University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

Представление

В Университета на образованието, Фрайбург (на немски: Pädagogische Hochschule, или PH за кратко) е основана през 1962 г. и са придобили статут на университет през 1971. Това е най-голямото от шест университета на образованието във федералната провинция Баден-Вюртемберг, който е известен в цяла Германия, за високото качество на своята образование.

В момента има 250 академичния състав и някои 5,100 студенти в Фрайбург университет на образованието. Със своя широк спектър от Бакалавърски и магистърски програми, заедно с програмите за обучение на учители, Университета предлага отлични квалификации ниво основани на изследвания от първа степен и по-нататъшно образование допълва от голям дял от професионално придружени практически и приложни-базирани модули. Промяната от държавен изпит за структурата на Болоня означава, че в Университета на образованието сега работи в тясно сътрудничество с Ludwigs университет Алберт, Фрайбург. Новият Фрайбург Advanced център на образованието (FACE) предоставя форум за съвместна работа в подготовката на учителите и е централният фокус на всички ключови играчи. FACE съчетава Първоначално подготовката на учителите, практика и обучение на работното място, образователни изследвания и осигуряване на качеството. онлайн кампус FACE осигурява участници към учителската професия с всички най-важната информация, реформи, както и възможностите за обмен на идеи, и по този начин пространство за развитие на своята професионална идентичност.

Това сътрудничество означава, че в Университета на образованието обхваща подготовката на учителите за всички нива: основно, средно 1 и средно 2. Освен това, често на университета международни / езици и математика / естествени науки профил служи като решаващ фактор за избора на Фрайбург университет.

Основни академични приоритетни области

Междукултурните и трансгранични курсове изследвания с акцент върху Европа

Тази област на фокусиране включва голямо разнообразие от бакалавърски и магистърски курсове, както и признати изследователски проекти, които напълно и системно експлоатират конкурентно предимство на Фрайбург.

Акцент върху математиката / естествени науки в научните изследвания и обучението

Тази област на фокусиране обхваща голямо разнообразие от курсове, както и множество интересни изследователски проекти, управлявани от университета. В допълнение, различни химия, физика, география и математика "учебни лаборатории" подготвят учениците адекватно за тяхното бъдеще (практически и експериментални) задачи. Тук също, теория и практика са тясно свързани: експерименти в класове, например като част от проекта NAWIlino осигуряват на студентите с поглед към ежедневието на един учител. Участие в тематични изследователски проекти осигурява впечатление за това какво означава да се научат от откриването: например mascil на проект на ЕС (се на научни изследвания и открития базиран в класната стая) или проекта MATHElino (проуча научат процеса на децата от детските градини и на децата от началното училище ).

Други характеристики на Фрайбург университет

Насочени промоция на млади изследователи

Различни докторски програми и голям брой други (европейски) изследователски проекти насърчаване на широк кръг от млади изследователи. Отделно от програмата бе споменато по-горе, те включват изследователската програма "Учене за обществото на знанието", "Task-базирано обучение и преподаване" и "Да може да обясни". Като цяло, в университета работи ок. 90 изследователски проекти. Това придава на Фрайбург университет на образованието ключова позиция в Баден-Вюртемберг в насърчаването на млади изследователи.

Повече от изучаване

Накрая, Университета разполага също толкова амбициозен и разнообразна културна кампус живот. Университетът предлага многобройни възможности за творческа дейност: хор университет, оркестър, биг бенд, спортни дейности, литературен семинар, Драма групи на немски, английски и френски, и радиостанция колежа, за да назовем само няколко.

Местоположения

  • Freiburg

    Pädagogische Hochschule Freiburg University of Education Kunzenweg 21 , 79117, Freiburg

    Въпроси