Keystone logo
University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

Представление

ИСТОРИЯ НА IOA

През 1927 г. Пиер дьо Кубертен е поканен от гръцкото правителство да Олимпия, за да присъства на откриването на паметна стела е създаден, за да почетат своите действия за съживяване на Олимпийските игри. По време на престоя си в Гърция, той обсъжда необходимостта от академичен център за изучаване на Олимпийското движение и неговите тенденции със своя приятел Ioannis Chrysafis, който бе начело на Министерството на физическото възпитание в университета в Атина. Кубертен вярвал, че Олимпийското движение не трябва да се отклонява от своите образователни цели и е написал: "Аз не съм бил в състояние да извърши до края, което исках да се усъвършенства. Считам, че е център на Олимпийските проучвания ще подпомогне запазването и развитието на моята работа повече от всичко друго, и ще го пазят от фалшиви пътеки, които се опасяват, I ".

идеи Кубертен бяха в съгласие с целите на Олимпийския комитет на Гърция, която искаше да се създаде учебен център по подобие на древните гимназия, за поставяне на основите за образователната стойност на спорта чрез извършване на проучвания и организиране на класически игри. Внезапната смърт на Chrysafis (1930) и Кубертен (1937) са им попречили да прилагат своето ideas.One година след смъртта на Кубертен и след свое желание, а сърцето му се поставя във вътрешността на възпоменателна стела в Древна Олимпия.

Това възражда идеята за създаването на център за олимпийските игри в Древна Олимпия. Проектът се поема от Ioannis Ketseas, ученик на Chrysafis в Националния гимнастика клуб и секретар на Олимпийския комитет Гърция и немски Carl Дийм, близък сътрудник на Кубертен, посветена на Олимпийското движение и образованието. Diem и Ketseas, които са работили заедно за първи Щафетата от Олимпия в Берлин през 1936 г., реши да работи за реализацията на Център на Олимпийските изследвания. До 1938 г. те бяха подготвили план за институция на име Международния олимпийски Academy и го представя на Олимпийския комитет Гърция. The HOC прие плана, както и през същата година, е включил в своята харта със създаването и функционирането на IOA, като една от целите на Комитета.

В 38-ата сесия на МОК в Кайро, членовете на МОК бяха информирани от HOC за закона наскоро приетата за създаването на олимпийска академия в Гърция. Една година по-късно, в 39-ата сесия на МОК в Лондон, МОК реши да постави тази фондация, която ще насърчи олимпийските идеали чрез образование под неговата егида. След края на Втората световна война, подробен меморандум за работата на Академията, изготвен от Ketseas и Diem, беше представен на 41-то заседание на МОК в Стокхолм през юни 1947.

На 28 април 1949 г., на 44-то заседание на МОК в Рим единодушно одобри създаването на IOA, и назначения неговото изпълнение и функциониране на Олимпийския комитет Гърция, под егидата на МОК. Няколко години по-късно и след дълга борба, първият IOA пленарната сесия е предвидено за лятото на 1961, за да съвпадне с откриването на античния стадион на Олимпия, която е била изкопана, благодарение на инициативата на Carl Diem, който гарантира на разходите за Проектът.

В Международния олимпийски академия бе официално открит на 14 юни 1961 г., и в производството на първата сесия бяха оглавявани от Cleanthis Palaeologos, директор на Департамента по образование в университета в Атина за физическа и германския професор Лоц.

От 1962-1990 академичните занимания на Академията бяха координирани от късното му Дийн, Otto Szymiczek, чийто принос към развитието на Академията беше безценен; заедно с проф Palaeologos, които са били направени Почетен заместник-председател на Академията, те начерта плана за три десетилетия, и двамата бяха наградена със златен медал от приноса Academy.The на N. Nissiotis, професор по философия на религията, беше също способства за развитието на науката на IOA. Той председателства академия от 1977 до смъртта си през 1986 година.

През първото десетилетие на работа, дейността на IOA бяха ограничени до Международната сесия за млади участници. От 1970 г., IOA постепенно се създава допълнителни образователни програми, посветени на проблемите на Олимпийското движение. Днес, много различни събития се провеждат всяка година в помещенията в Древна Олимпия. До 1966 г., участниците са живели в шатри и бяха проведени сесии под боровете. Първите сгради са завършени през 1967 г., и те постепенно се прибавя към със спортни съоръжения и нови сгради. Новият конферентен център е завършен през 1994 г., с което състоянието на техниката съоръжения за услугата на участниците.

