University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

Представление

За университета

Основан през 2003 г., Люксембургският университет е единственият държавен университет на Великото херцогство Люксембург. Многоезичен, международен и ориентиран към научни изследвания, той също е модерна институция с лична атмосфера.

За нас

• Основана през 2003г

• Многоезичен, международен, изследователски ориентиран

• 850 професионални експерти (научен и изследователски персонал) подпомагат 250 професори, асистенти и преподаватели в тяхното преподаване

• В близост до европейските институции и до финансовия център на Люксембург

Добре дошли във Факултета по наука, технологии и медицина (FSTM)

Факултетът по наука, технологии и медицина (FSTM) допринася с мултидисциплинарен опит в областта на математиката, физиката, инженерството, компютърните науки и науките за живота. Чрез своята двойна мисия на преподаване и изследване, FSTM се стреми да генерира и разпространява знания и да обучава нови поколения отговорни граждани, за да разбере по-добре, обясни и развие обществото и средата, в която живеем.

Учи в FSTM

Над 2000 студенти са записани в 8 бакалавърски, 18 магистърски, 1 докторска школа и програми за обучение през целия живот. Студентите се обучават от екип от 80 международни и известни професори и старши преподаватели. FSTM предлага отлична работна среда и възможности за многоезични курсове и курсове в малки групи, ранно участие в изследователски проекти и тесни връзки с институции и индустрии.

Прави изследвания в FSTM

Съставен от 5 отдела, FSTM участва в авангардна наука и иновации в сътрудничество с местни и международни партньори. Повече от 270 професори, докторанти, докторанти, научен и технически персонал провеждат интердисциплинарни изследвания в динамична, благоприятна и многоезична среда.

Местоположения

 • Esch-sur-Alzette

  2, avenue de l'Université, L-4365 Esch-sur-Alzette, 4365, Esch-sur-Alzette

  • Luxembourg City

   162a, avenue de la Faïencerie, L-1511 Luxembourg, 1511, Luxembourg City

   Въпроси