© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Международни дни на отворените врати 21-30 ноември 2022 г

Елате да се срещнете с нашите преподаватели, студенти и служители, за да получите представа за нашите международни дипломни програми, преподавани на английски език, и открийте бъдещия си живот в Unibo!

Приемане

Бакалавърска и магистърска степен: как да се подготвим за записване

Научете повече за стъпките, които трябва да предприемете, за да се запишете, и възможностите за финансова помощ, предлагани от University of Bologna .

Процедурите и изискванията за прием могат да варират от програма до програма. Намерете подробна информация на уебсайта на всяка програма в раздела Прием .

Открийте повече

Представление

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, най-старият университет в Западния свят, проправя пътя за иновации чрез все по-богат каталог от програми, модерни изследвания, постоянна и все по-широка международна перспектива и силна трета мисия.

Откакто е основана през 1088 г., Alma Mater Studiorum е съсредоточена върху студентите, като приема видни личности от общностите на науката и изкуствата. С пет кампуса (Болоня, Чезена, Форли, Равена, Римини) и клон в Буенос Айрес, той предлага разнообразен каталог от курсове, който е съобразен с нуждите на съвременното общество: над 200-степенни програми сред неговите 32 отдела и 5 училища. Неговата общност от повече от 90 000 студенти прави University of Bologna един от най-големите университети в Италия, нареждайки се на първо място в Италия по отношение на броя на своите студенти в програми за обмен в чужбина и сред първите 5 университета в Европа по отношение на броя на обменните студенти . Освен това University of Bologna е сред първите 5 италиански университета в големи международни класации (Шанхай, Times Higher Education, GreenMetric ).

University of Bologna е дълбоко ангажиран с устойчивото развитие и активно допринася за постигането на 17-те цели за устойчиво развитие от Програмата на ООН до 2030 г. Като всеобхватен изследователски университет, University of Bologna инвестира в мултидисциплинарен междукултурен подход към научните изследвания и преподаването. В европейския пейзаж на изследователско и академично сътрудничество, University of Bologna със сигурност е сред най-активните институции. Наистина, той е оформил и поддържа съюзи с индустрии, както и с публични/частни организации, и също така представлява решаващ център за международни мрежи с оживените си връзки с Америка, Африка, Азия и Австралия, които допълват страхотните му мрежи в Европа. Всъщност той е един от основателите на престижния алианс Una Europa, който се стреми да изгради интегрирания университет на бъдещето.

Класации

 • Класиран сред 5-те най-добри италиански университета, #167 в света – QS World University
 • Най-добрият университет в Италия – QS World University (Класиране по предмет)
 • Топ университет в Италия, #161 в света – Times Higher Education
 • 11-ият най-устойчив университет в света – GreenMetric
 • Значка за обучение „Постигане на цялостна интернационализация“ – Международна асоциация на университетите (IAU)

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Италия

 • Rimini

  Rimini, Италия

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Аржентина

  Въпроси