© The University of St Andrews
University of St Andrews

University of St Andrews

University of St Andrews

Представление

Сейнт Андрюс е уникално и завладяващо място, а университетът е ключова част от неговия чар. Седем века история свързва учениците с града, което води до древната и същевременно модерна институция, видима днес.

За тези, които се интересуват от посещение или преместване в Сейнт Андрюс, препоръчваме да разгледат информацията за града, която описва съоръженията и възможностите, отворени за местната общност. Можете също да намерите информация за управлението, историята и стратегията на университета за бъдещето в секциите по-долу.

Характеристики на кампуса

St Andrews разполага с повече от 4000 легла и фантастично разнообразие от места за настаняване, които да задоволят всеки вкус и бюджет. Бъдещите студенти могат да бъдат сигурни, че ще намерят подходящо настаняване по време на обучението си.

Общежития

Университетът предлага широка гама от възможности за настаняване, които да отговарят на различни начини на живот на студентите, независимо дали искате храна с кетъринг или кухня, която да готвите за себе си, съквартирант или отделна спалня.

  Приемане

  Изисквания за вход

  University of St Andrews предлага разнообразие от гъвкави опции за влизане, за да гарантира, че нашите врати остават отворени за всички студенти, независимо от произхода или личните обстоятелства.

  Въпреки че влизането в St Andrew's е състезателно, ние признаваме набор от различни квалификации и разглеждаме всички аспекти на вашата кандидатура, включително контекста, вашето изявление и препоръки. Оценките сами по себе си няма да ви гарантират прием, а действителните оферти може да са по-високи или по-ниски от посочените минимални оценки, изисквани от всяка програма.

  Информация за нашите изисквания за влизане може да бъде намерена в обясненията за академичен запис, а кандидатите, базирани в Обединеното кралство, могат да използват нашия индикатор, за да видят кой набор от изисквания за влизане трябва да разгледат. Всички кандидати, които не са базирани в Обединеното кралство, трябва да разгледат нашите стандартни академични изисквания за влизане.

  Университетът също така предлага алтернативни маршрути за влизане за кандидати, които идват от области, където получаваме ограничени заявления и които не могат да получат необходимите оценки, или за тези, които се връщат към образованието след продължителен период.

  Изисквания на английски език

  University of St Andrews приветства студенти от цял свят. За да гарантираме, че всички наши студенти могат да се възползват напълно от избраната от тях програма, кандидатите трябва да предоставят доказателства за способността си да говорят и пишат на английски език ефективно.

  Изискванията за английски език и вида на доказателствата, които трябва да предоставите, зависят от това дали кандидатствате за предварителна, бакалавърска или следдипломна програма.

  Визови изисквания

  Международните студенти се нуждаят от виза, за да живеят и учат в Обединеното кралство. Независимо дали имате нужда от виза или не и видът на визата, който ще ви е необходим, зависи от вашата националност и продължителността на вашия курс.

  Гостуващите преподаватели, учени и изследователи трябва да се свържат с екипа по имиграция на човешки ресурси на университета за съвет за виза, преди да подадат молбата си за виза.

  Стипендии и финансиране

  St Andrews се ангажира да привлича най-добрите студенти, независимо от финансовите обстоятелства. Стипендиите възнаграждават академичните постижения и са предназначени да помогнат на студентите да се издържат сами по време на престоя си в университета.

  Кандидатите със статут на бежанец, хуманитарна закрила, отпуск по преценка и статут на търсещи убежище се насърчават да кандидатстват за стипендии за финансова подкрепа. Статусът на вашата такса за обучение ще определи кои стипендии са ви достъпни.

  Каталогът за стипендии и финансиране предлага директория с възможност за търсене на опции за финансиране, предлагани от университета за такси, разходи за живот, пътувания и инициативи.

  University of St Andrews предлага много стипендии за следдипломна квалификация всяка година. Има и ресурси, достъпни за докторанти, търсещи финансиране, включително възможности извън университета. Все пак, имайте предвид, че предложението за място в университета не носи със себе си гаранция за финансова подкрепа.

  University of St Andrews предлага стипендии за следдипломна квалификация и други финансови награди. Те могат да се провеждат в допълнение към външно финансиране или награди от държавен орган. Те могат също така да покриват (напълно или частично) такси за обучение, издръжка (разходи за живот, включително настаняване) или и двете.

  Предлагат се стипендии въз основа на академични заслуги и финансови нужди. Предлагат се стипендии както за домашни, така и за чуждестранни такси. Екипът за стипендии препоръчва да прочетете внимателно условията на всяка награда и да кандидатствате към редица източници на финансиране.

  Стипендии за следдипломна квалификация

  Следдипломното обучение е инвестиция във вашето интелектуално развитие и кариерен потенциал. University of St Andrews предоставя стипендии, за да помогне на възможно най-много студенти да продължат във висшето образование.

  Наличието на стипендии може да зависи от вашата област на обучение или статуса на таксата (например дали сте „домашен“ или „отвъдморски“ студент).

  English Language Requirements

  Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

  Местоположения

  • Saint Andrews

   St Katharine's West The Scores, KY16 9AJ, Saint Andrews

  Програми

  Въпроси