Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Представление

TheКатолически университет в Букаву (UCB) Асоциация, е един от водещите университети, които съставляват Демократична република Конго, Намира се в столицата на провинция Южно КивуЕдна източна област на страната на Патрис Лумумба Emery, институцията на университетското образование в частното право е създаден 21-ви Ноември 1989 с указ на Негово Превъзходителство Монсеньор Алоис MULINDWA Mutabesha, архиепископ на Букаву.

Съгласно Кодекса на каноническото право, в своите канони 807-814 и апостолическа конституция Ex Corde Ecclesiae на 15 август 1990 г. във връзка католическите университети и висши училища, вUCB блести с обучение на непреодолими социални цели в област Киву, С мрежа от средните училища, които предоставят най-доброто от своите ученици. От правна гледна точка, той работи въз основа на Заповед № ESURS / CABMIN / 1231/91 на министъра на висшето образование, университет и научни изследвания; Заповед № ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 и одобрен дипломи, издадени от него; окончателното споразумение Указ № 06/106 бе подписан от президента на Република на 12 юни 2006 година. Католически университет Букаву в момента е един от малкото в страната, упълномощено да провежда обучение в следдипломна след указ на Министерството на висшето образование, университет и научни изследвания, бр 020 от 02 април, 2008.

Съгласно Устава,Католически университет в Букаву преследва следните основни цели:

  • Организирайте университет преподаване на науката във всичките му форми, за насърчаване на конгоанските интелектуални рамки и да допринесе за социално-икономическото развитие на страната и особено в провинция Южно Киву;
  • Извършване на научни изследвания и публикуването на научни изследвания от всякакъв вид материал;
  • Създаване на национално и международно научно сътрудничество с цел да се гарантира научното развитие, съобразени с нуждите и културата на конгоанския народ;
  • Донесете на младите студенти да разбират проблемите на обществото, да съдействат активно за решаване и да дават своята подкрепа за гладкото интегриране на конгоанската култура в световната цивилизация;
  • Организирайте висше образование в областта на науката и технологиите и провежда научноизследователска и публикуването на научни изследвания в сътрудничество с други образователни и изследователски институции, както в страната и чужбина;
  • Принос към развитието на областта и страната чрез предоставяне на експертиза.
ЕТК

TheКатолически университет в Букаву организира качествено образование чрез своята Факултет по икономика и мениджмънт (Финансово управление, селската икономика, малки и средни предприятия) прав (Държавни, частни и съдебна, икономическа) медицина (General, хирургия и раждане, медицинска специалност, педиатрия, хирургия и гинекология) за аграрни науки (културите и почвата Sciences) наука (Компютърни науки) за социални науки, а Факултет по Архитектура и урбанистика работи от учебната 2017-2018 година.

Три хиляди четиридесет и шест (3046) ученици са записани във всички цикли за учебната 2016-2017 който хиляда осемстотин годината до сто двадесет и седем (1827) мъже и хиляда двеста и деветнадесет (1219) жени. Един академичен състав, все повече научни през годините осигурява обучение на пълен работен ден. Един административен, технически и квалифициран работник допринася за постигане на основните цели науниверситет, Към момента има съоръжения, които непрекъснато се подобряват в търсене на трайно качество в услугите си. Уроците се провеждат в кампуса Bugaboза Kalamboза Karhale и в рамките на стените на Букаву Референтен от болница на провинцията местоположение на амфитеатъра Медицински факултет, А подвижен състав адаптиран към транспортирането на преподаватели и студенти, обща компютъризация на системата, на откриването на обучение, както всеки гражданин без дискриминация към чужденци и управление на резултатите им институция направи справка в провинцията и страната.

Рамка за обучение в отговор на условията на университетското операционни позволява на учащите да развиват по-добре както теоретични обучение и практическа. Компютърен център на безплатна услуга за студенти и персонал, библиотека с над 38 295 тома, а Провинциална болница в Букаву Референтен управлява отКатолически университет в БукавуЦентър за високи постижения за обучение на държавните служители, финансирани съвместно от Световната банка и правителството на Конго, ферми 100хектара Kavumu и 60 хектара Mulume-Munene, площ от 80 хектара която постепенно изградена корпус Kalambo представлява позоваване UBC.

