Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS Магистърска програма по интегрирани науки за климатичните системи
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Магистърска програма по интегрирани науки за климатичните системи

Hamburg, Германия

4 Semesters

Английски език

Редовно обучение, Задочно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 338 / per semester *

На територията на колежа

* Няма такси за обучение по програмата. Студентите обаче трябва да платят семестриална такса от 335 EUR. Тази такса включва и карта за обществен транспорт за Хамбург.

Представление

Магистърска програма по интегрирани науки за климатичните системи

Анализът и оценката на нашата климатична и земна система все повече изискват интердисциплинарни компетенции. Програмата MSc ICSS преподава по всички теми, включени в изследванията на климата, за да осигури цялостна картина на климатичната система. Нашата интердисциплинарна претенция оспорва традиционното преподаване, свързано с предмет.

Чрез този подход и предаването на интердисциплинарни компетенции, програмата MSc ICSS има уникално предложение за продажба. Локацията в Хамбург с достъп до германския център за изследване на климата предлага идеални условия за обучение.

Уроците са ограничени до 20 ученици. Тази програма, ориентирана към научни изследвания, беше преакредитирана от ASIIN през 2018 г.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPG

UHH / SICSS / Gottschalk

Магистърска степен по интегрирани науки за климатичната система полага основите за кариера в науката и научните изследвания и квалифицира студентите да следват докторска степен. Той допълнително квалифицира завършилите за кариера като консултант по науката за климата или говорител в международни организации, както и глобални предприятия и агенции.

учебна програма

Магистърската програма по интегрирани науки за климатичните системи (ICSS) комбинира естествени науки с климатично значими аспекти на социалните и икономическите науки. Този интердисциплинарен подход ви позволява да разберете процесите на промяна на климата и изменението на климата и съответните му последици за обществата, включително как те реагират на тях.

Студентите изучават задължителни курсове и курсове по избор от трите програмни направления:

Програма 1: Физика на климатичната система

Курсовете по физика на климатичната система осигуряват основните знания за разбирането на метеорологичните и океанографските процеси в климатичната система. Специален акцент е върху функционирането на климатичната система на Земята, започвайки от радиационния баланс и глобалния енергиен бюджет. Лекциите описват океанското и атмосферното средно състояние, но също и взаимодействието между двете сфери, което води до промяна на климата от десетилетия до палео времеви интервали. Има силен акцент върху численото моделиране на океанските и атмосферните процеси.

Програма 2: Биогеохимия на климатичната система

Курсовете по биогеохимия на климатичната система ви позволяват да разберете процесите, контролиращи основните глобални цикли на биогеохимичната материя между атмосферата, океана и сушата. Това включва обяснение на геоложки и биологични причини (причинени от човека или извънземни) за промени в околната среда или климата във времеви мащаби, обхващащи от няколко до милиони години. Тези лекции обясняват взаимодействието на биогеохимичните процеси в климатичната система и подчертават значението на тези процеси във всички времеви и пространствени мащаби.

Програма 3: Икономика и социални науки, свързани с климата

В тези курсове се запознавате с основите на икономическите и социалните науки, за да приложите тези знания към проблемите, свързани с климата. Можете да поставите акцент върху политиката по климата, икономиката на климата, взаимодействията между човека и околната среда, аспектите на сигурността или комуникацията по климата. Ще се научите да оценявате сценариите климат-енергия-икономика, ще придобиете фундаментално разбиране за взаимодействията човек-околна среда и ще научите как да оценявате въздействието върху обществото и конфликтите от изменението на климата.

Общ фокус: Интердисциплинарни курсове

Оценката на изменението на климата изисква интердисциплинарни компетенции. Програмата MSc ICSS предлага специални лекции, които ви насърчават да разширите интердисциплинарния си поглед върху определени проблеми и предизвикателства. Тези лекции започват в началото на учебната програма в рамките на модула „Основни научни умения“ и продължават по -късно с лекции по избрани всеобхватни аспекти на изследванията на климата (напр. „Скали в климатичната система“ или „Несигурни 2 степени“). Проектът за изучаване на климата през третия семестър и накрая магистърската теза, вкл. представянето му в четвъртия семестър предлага широк спектър от възможности за реализиране на интердисциплинарни подходи и интегриран поглед върху глобалните или регионалните аспекти на изменението на климата.

През последните два семестъра се очаква студентите да задълбочат знанията си в една от трите области на специализация.

Индивидуално академично консултиране е достъпно в цялата програма. Силно призоваваме студентите от първия семестър да посещават ориентационни дейности в началото на октомври.

Отлични перспективи за кариера
Около половината от нашите възпитаници започват да следват кариера в академичните среди. Съществуват обаче и отлични перспективи за тези, които биха искали да започнат работа в индустрията или сътрудничеството за развитие. Обикновено нашите възпитаници намират подходяща първа позиция в рамките на 6 месеца след дипломирането.

120302_190621_Diagramme_Cliccs2.jpg

120301_190621_Diagramme_Cliccs3.jpg

Учебен план

Резултат от програмата

Кариерни възможности

За училището

Въпроси