University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Представление

Създаването на University of Pécs за първи път е инициирано от крал Луи Велики през 1367 г. Днес University of Pécs е една от най-престижните институции в страната, където има десет факултета, които покриват пълния спектър от висше образование, за да предоставят висококачествено, цялостно обучение. В допълнение към образователната и изследователската дейност, лечението е ключова наша дейност; Клиничният център се грижи не само за амбулаторните и болничните пациенти в региона, но също така има задължения на национално ниво в много области.

Всяка година University of Pécs участва в класацията на международните висши учебни заведения и се справя добре. Стремим се да подобрим по-нататък нашето възприятие във всички области.

Ние сме и ще поставим голям акцент върху качеството на обучението, тъй като добре подготвените студенти означават най-добрата реклама за нас. В този дух непрекъснатото развитие на човешките ресурси и инфраструктурните условия е наш основен приоритет. Ние полагаме усилия да предоставим на нашите студенти голямо разнообразие от знания. Ето защо ние предлагаме подкрепа за значителна част от нашите студенти да участват в различни програми за стаж и обмен в признати институции в Европа и други развити страни. За да можем да повишим нивото на обучение, ние използваме най-съвременните технологии и каним най-добрите преподаватели. Взели сме мотото си от Луис Пастьор: „случаят благоприятства подготвения ум“. Най-приятно е, че броят на студентите се стабилизира през последното десетилетие, докато броят на чуждестранните студенти нараства значително. University of Pécs не само е престижна институция, но е и приятелски настроен към студентите. Бихме искали нашите ученици да учат за постижения и да си прекарват добре.

University of Pécs провежда международно призната изследователска работа. Ние правим всичко възможно, за да направим нашия университет оптимален избор за работно място за нашите талантливи изследователи, а не просто отправна точка. Ние насърчаваме нашите уважаеми колеги с вътрешни грантови схеми за още по-добро представяне. В изследователския център на името на Янош Сентаготай има авангардни технологии, оборудване и инструменти на разположение на нашите изследователи и студенти. Основният изследователски профил на нашия университет е фундаменталните научни изследвания; въпреки това, чрез приложни изследвания, ние също непрекъснато развиваме нашите индустриални взаимоотношения.

В рамките на програмата „Модерни градове“ в нашия университет се извършваше грандиозна модернизация. В този контекст не само има изграждане на нови сгради и реновиране на съществуващи, но тези дейности са успоредни с обучението на човешките ресурси. Програмата за модерни градове е създадена в сътрудничество с град Печ.

Печ е привлекателен, приятелски малък град и човешки мащаб; не само е домакин, но и служи като дом за нашите граждани на университета. Университетът е доминиращата институция в града; освен студентите, почти всички жители на Печ се чувстват свързани с него. Присъствието на голям брой международни студенти от цял свят и средиземноморската атмосфера правят Печ приятен, оживен университетски град с толкова много живот. University of Pécs обаче не е ограничен до седалището на окръг Бараня; има независим факултет в град Szekszárd и има мрежа от центрове за обучение в целия трансдунавски регион дори отвъд границите.

Ако искате да учите в мултикултурна среда, срещу разумни такси за обучение и да получите висококачествено образование в най-стария университет в Унгария, не се колебайте да се свържете с нас.

Стипендии и финансиране

Местоположения

  • Pécs

    University of Pécs, , Pécs

    Програми

    Chat with students

    Въпроси