(Проучване и учебен център за предотвратяване на конфликти и управление в региона на Големите африкански езера - Факултет по право) на CEGEC г. CEGEMI (Център за изследвания и експертизи за управление в областта на минното дело), ​​на CERDHO (права изследователски център на човека и международното хуманитарно право), за CEFOSAR (център за изследвания и обучение на репродуктивното здраве), на CREBAC (биоетика Center), Cappa (център за поддръжка насърчаване на селскостопанското производство), олово (лаборатория за икономиката при развитието), Звеното за МСП-Start (Звеното за управление на малки и средни предприятия), на ITADES (институт за лечение и статистически анализ на данни ) ... са изследователски центрове в регионално и международно измерение и е с площ от изследванията и обучението член на Международна федерация на католическите университети (IFCU), TheАгенция Universitaire на франкофонията (AUF), TheАсоциация на африкански университети (AAU), TheАсоциация на университети и институти католическите висшестоящи от Африка и Мадагаскар (ACUHIAM), TheКатолически университет в Букаву има няколко партньори на местно, регионално и международно като ЗДДФЛ и CIALCA RUFORUM. Супер Lacus Ac Montes Блестящото г.Католически университет в Букаву свети в продължение на двадесет и седем години над величествения езерото Киву и хълмове по-горе. Горд съм от плода му, който сега се изисква във всички области, както у нас и в чужбина, тя продължава похода си към качеството на висшето образование, за да се запази в предните редици.

В стремежа към съвършенство, най-доброто тепърва предстои!

кампуса ни

Католически университет Букаву организира неговото учение в четири кампуси включително и тази на Bugabo че на Karhale г. Kalambo и тази на провинция болница референтна Букаву на.

Campus Bugabo

На хълма на Bugabo, е прекрасна историческа сграда, която в момента се помещават офисите Централна администрация, включително ректор, заместник-ректор, Генералния директор и на Централната библиотека. В своята наскоро реновирана приложение част работи в Центъра за върхови постижения за обучение на държавните служители, както и завършилият обучението по право и икономика. Той беше в старите дни параклис - Св Тереза ​​- и по-късно седалището на координация на субсидирани училища, Католическата архиепископия реши да се премести в създаването му през 1989 г., Университета може да организира там учението му.

ЕТК

Campus Karhale

Малко по-нагоре е Karhale кампуса на хълма със същото име. Бившата медицинска лаборатория провинция, сградата се състои от два етажа и приземен етаж се помещава Агрономическия факултет и дом за ученици. Каза отново Laboratoire д-р Андре Lurhuma Zirhimw'abago, в памет на този смел лекар и изследовател, специализирана в хирургия и раждане почина през юни 1995 г. тази сграда включва класни стаи, изследователски лаборатории в Агрономия и приложени амфитеатър приветства първокурсниците в биологията и медицината.

1

Амфитеатърът Станислас Haumont

Той заема правото на провинция болница Букаву Референтен е друг живот сайт. Медицинският факултет работят и използва HGPRB, управляван от Католическия университет в Букаву, че се прилага уроци болница. Професори, които предоставят курсове във Факултета също участват в управлението на грижа в тази болница от личен интерес.

2

Campus Kalambo

3

Kalambo Сайтът се състои от 80 хектара и представлява бъдещето на Католическия университет в Букаву призовани да се установят напълно през следващите дни. Намира се на около двадесет километра от град Букаву, на хълм с изглед към езерото Киву, огромен проект е в ход. От гледна точка на университетски комплекс да бъде изграден вече са завършени две основни сгради, всяка от жилищните факултетите по икономика, право и науките, установени там от учебната 2013-2014 година; на домовете за студенти и една лаборатория агрономия в сътрудничество с ЗДДФЛ.

Местоположения

  • Bukavu

    Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo , , Bukavu

Въпроси