика, по-специално.

Одитирана система за качество.Uniarts Helsinki използва система за качество, която ни помага да гарантираме високото качество на нашите операции.

Системата е одитирана през 2018 г. Получихме особено положителни отзиви за истински базирания на ценности и ориентиран към студентите подход, който възприемаме в нашите операции. Образованието, което предлагаме, има силна връзка с професионалния живот и нашите възпитаници участват в развитието на нашето образование.

Статистика

Проучвания

 • Брой студенти: 1958 студенти (през 2021 г.)
 • Брой завършени степени: 278 магистърски степени, 203 бакалавърски степени, 13 докторски степени (през 2021 г.)
 • Брой кандидати: 4887 кандидати, 322 приети студенти (през 2021 г.)
 • Класации на университети: 22-ро място за Академия Сибелиус на Uniarts Helsinki в областта на сценичните изкуства в QS World University Rankings 2022.
 • Международни студенти: 17% от студентите по бакалавърска и магистърска степен и 20% от докторантите идват извън Финландия (през 2021 г.)

Проучване

 • Размер на външното финансиране на научни изследвания: 1,3 милиона евро (през 2021 г.)
 • Брой изследователи: 65 професори (включително гостуващи професори), 19 изследователи (научен сътрудник на Финландската академия, изследовател, постдокторантски научен сътрудник, университетски изследовател), 209 докторанти (през 2021 г.)
 • Брой публикации: 122 рецензирани научни статии, 85 други научни публикации (през 2021 г.)

Персонал

 • Брой служители: 773 служители на пълен работен ден (през 2021 г.)
 • Международен персонал: 12% от преподавателския и изследователския персонал идва извън Финландия (през 2021 г.)

  Характеристики на кампуса

  Uniarts Helsinki има два кампуса в Хелзинки – Sörnäinen и Töölö – и работи също в Seinäjoki и Kuopio.

  Кампус Töölö

  Учебните съоръжения и местата за музикални представления се намират предимно в кампуса Töölö на Uniarts Helsinki. Сградите се намират в сърцето на Хелзинки.

  Съоръженията (Музикален център в Хелзинки, сграда N и сграда R) предоставят няколко стаи за практики и класни стаи в центъра на Хелзинки, специално за студенти от Академията Сибелиус на Uniarts Helsinki.

  Музикалният център в Хелзинки и сградите на Nervanderinkatu и Pohjoinen Rautatienkatu имат зали за различни цели, както и работни съоръжения за персонала на Uniarts Helsinki.

  Научете повече за нашия кампус Töölö на нашия уебсайт.

  Кампус Sörnäinen

  Кампусът Sörnäinen в центъра на Хелзинки предлага вдъхновяваща учебна среда, особено за студенти по изящни изкуства, театър и танци.

  Сградата Kookos, в която се намира Театралната академия, предоставя удобства, особено за студенти по танци и театър. В сградата Mylly, която беше завършена през 2021 г., се помещават студенти по изящни изкуства, дизайн на осветление и звук и дизайн за сценични изкуства. В кампуса Sörnäinen има и добре заредена библиотека и студентски ресторант.

  Научете повече за кампуса Sörnäinen на нашия уебсайт.

   Местоположения

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Въпроси