Keystone logo
University of Bucharest

University of Bucharest

University of Bucharest

Представление

За нас

University of Bucharest предлага няколко учебни програми на всички нива и средства за университетско образование: има 93 бакалавърски програми, 208 магистърски програми и 21 докторски програми. Всички те са акредитирани или оторизирани. University of Bucharest също притежава магистърската програма TIFFIN EMBA.

Дипломите, присъдени от University of Bucharest са признати в повечето страни по света. В University of Bucharest има учебни програми, организирани в сътрудничество с други престижни университети в чужбина. Завършилите тези програми могат да получат дипломи както University of Bucharest и от партньорските университети.

University of Bucharest е един от най-важните научно-изследователски центрове в страната. В университета има над 50 научни института, отдели и центрове, повечето от които сътрудничат със сродни научни центрове в чужбина.

През последните години нашата институция успя непрестанно да спечели първото място в националните конкурси за фондове за научни изследвания. Някои от субектите, занимаващи се с научни изследвания, са определени като статут на върхови постижения на европейско равнище. Университетът има свое собствено изследователско седалище в Синая, Браила, Оршова и други пилотни филиали на други места в страната.

University of Bucharest е част от надеждна мрежа за международно сътрудничество - 300 подписани споразумения за сътрудничество с университети в 52 страни. Годишно има над 1000 студенти от University of Bucharest които извършват различни дейности за развитие или усъвършенстване в голям брой академични програми в университети в Западна Европа, САЩ, Канада, Япония и др.

University of Bucharest е бил и все още е двигател на важни мерки за реформиране на развитието на висшето образование, които също са били поети от други университети в страната или са представлявали основанието за разработването на няколко закона и национални регламенти.

През 2000 г. University of Bucharest получи диплома за върхови постижения, предложена от министъра на националното образование.

През 2011 г. University of Bucharest е класифициран от министъра на образованието, науката, младежта и спорта като първият универсален изследователски и образователен университет.

През 2014 г. University of Bucharest отбеляза 150 години от откриването си.

В момента University of Bucharest има близо 32 000 студенти и над 1300 преподаватели.

Местоположения

  • Bucharest

    Mihail Kogalniceanu Blvd. no. 36-46, sector 5, 060024, Bucharest

Програми

Въпроси