Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

Представление

Кампусът на традициите, знанията и общностния дух

Разположен в спокойна атмосфера

Уникален кампус в красива природна среда, модерни лаборатории, лекционни зали, работилници, общежития и съоръжения за спорт, култура и забавление – това е University of Miskolc .

Основан през 1735 г., като институт за обучение на специалисти за минно дело и металургия, служещ като модел на много политехнически институти по света, University of Miskolc винаги е заемал значителна позиция в култивирането на науките, в професионалното образование и обучение. През последните няколко десетилетия на 20-ти век Институцията се развива в пълноценен цветен университет с традиционните три технически факултета (Науки за Земята, Материалознание, Машинно инженерство и Информатика) и новите факултети по икономика, право, изкуства и Хуманитарни науки, здравеопазване и музика, също така курсове за продължаващо образование или професионално обучение от по-високо ниво. Университетът има приблизително 10 000 студенти и близо 600 академичен персонал, подпомаган от приблизително равен брой технически и административни служители.

Повечето сгради на университета могат да бъдат намерени в Egyetemváros („Университетски град“), уникален и просторен кампус, който е построен по модата на модела на американския кампус и е заобиколен от голям парк. Университетският град – със своята територия от 850 000 квадратни метра – е част от град Мишколц. Музикален институт Bartók Béla, който е интегриран в университета през 1997 г., може да се намери в двореца на музиката в центъра.

Университетът има споразумения за сътрудничество с над 150 чуждестранни университета, както и 160 двустранни споразумения в програмата за мобилност ЕРАЗЪМ. University of Miskolc е първата унгарска институция, която спечели „Награда за качество на висшето образование“ през 2008 г.

Дългите исторически традиции се съчетават с нови направления в изследванията и образованието. Високото качество на образованието в University of Miskolc се доказва не само от броя на получени професионални награди, но и от нарастващия интерес от чуждестранни и унгарски студенти да изберат University of Miskolc за следване на обучение на най-високо академично ниво. Нашите възпитаници са търсени от широк кръг потенциални работодатели.

Мишколц е град, разположен в Североизточна Унгария и е известен най-вече със своята индустрия. Той е и седалище на окръг Боршод-Абауй-Земплен и научен и културен център на Северна Унгария.

От Мишколц, известният винарски район на Токай е лесно достъпен и могат да се направят приятни екскурзии до близките планини и езера или до исторически градове, включително Егер, Сарошпатак и красивия Силвасварад.

University of Miskolc приветства целенасочени и мотивирани студенти, които се стремят да се квалифицират в традиционна, но модерна и свежа академична среда.

Приемане

Характеристики на кампуса

 • Размер на кампуса:

  30

 • Открояваща се архитектура:

  4

 • Брой сгради:

  13

 • Настаняване:

  7 dormitories

Местоположения

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Въпроси