Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Представление

Училище по интегрирани науки за климата и земната система

SICSS е основана през 2008 г. като завършило училище на Клъстера за високи постижения „Интегриран анализ и прогнозиране на климатичната система (CliSAP)“, работещ от 2007-2018 г. Първите ни докторанти започнаха своите проекти като членове на SICSS през 2008 г., а първите ни магистърски студенти се записаха през октомври 2009 г. Оттогава SICSS се разрасна много бързо!

Днес ние приемаме постоянно около 75 докторанти и около 45 магистърски студенти. От лятото на 2019 г. SICSS се грижи за всички ранни етапи на кариера. Освен магистърската и докторската програма, ние отговаряме и за следдокторска програма и всички въпроси, свързани с пола, свързани с подкрепата за ранна кариера.

Интердисциплинарно образование и изследвания в SICSS

SICSS означава интердисциплинарно и научно-ориентирано образование в науката за Земята и климатичната система. SICSS свързва студенти и кандидати с различен научен опит и опит и дава възможност за интегрирано, иновативно образование. SICSS ви подготвя за работа като експерт в различни области на изменението на климата: като изследовател в областта на природните, социалните и икономическите науки, като консултант или като експерт в национални и международни организации. Високото ниво на дисциплинарни и интердисциплинарни изследвания, индивидуалната подкрепа и надзор и международната атмосфера в SICSS е вдъхновяващата основа на нашата програма.

Всички наши програми започват с въвеждащ курс, който дава експертен преглед на дисциплините, занимаващи се с науките за климата. Интердисциплинарните знания, придобити в тези курсове, се допълват от курсове за специфични изследователски умения, необходими за кариера в науките за Земята и климатичната система. Това включва умения за научно писане, представяне или лидерство. Други курсове за изследователски умения са посветени на програмиране, компютърни езици, инструменти за моделиране или визуализация. Курсовете за изследователски умения са завършени с курсове за добра научна практика и междукултурно обучение.

Местоположения

  • Hamburg

    School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Въпроси