University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Представление

Създаването на University of Pécs е за пръв път инициирано от крал Луи Велики през 1367 г. Днес University of Pécs е една от най-престижните институции в страната, където има десет факултета, които обхващат целия спектър от висше образование до осигуряват висококачествено и всеобхватно обучение. В допълнение към образователните и научноизследователските дейности, медицинското лечение е наша основна дейност; Клиничният център се грижи не само за външните и вътрешните пациенти в региона, но и в много области има задължения на национално ниво.

Всяка година University of Pécs участва в класацията на международните висши учебни заведения и се справя добре. Стремим се да подобрим по-нататък нашето възприятие във всички области.

Ние имаме и ще отдадем голямо значение на качеството на образованието, тъй като добре подготвените студенти означават най-добрата публичност за нас. В този дух непрекъснатото развитие на човешките ресурси и инфраструктурните условия е наш основен приоритет. Ние полагаме усилия да предоставим на нашите студенти широко разнообразие от знания и затова предлагаме подкрепа на значителна част от нашите студенти да участват в различни стажове и програми за обмен в признати институции в Европа и други развити страни. За да можем да повишим нивото на образование, използваме съвременни технологии и да поканим най-добрите професори. Взехме нашето мото от Луис Пастьор: "шансът благоприятства подготвения ум". Най-приятно е, че броят на студентите се е стабилизирал през последното десетилетие, докато броят на чуждестранните студенти е нараснал значително. University of Pécs не само е престижна институция, но и приятелски настроен към студентите; бихме искали нашите студенти да учат за постижения и да имат добро време също.

PTE провежда международно призната изследователска работа. Ние правим всичко възможно, за да направим нашия университет оптимален избор за работното място на нашите талантливи изследователи, а не само като отправна точка. Насърчаваме нашите уважавани колеги с вътрешни грантови схеми за още по-добро представяне. В изследователския център на Янош Сентаготаи на разположение на нашите изследователи и студенти са модерни технологии, оборудване и инструменти. Основният изследователски профил на нашия университет е основно научно изследване, но чрез приложни изследвания непрекъснато развиваме и нашите индустриални отношения.

В рамките на програмата "Модерни градове" се провежда грандиозна модернизация в нашия университет. В този контекст не само има изграждане на нови сгради и обновяване на съществуващи, но тези дейности са успоредни с обучението по човешки ресурси. Програмата "Модерни градове" е създадена в сътрудничество с град Печ.

Pécs е привлекателен, приятелски малък град и човек в мащаб; не само гостоприемник, но също така служи като дом за нашите университетски граждани. Университетът е доминиращата институция на града, освен студентите, почти всички жители на Печ се чувстват свързани с него. Наличието на голям брой международни студенти от цял ​​свят и средиземноморската атмосфера правят Pécs приятен и зает университетски град с толкова много живот. University of Pécs обаче не се ограничава до окръжните селища в Baranya, има самостоятелен факултет в град Szekszárd и има мрежа от центрове за обучение в целия трансадунски регион, дори зад границите.

Ръководството на ректора приканва ефикасното сътрудничество между различните факултети и служители, насърчава дисциплинираната работа на нашите ученици и призовава за подкрепа на тези, които проявяват интерес към неговата работа.

Местоположения

  • Pécs

    University of Pécs, , Pécs

    Въпроси