University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

Представление

FEP е училището по икономика и мениджмънт на университета в Порто. Университетът в Порто е едно от най-престижните висши учебни заведения в Португалия и Европа и високо класирано в световен мащаб. В рамките на своите 14 училища и изследователски звена Университетът в Порто има 32 443 студенти – от които около 6 000 са международни студенти – и около 2 500 преподаватели и изследователи. FEP е основана през 1953 г. и оттогава е еталон в образованието и научните изследвания в областта на икономиката и управлението в Португалия, като се отличава със способността си да въвежда иновации и да обновява своите учебни програми. Това се вижда от разнообразието и качеството на неговите програми: FEP предлага две бакалавърски програми (Икономика и управление), шестнадесет магистърски програми във всички съответни области на икономиката и управлението - от които пет се преподават на английски език - и две докторски програми. програми (Economics and Business and Management Studies) – също се преподават на английски език. FEP има престижен факултет, включващ 168 членове на факултета, които съчетават високо академично ниво със страхотни преподавателски способности. FEP има един изследователски център: Центърът за икономика и финанси на Университета в Порто (CEF.UP), оценен и финансиран от FCT, португалската национална агенция за безвъзмездни средства за научни изследвания. За учебната 2021/22 г. броят на студентите във FEP достига 3331. Също така за учебната 2021/22 г. броят на чуждестранните студенти с диплома и мобилност възлиза на 11%. Студентите от FEP също използват възможността да учат в чужбина в повече от 100 партньорски училища на FEP, разпределени в 34 държави, като в някои случаи им се предоставя двойна степен (напр. магистър по мениджмънт и магистър по финанси студенти могат да кандидатстват за завършване на един период на обучение в чужбина и да получите две дипломи. Магистър по мениджмънт студенти в Университета на Сао Пауло, Kedge Business School и Warsaw School of Economics; Магистър по финанси в университета Козмински и Пражкия университет по икономика и бизнес). Освен това, FEP принадлежи към QTEM - Количествени техники за икономика и мениджмънт, който събира изключителни студенти от 23 топ икономически училища по света. Възпитаниците на FEP са поставени на висши управленски позиции в най-важните компании и институции в Португалия и в чужбина, във всички индустрии, което позволява на студентите привилегирован достъп до изключително голяма и известна мрежа от корпоративни партньори.

Защо да уча във FEP?

 • FEP получи международната акредитация AACSB, една от най-важните международни сертификати в областта на бизнес образованието. FEP е част от отличителната група от около 6% от училищата в тази област, които по целия свят имат тази акредитация
 • U.Porto е световен високопоставен университет
 • Топ студенти
 • Качествено преподаване и изследователски ориентиран факултет
 • FEP принадлежи към QTEM Master Network, която събира изключителни студенти от 23 топ икономически училища по света
 • Двойни степени (бакалавър по бизнес администрация с FEA-USP, магистър по мениджмънт с FEA-USP (споразумение при предоговаряне), Kedge Business School и Warsaw School of Economics и магистър по финанси с Kozminski University и Prague University of Икономика и бизнес)
 • Знания и професионални умения
 • Извънкласни дейности
 • Услуги за подкрепа на академична и професионална интеграция
 • Достъп до множество стажове и възможности за набиране на персонал
 • Прословутата и широка мрежа от възпитаници
 • Жив студентски живот в университета в Порто: спорт, култура, свободно време

Акредитации

Акредитирано по AACSB

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

 • Porto

  University of Porto Faculty of Economics and Management, Praça de Gomes Teixeira, 4099-002, Porto

  Въпроси