Keystone logo
University of Bayreuth

University of Bayreuth

University of Bayreuth

Представление

University of Bayreuth

University of Bayreuth е динамичен, ориентиран към изследователския университет университет. Създаден през 1975 г. като един от първите университети в Германия с интердисциплинарна учредителна мисия, сега се счита за пионер в иновативните изследвания и преподаване. Със силата на основните си области и стратегически избраните фокус области Университетът предлага на своите около 13 500 студенти от Германия и чужбина идеална учебна среда, строг надзор и атрактивни, международно ориентирани програми за обучение, които се провеждат изцяло на английски език.

University of Bayreuth се счита за един от най-добрите млади университети в света, както се вижда от позицията му в класацията на университетите „Таймс Висше образование“ (ВС) в световен мащаб „под 50“. University of Bayreuth има впечатляваща международна мрежа и реагира на социални промени и процеси с иновации, които продължават да поставят нови стандарти. Поради тази причина интердисциплинарното мислене не се ограничава до съвместната работа, извършена върху нашия уникален зелен кампус. Той е и ключов елемент в многото ни интердисциплинарни програми на обучение. В момента има около 13 500 студенти, участващи в около 150 различни учебни програми, предлагани от седемте факултета на университета.

University of Bayreuth фокусира върху интердисциплинарни изследвания и предлага отлични възможности благодарение на модерните си изследователски органи и първокласна изследователска инфраструктура. University of Bayreuth е щастливо един от най-популярните немски университети сред чуждестранните изследователи и редовно се включва сред лидерите в класацията на Хумболт.

Той е международен лидер в африканските изследвания в продължение на много години; Международното висше училище по африкански изследвания в Байройт (BIGSAS) е част от нашия клъстер за високи постижения „Многобройна Африка“, финансиран от германските федерални и щатски правителства. Изследванията за високо налягане и висока температура, проведени в Баварския изследователски институт по експериментална геохимия и геофизика, също са установили силна репутация в световен мащаб. Полимерните изследвания в университета са водещи в класацията за финансиране, публикувана от Германската изследователска фондация (DFG). University of Bayreuth има тясна международна мрежа от стратегически избрани университетски партньорства.

Университетът предлага на своите студенти и изследователи преподавателска и изследователска среда с много място за творчество, като по този начин се позиционира в областта на напрежението между академичната свобода, научния прогрес, практическата ориентация и социалната и културната отговорност.

Открийте новия си дом далеч от дома. Станете част от общността на Байройт. Ще се видим в кампуса или онлайн!

Местоположения

  • Bayreuth

    University of Bayreuth 95440 Bayreuth Germany, , Bayreuth

Въпроси