University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Представление

University of Groningen

University of Groningen е топ 100 изследователски университет с глобална перспектива. В момента сме класирани на 75-то място в класацията на Times Higher Education и предлагаме над 30 бакалавърски програми с преподаване на английски език и над 125 магистърски програми. Основан през 1614 г., университетът е един от най-старите изследователски университети в Холандия. Ние сме наистина международен университет с над 36 000 студенти и 9 000 международни студенти от над 120 различни националности.

Защо да изберете Гронинген?

Образование с най-високо качество : University of Groningen предлага разнообразна гама от интересни, високо ценени дипломни програми. Като студент ще получите висококачествен надзор и ще имате много възможности за избор. University of Groningen е награден с етикета за качество „Най-добрият традиционен университет в Холандия“.

Първокласни изследвания: ние сме сред най-добрите изследователски университети в Европа. През 2016 г. нашият професор Бен Феринга спечели Нобелова награда за химия. Университетът извършва новаторски и социално значими изследвания и нашите изследвания изграждат мостове между дисциплините.

Оживен студентски живот : Гронинген е оживен студентски град. Населението му е с най-ниската средна възраст в Холандия. Всеки четвърти от 200 000 жители е студент. Студентите могат да се видят навсякъде: учат в парка, наслаждават се на нощния живот и работят на различни работни места на непълен работен ден. Гронинген е безопасен и зелен град за живеене и е избран за един от най-щастливите градове в Европа.

400 години репутация : University of Groningen има богата история и отлична репутация. Много много талантливи хора в различни дисциплини са учили или работили в университета през 400-те години на неговото съществуване, включително четирима носители на Нобелова награда, първата студентка в Холандия, първата жена преподавател, първият холандски астронавт и първият президент на Европейската банка.

Наистина международни : Ние сме известни с нашата голяма международна общност. Близо 6000 международни студенти учат в Гронинген годишно от над 120 страни. Да живееш в Гронинген без да говориш холандски не е проблем; ще можете да поръчате храна, да пазарувате дрехи и дори да вземете спортни уроци на английски език. University of Groningen има силни международни връзки, което означава, че можете лесно да прекарате част от степента си в обучение в чужбина. Предлагаме и няколко уникални международни магистърски програми в сътрудничество с други големи европейски университети.

Бакалавърски програми

Предлагаме над 30 бакалавърски програми с преподаване на английски език. Девет от нашите бакалавърски програми са удостоени с етикет за качество „ Програма за най-висока степен “.

Магистърски програми

В момента University of Groningen предлага над 125 магистърски програми с преподаване на английски език, 18 от които са оценени като „Най-високо оценени програми“ в Холандия.

Факултети

Изследванията и образованието в University of Groningen са организирани в 11 различни факултета. Тези факултети са:

Факултет по икономика и бизнес
Факултет по поведенчески и социални науки
Факултет по теология и религия
Факултет по изкуствата
Факултет по медицински науки
Юридически факултет
Факултет по пространствени науки
Философски факултет
Факултет по природни науки и инженерство
Университетски колеж Гронинген
Кампус Фрислан

Стипендии и финансиране

Университетът се ангажира да признае високите постижения в академичните постижения, като предлага редица стипендии за международни студенти и изследователи. Предлагат се няколко стипендии за международни студенти, които са мотивирани да учат бакалавърска, магистърска и докторска степен. програми, както и за обмен, кратки курсове и изследователски престой в нашия университет.

Класации

University of Groningen

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

 • Groningen

  University of Groningen PO Box 72

  • Leeuwarden

   Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

   Въпроси