Като признание за своя принос към хуманистична цел тя служи и за развитието на Олимпийското движение, на IOA бе присъдена наградата Bonacosa през 1961 г. и 1970 г., и Olympic купа през 1981.

ВИЗИЯТА Да проучи и да увеличат приноса на Олимпизма на човечеството през 21 век

Функциите на Международния олимпийски Academy като мултикултурна интердисциплинарен център, който има за цел да учи, обогатяване и популяризиране на Олимпизма. В основата на тази институция е вдъхновен от древна гимназия, която образно олимпийския идеал чрез хармонично отглеждане на тялото, волята и ума.

Организацията на първите Олимпийски игри на 21 век в Атина се проведе в контекста на промените на международно ниво, които засягат всеки аспект на човешкото мислене и activity.We, нашите култури и нашите цивилизации вече са влезли в по-голяма преходен период, в който образите на света, че сме били използвани, за да вземат за даденост, се променят.

На взаимосвързани научни, технологични, икономически, политически и социални събития, които характеризират хода на човечеството към третото хилядолетие влияят върху всяка идея, норма и институция на нашите международни community.This динамична вълна е също откриват нови форми на диалог за бъдеще на олимпизма. Освен това, както може да се види чрез изучаването на своята вековна история, олимпийския идеал винаги е била замислена и формира в зависимост от по-широките условия, преобладаващи през различни периоди във времето.

Раждането, просперитета, спадът и възраждането на Олимпийските игри всички са отражение на по-широките културни условия, които оформят всяка епоха. Спекулациите и потенциала все още се развива от Олимпийското движение са естествено възникващи в процеса на реализация на такава идеална.

"Олимпизъм", в края на краищата, по думите на Пиер дьо Кубертен ", не е система, това е състояние на ума. Тя може да проникне по-голямо разнообразие от начини на изразяване на мнение и нито една раса или епоха може да претендира да има монопол на него ".

В Международния олимпийски академия предоставя уникална възможност за студенти, учени, спортисти, артисти и служители от всички краища на света, за да обменят идеи и да споделят тази "състояние на ума" в Древна Олимпия.

Голямото разнообразие от образователни сесии, академични програми и по-задълбочени изследвания, които се предлагат, всички се стремим към обслужващи визията на Международния олимпийски академия за новия век: да проучи и да увеличат приноса на Олимпизма за човечеството.

МИСИЯ Мисията на Международния олимпийски ACADEMY

Целта на Международния олимпийски академия е да се създаде международен културен център в Олимпия, за да се запази и разпространява олимпийския дух, изучаване и прилагане на образователни и социални принципи на олимпизма и консолидиране на научната основа на олимпийския идеал, в съответствие с принципите, предвидена от древните гърци и revivers на съвременната олимпийското движение, чрез инициатива на барон дьо Кубертен е. Мисията на IOA е:

 1. За да функционира като International Академик Център за Олимпийските изследвания, образование и научни изследвания.
 2. За да действа като международен форум за свободно изразяване и обмен на идеи между олимпийското семейство, интелектуалци, учени, спортисти, спортни администратори, преподаватели, художници и младостта на света.
 3. За да събере на едно място хора от всички краища на света, в дух на приятелство и сътрудничество.
 4. За да мотивират хората да използва опита и знанията, придобити в IOA продуктивно, в насърчаването на олимпийските идеали в съответните страни.
 5. Да служи и насърчаване на идеалите и принципите на Олимпийското движение.
 6. За да сътрудничи и съдейства за националните олимпийски академии и всички други институции, посветени на Olympic образование.
 7. За да проучи и да засили приноса на Олимпизма за човечеството.

Приемане

Местоположения

 • Athens

  52, Dimitrios Vikelas Avenue, 152 33, Athens

 • Diethnis Olimpiaki Akadimia

  Diethnis Olimpiaki Akadimia, Гърция

  • Archaia Olympia

   Archaia Olympia, Гърция

   • Sparti

    Plateon 20, Sparti 231 00, Greece, 231 00, Sparti

    Въпроси