University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Представление

В Дънди през 1881 г. г-ца Мери Ан Бакстър и нейният братовчед Джон Бойд Бакстър - двама от известното семейство Бакстър, които правят парите си от мелниците за юта в града - даряват £140 000 за създаването на колеж в Дънди. Това е началото на University of Dundee .

От самото начало това беше институция, която се открояваше. Вместо професори с опит в кулите от слонова кост, в него бяха наети умни млади хора, които осъзнаха, че за да се конкурира в съвременния свят, Великобритания трябва да подобри технологичното си производство. Уилям Питърсън, който беше латинист и учен, стана първият директор през 1882 г. едва на 26 години. Патрик Гедес, който нямаше диплома, беше професор по ботаника и един от най-изтъкнатите мислители в света.

Основното в учредителния акт на институцията е, че тя трябва да се използва за „насърчаване на образованието на лица от двата пола и изучаването на наука, литература и изящни изкуства“.

Плановете на семейство Бакстър бяха Университетският колеж Дънди да предлага пълна гама от предмети (освен богословие – никой не трябваше да бъде принуждаван да декларира религиозните си убеждения и не трябваше да се преподава религиозен предмет).

Щедрите дарения за новия университетски колеж доведоха до създаването на институция по механика, в съседство с колежа, изграждането на лаборатория по химия и водещи учени, назначени в новите катедри. Те включват Д'Арси Томпсън (биология, по-късно естествена история), Джеймс Алфред Юинг (инженерство) и Томас Карнели (химия).

Новият университет беше разположен на Nethergate, между Park Place и Small's Wynd. За да подслонят 373 студенти, които се записаха през първата година, четири самостоятелни къщи бяха закупени от Мери Ан Бакстър за £35 000 и коридор беше построен в задната част, за да свърже имотите. Днес в тези сгради се помещава Бизнес училището.

Първоначално UCD и St Andrews работят заедно един с друг в относителна хармония. Студентите от Дънди успяха да завършат наука в Сейнт Андрюс, въпреки че никога не са посещавали класове в по-малкия град.

Отношенията обаче скоро се обтегнаха по въпроса за Медицинския факултет и дали катедрите по анатомия и физиология трябва да бъдат създадени в Дънди, Сейнт Андрюс или и двете, подготвяйки почвата за напрежението, което ще разруши отношенията между двете институции за следващите няколко десетилетия.

Характеристики на кампуса

Студентски живот в Дънди

Дънди седи на брега на река Тей в идилично южно място на източния бряг на Шотландия.Къщите прегръщат страната на Закона, угасналия вулкан в сърцето на града.От върха ще видите два елегантни моста, достигащи над Тей, а отвъд него красива природа, докъдето стига погледът.Обратно на нивото на земята, можете да разгледате нашия компактен център на града пеша или с велосипед.

Креативността и иновациите са в кръвта ни, като Дънди е родното място на шотландската индустрия за видеоигри и световен фаворит, Grand Theft Auto.V&A Dundee е още едно доказателство за това.Проектирано от Kengo Kuma, това иновативно пространство осигурява нов център на дизайна за Шотландия и света.

Безопасен град

Дънди също е един от най-безопасните градове в Обединеното кралство, класиран на 2-ри най-безопасен град в Шотландия в Пълното университетско ръководство за 2022 г.

Международна общност

Подобно на университета, Дънди е международен и мултикултурен.Той е дом на жители от много страни и етнически групи.В близост до кампуса ще намерите специализирани хранителни магазини като китайски, индийски, полски и руски супермаркети, както и халал месари.Големите супермаркети в Обединеното кралство също предлагат широка гама от международни храни.

Има места за поклонение на много религии, включително исляма, сикхизма, индуизма, юдаизма, както и много християнски деноминации.

Местните училища са добре оборудвани да подкрепят деца, за които английският е втори език.

съоръжения

Изследователски съоръжения

Централни технически услуги (CTS)

CTS е услуга за „домашно обслужване“, която осигурява основна подкрепа на изследователски лаборатории в Училището по природни науки и D'Arcy Thompson Unit (DTU).

