© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Представление

В сърцето на шведските текстилни иновации и индустрия, в долината Viskan, на кратко разстояние с кола от втория по големина град в Швеция се намира нашият университет и град Borå.

В Университета на Боро ние култивираме обучение, знания и иновации с високо качество в международна среда и със значителна социална значимост. Нашият фокус е да работим заедно за бъдещето – да направим разликата.

Тук можете да избирате между много различни бакалавърски и магистърски програми, подходящи за бъдещата ви кариера. Ние предлагаме уникални програми в много предметни области, някои от които могат да бъдат намерени само тук и които привличат студенти от цял свят.

В Университета на Боро сътрудничеството около устойчивото развитие в нашите образователни програми е важно. Вие като студент сте стимулирани да мислите критично във вашето образование и получавате солидна основа за работа за – и в – едно устойчиво общество.

Характеристики на кампуса

  Приемане

  1. Кандидатствайте онлайн

  Уебсайтът universityadmissions.se (външна връзка) е официалният уебсайт за кандидатстване във висше образование в Швеция. Управлява се от UHR - Шведския съвет за висше образование. UHR управлява процеса на прием заедно с шведските университети. Ако кандидатствате като студент по обмен от университет, който в момента има споразумение за обмен с University of Borås, моля, вижте вместо това процеса на кандидатстване за студенти по обмен. Моля, имайте предвид, че ако не сте гражданин на ЕС/ЕИП, трябва да платите такса за кандидатстване от 900 SEK, преди кандидатурата ви да стане валидна. Има обаче някои изключения от това правило. За да разберете дали трябва да платите таксата за кандидатстване, моля, посетете universityadmissions.se (външна връзка)

  2. Изпратете подкрепящи документи

  След като попълните своето онлайн заявление, трябва да подадете подкрепящи документи като копия на вашия паспорт, дипломи за средно образование/университет, преписи и сертификати за владеене на английски език.

  Можете да качите вашите документи, като използвате функцията за качване на уебсайта www.universityadmissions.se - това е най-бързият и лесен начин да завършите кандидатурата си. Можете също да изпратите документите си по пощата или чрез куриерска служба на:

  Прием в университет в Швеция

  R 312

  SE-106 53 Стокхолм

  ШВЕЦИЯ

  Уверете се, че сте прочели информацията на universityadmissions.se относно документирането на вашата допустимост и конкретни инструкции, които може да се отнасят за вашата страна.

  3. Първа оценка на вашата кандидатура

  След като Националната приемна служба получи вашите подкрепящи документи, те ще бъдат препратени до централно звено, което прави първа оценка на вашата кандидатура, за да се увери, че тя отговаря на общите изисквания за влизане.

  4. Опитен персонал оценява вашата кандидатура и гарантира, че вашата кандидатура отговаря на специфичните изисквания за влизане

  Ако вашата кандидатура отговаря на общите изисквания за влизане, тя се изпраща до местната служба за прием на университета в Борос, където опитен персонал оценява вашата кандидатура и гарантира, че тя отговаря на специфичните изисквания за влизане.

  5. Процесът на подбор

  Когато местната приемна служба оцени всички заявления, подборът започва. Университетът на Borå не използва групи за подбор специално за студенти, които плащат такса.

  6. Уведомяване за резултатите от подбора

  След като резултатите от подбора бъдат публикувани, ще получите напомняне по имейл от Националната приемна служба да влезете в „Моите страници“ на universityadmission.se и да проверите резултатите си.

  Вашето известие ще бъде достъпно онлайн, както и в PDF файл за печат.

  Приетите студенти ще получат обща информация от университета в Уведомлението за резултатите от подбора.

  7. Регистрирайте се

  Приетите студенти трябва да се регистрират за своята програма и курсове, за да запазят мястото си в програмата. Регистрационният период обикновено се провежда в седмицата преди началото на семестъра. Университетът в Боро ще изпрати информация по имейл до всички приети студенти с инструкции как да се регистрират.

  Владеене на английски език

  За повечето магистърски курсове и програми изискването е еквивалентно на курс по английски B/6 от шведско средно училище (гимназия).

  Владеенето на английски може да се докаже чрез резултати от редица международно признати тестове.

  Стипендии и финансиране

  Стипендии от университета в Борос

  Стипендиите, предлагани от University of Borås, са предназначени да покрият таксата за обучение с приблизително 75 процента, те не са предназначени да покрият разходите за живот. Плащането не се извършва в парично изражение; вместо това таксата за обучение ще бъде намалена с размера на освобождаването от такса за обучение.

  Критериите на университета при отпускане на стипендии са добри резултати от обучението и квалификации, които университетът оценява като съобразени с приоритетните образователни или изследователски области на университета.

  За пълните условия вижте нашите Насоки за отпускане на стипендии на студенти, които плащат такса за обучение в University of Borås (pdf)

  Не сте сигурни дали трябва да плащате такси за обучение? Прочетете повече в Такси за обучение

  Приложение

  Кандидатстването за стипендии за 2024 г. отваря на 1 декември.

  Студентите, получили стипендия, ще бъдат уведомени малко след публикуването на резултатите от изборите през март 2024 г.

  Стипендии за настоящи студенти в University of Borås

  За студенти, които вече са записани в двугодишна програма в University of Borås, има възможност да кандидатстват за стипендия, която покрива до 75 процента от таксите за обучение за оставащите два семестъра от програмата. Информацията и формулярите за кандидатстване ще бъдат достъпни на уебсайта през пролетния семестър на 2024 г.

  Кандидатстването за стипендии за втора година есента на 2023 г. вече е затворено.

  Статистика на възпитаниците

  Местоположения

  • Borås

   HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

   Въпроси