University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

Представление

Част от историята на провинция Ентре Риос несъмнено е преминала през Образователното сдружение „La Fraternidad“. Зад стените на старата сграда все още има гледки и звуци от минало, изпълнено със слава.

В края на 19 век Консепсион дел Уругвай приличаше повече на село, отколкото на град, с неасфалтирани улички, тесни тротоари и живи плетове, покрити с розови храсти; животът се плъзна спокойно в среда от малък град.

В този контекст, около 1870 г., историческият Colegio del Uruguay "Justo José de Urquiza" нараства без пауза. Учениците идваха почти на поклонение от различни части на страната и там, в техните класни стаи и галерии, градовете и провинциите се обединяваха, докато не заговориха с различните мелодии на произхода, но със същия студентски калъп.

Към 1877 г. младежта на Училището се бори с тъжните последици, които за голяма част от учениците водят до потискане от страна на националното и провинциалното правителство на стипендиите, благоприятстващи много от учениците на Colegio del Uruguay и интерната, където те бяха настанени.

Тази произволна мярка допринесе по мощен начин за намаляване на посещаемостта на Националното училище, като позволи само достъп до своите класни стаи на децата от този град и тези на заможни хора от други части на страната.

Отмяната на тези стипендии направи невъзможно близо четиридесет млади хора да продължат средното си образование, някои от които бяха в навечерието на завършването им.

Основният инициатор на идеята за създаването на "Socorro de Socorros", чиято основна цел беше защитата на онези студенти, които бяха лишени от стипендии, беше активен и предприемчив младеж на име Хуан Видарт. Той започва интензивна кампания в полза на нуждаещи се ученици, като по този начин генерира раждането на Образователното сдружение „La Fraternidad“ на 14 май 1877 г.

Местоположения

Местоположения
  • Concepción del Uruguay

    8 de Junio,522, E3260, Concepción del Uruguay

    Въпроси