FingerP отпечатва Proteomics Facility

FingerPrints предоставя най-съвременни възможности за протеомика и масспектрометрия на изследователи в University of Dundee и на външни академични и индустриални клиенти по целия свят.

Рентгенова кристалография

Определяне на атомните триизмерни структури на големи биологични молекули, за свързване на протеиновата структура с функцията и рационалния дизайн на лекарството.

Съоръжение за човешки плурипотентни стволови клетки

Осигуряване на човешки ембрионални стволови клетки, човешки индуцирани плурипотентни стволови клетки и свързани реагенти и услуги.

Dundee Imaging Facility

Ние предоставяме ресурси за светлинна и електронна микроскопия, с централен център в областта на науките за живота и съоръжения в областта на науката и инженерството и в кампуса Ninewells.

Високопроизводително изчислително средство и изчислително моделиране

Ние сме архитекти на водещи световни изчислителни модели в гражданското инженерство.

Проточна цитометрия и устройство за сортиране на клетки

Предоставяне на услуги за проточен цитометричен анализ и флуоресцентно активирано сортиране на клетки (FACS) и подкрепа на изследователи, разположени в Училището по природни науки, други отдели на UoD и външни изследователски органи.

Група за анализ на данни (DAG)

Ние сме екип от учени със силни изчислителни, математически и статистически умения, които могат да предоставят съвети и помощ за експериментално проектиране, програмиране, статистика и анализ на биологични данни.

SLS безопасност

Подкрепяме училището да осигури безопасна среда за персонала, учениците и посетителите.

MRC PPU ДНК секвениране и услуги

Ние предлагаме широка гама от договорни изследователски продукти за ДНК анализ и свързани услуги.

MRC PPU Реагенти и услуги

Ние произвеждаме и доставяме хиляди реагенти и предоставяме научни услуги на академични и фармацевтични компании по целия свят.

Крио-електронна микроскопия

Целта на съоръжението е да предостави на изследователите в Дънди достъп до тези позволяващи технологии.

Спорт и упражнения

Игрални полета край реката

Съоръженията на игрищата на Riverside предлагат голямо разнообразие от спортове.

Студио за виртуална реалност

Пробив в упражненията и потребителското изживяване, новото студио за виртуална реалност watt bike ще ви пренесе до някои от най-добрите дестинации за колоездене по целия свят.

Кортове за скуош

Разполагаме с три висококачествени игрища за скуош със стъклена подложка - идеални за скуош и ракетна топка.

Център за силово изпълнение

Центърът за силово представяне е регионална специализирана зона за силови тренировки.

Плувен басейн и сауна

Нашият отопляем 25-метров плувен басейн и сауна се намират в рамките на DUSA, на кратка разходка от ISE.

Фитнес зала и личен тренировъчен комплекс

Фитнес залата на кампуса предоставя място за упражнения в безопасна и приветлива среда.

Студио/работилница

Работилница SLS

Семинар за Училището по естествени науки.

Работилница за дизайн на бижута и метал

Нашите работни пространства са оборудвани с газови горелки и лампи и разполагат със специални пространства за емайлиране, ецване, леене, довършителни работи, чукване и механична обработка.

Работилница за печат

Работилницата за щампи съдържа набор от ресурси, които да помогнат на учениците да експериментират както с традиционни, така и с модерни техники за печат.

Работилница за печат на текстил

В цеха за печат на текстил има съоръжения за покриване, излагане и впоследствие повторно вземане на сита с различни размери и брой на окото.

Работилница за дърво

Нашите работилници за дърво ви предоставят инструментите, от които се нуждаете като творец.

Леярна

Нашата специално построена леярна е една от малкото, намиращи се в университетите в Обединеното кралство и се използва за метални скулптури, мебели, декоративни елементи и много други цели.

Работилница за плетива и шевове

От нашия напълно зареден магазин за прежди до нашето оборудване за плетене, нашите съоръжения са обширни и разнообразни.

