University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Представление

ИСТОРИЯ

През 1471 г. благодарение на бик на папа Сикст IV Република Генуа може да придаде степени. През 1670 г. се основава йезуитският университет и под френската империя се слива с Парижкия императорски университет. След падането на Наполеон, отново е в рамките на Кралство Сардиния. В антрето на Университетския дворец има бюстове на Мацини, Гарибалди, Мамели и Биксио, които заедно с генуезките професори като Чезаре Кабела и Чезаре Пароди, смело взеха участие в движенията на Рисорджименто. Университетът в Генуа има водеща роля в сегашната реформа на университетската система, като на 29 декември 2011 г. влезе в сила нов устав.

ИДЕНТИЧНОСТ

Университетът в Генуа представя около 300 курса - включително курсове за пост-лауреам -, организирани в съответствие с стремежите и нагласите на младите, като се има предвид важността на високата квалификация и измерението, основано на изискванията на пазара на труда в Европа и много случаи - глобално ниво. Университетът в Генуа е Университетът на Лигурия, тъй като той присъства на цялата регионална територия с образователни центрове също в Савона, Империя и Ла Специя.

Университетът предлага на студентите солидно културно и научно образование и им дава много инструменти за изправяне пред професионалното бъдеще. Той предлага реални възможности за интеграция между теория и практика, също чрез етапи с институции и компании и периоди на обучение в чужбина. Има много различни форми на сътрудничество и сътрудничество с чуждестранни университети и институции, които позволяват висока мобилност на преподаватели и студенти от и към чужди страни. Университетът в Генуа придава голямо значение на качеството на преподаване и научни изследвания, тъй като това е основен елемент за осигуряване на развитието на знанията, което е в основата на истинските иновации и конкурентоспособността.

Изследванията позволяват да се постигнат резултати с признат престиж и на международно ниво и да се развият върхови постижения. Що се отнася до преподаването, моделът на взаимоотношения между студенти и преподаватели подобрява взаимността на взаимоотношенията и отворена и гъвкава учебна среда, използвайки новите компютърни инструменти: платформи за електронно обучение, достъпност за хора с увреждания до сайта на университета, 7 академични точки (класни стаи за дистанция обучение, разпространено на регионалната територия).

В сътрудничество с Регионалната агенция за образователни услуги и работа (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) и Регион Лигурия, Университетът в Генуя кандидатства, за да подобри приемането на чуждестранни студенти и техните условия на живот , чрез значителни инвестиции за стипендии и настаняване в град, който е все по -динамичен и изпълнен с културни предизвикателства.

Местоположения

  • Genoa

    Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

Въпроси