University of Basel

University of Basel

University of Basel

Представление

Добре дошли във Факултета по бизнес и икономика, добре дошли във WWZ (Wirtschaftswissenschaftliches Zentrum)

Основан през 1460 г., University of Basel е най-старият университет в Швейцария. Факултетът по бизнес и икономика е създаден през 1995 г. и е вторият най-млад от общо седемте факултета в University of Basel . Икономическият предмет обаче се преподава вече почти 150 години в Базел.

Жаждата за знания като движеща сила за иновации

Имаме преподавателски състав от 30 преподаватели и около 100 академични служители, които са активни в научните изследвания и преподаването. Предвид размера си факултетът обхваща широк спектър от научни предметни области. Нашите фокусни области са „Пари и финанси“, „Енергия и околна среда“ (Компетентен център SCCER CREST) и „Икономическа политика“. В допълнение, факултетът има международно призната изследователска продукция в много други теми.

Изследвания по актуални теми

Факултетът поддържа високо ниво в научните изследвания и преподаването, както от национална, така и от международна гледна точка. Ние сме убедени, че отличното изследване и неговото приложно значение за обществото и политиците не си противоречат. По този начин ние сме активни както във фундаменталните изследвания, така и в техните политически последици. Нашият академичен състав публикува в списания с най-висок ранг и участва в международни семинари. Висококвалифицирани гост-професори преподават специалните курсове, които предлагаме по глобализацията и интернационализацията на икономиката, както и в лятното училище за право, икономика и публична политика, където студентите имат отлична възможност да установят международни контакти с реномирани университети. Нашата научна мрежа включва различни академични и неакадемични сътрудничества в редица дисциплини и области (напр. психология, медицина, математика и компютърни науки, BIS, частен сектор).

Изследователско обучение

Факултетът по бизнес и икономика има за цел да интегрира областите на бизнеса и икономиката, като по този начин предлага на студентите уникална учебна програма в Швейцария. Въз основа на академичния опит и в светлината на бъдещите възможности за кариера на нашите възпитаници, ние сме убедени, че това е печеливша комбинация.

Като декан на факултета по бизнес и икономика в Базел бих искал да ви поканя да се свържете с нас. Нека заедно да допринесем за иновативността на швейцарските изследвания.

проф. д-р Ролф Ведер

Декан на Факултета по бизнес и икономика, University of Basel

Местоположения

  • Basel

    Petersplatz,1, 4001, Basel

    Въпроси