Дигитално изработване

Съоръжение за цифрово създаване, което е отворено за всички студенти.

Точка за запитване

Център за поддръжка на Kirkcaldy

Центърът за поддръжка е пространство в кампуса Kirkcaldy, където хората могат да се срещнат с помощния персонал на Students Services за назначаване на студентски срещи или влизане и се използва също от представители на DUSA.

Център за сигурност

Центърът за сигурност е основното място за екипа за сигурност на университетския кампус.

Център за достъп

Предоставяне на регионална оценка на нуждите и услуги за обучение по помощни технологии на хора с увреждания във висше образование или работа.

Храни и напитки

Кафе-бар на капелански

Кафе-барът Chaplaincy е отворен през целия срок за сядане или за вкъщи, като се сервират разнообразни напитки, сладкарски изделия, прясно приготвена храна и здравословни закуски.

  Стипендии и финансиране

  Стипендии за глобални постижения

  • £6,000 за година на обучение
  • £18 000 за 3-годишна степен, £24 000 за 4-годишна степен, £30 000 за 5-годишна

  Стипендии за глобално гражданство

  • £5000 за година на обучение
  • £15 000 за 3-годишна степен, £20 000 за 4-годишна степен, £25 000 за 5-годишна степен

  Африканска стипендия на вицеканцлера

  • £5000 за година на обучение
  • £15 000 за 3-годишна степен, £20 000 за 4-годишна степен, £25 000 за 5-годишна степен

  Стипендия на вицеканцлера за Южна Азия

  • £4,000 за година на обучение
  • £12 000 за 3-годишна степен, £16 000 за 4-годишна степен, £20 000 за 5-годишна степен

  Стипендия на вицеканцлера за континентален Китай

  • £4,000 за година на обучение
  • £12 000 за 3-годишна степен, £16 000 за 4-годишна степен, £20 000 за 5-годишна степен

  Стипендия на вицеканцлера на Индонезия

  • £4,000 за година на обучение
  • £12 000 за 3-годишна степен, £16 000 за 4-годишна степен, £20 000 за 5-годишна степен

  Класации

  Daily Mail University Guide 2024

  University of Dundee се класира на 26-то място в Обединеното кралство в университетското ръководство на Daily Mail за 2024 г.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Good University Guide

  Дънди се класира на 33-то място в класациите на The Times и Sunday Times в техния Good University Guide 2024.

  Доклад за въздействието върху предприемачеството „Входове към растеж“ за 2023 г

  University of Dundee е обявен за най-добрия университет в Обединеното кралство за развиване на бизнеси със спинаут от Octopus Ventures.

  Пълното ръководство за университета 2024 г

  University of Dundee е класиран на 4-то място в Шотландия за перспективи за висше образование.

  The Herald Higher Education Awards 2023

  University of Dundee беше обявен за най-добрия университет в Шотландия на The Herald Higher Education Awards.

  QS World University Rankings по предмет

  University of Dundee е признат за „глобален център за върхови постижения в областта на науките за живота и медицината“ в новоиздаденото класиране на световните университети на QS по теми за 2022 г.

  StudentCrowd

  Класирахме се на първо място в 5-те най-добри шотландски университета за 2022 г. на StudentCrowd

  QS Класация 2022

  University of Dundee получи 5-звезден рейтинг от QS Quacquarelli Symonds, международният специалист по висше образование.

  Рамка за високи научни постижения 2021 г

  84% от нашите изследвания бяха оценени като „водещи в световен мащаб“ или „международно отлични“ в Рамката за отлични постижения в научните изследвания за 2021 г.

  QS World University Rankings 2022

  Ние сме един от 200-те най-добри университета в света по процент на заетост на висшисти

  Класацията на Лайден 2022 г

  University of Dundee е 34-ти в света за най-висок дял високо цитирани публикации в класацията на CWTS Leiden за 2022 г.

  Местоположения

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Въпроси