Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Представление

Университетът в Барселона, основан през 1450 г., е всеобхватна институция за висше образование, която представя дълбока академична традиция, съчетана с авангардни научни знания. Университетът се намира в град Барселона, един от основните космополитни центрове в Средиземноморието и в Европа. Шестнадесетте центъра на Барселонския университет, обединени в шест основни кампуса, са разпръснати из целия град и са напълно интегрирани в градския живот. Така по-голямата част от тях се намират в самия град. Самият град се превръща в кампус на университета.

Като един от най-големите университети в Испания, Университетът в Барселона всяка година посреща голям брой студенти както от испански университети, така и от чужбина. В него се обучават над 44 000 студенти в бакалавърска степен и почти 19 000 студенти в магистърска и следдипломна степен и докторанти. Почти 15 % от студентите са от чужбина и са от над 122 различни националности.

Като публична институция Университетът на Барселона, фокусиран върху високите академични постижения, се ангажира да обучава и подготвя настоящото и следващото поколение глобални граждани - професионалисти, изследователи, предприемачи, лидери - с капацитет да работят на най-високо ниво навсякъде по света. В същото време ангажиментът на Университета в Барселона към научните изследвания го е поставил на първо място в Испания в международните класации и като един от най-престижните университети в света по отношение на въздействието на научните изследвания.

Университетът в Барселона има международно призвание и по този начин е член на водещи световни университетски мрежи, включително Лигата на европейските изследователски университети (LERU), групата COIMBRA (CG) и координацията на Арабско-европейската конференция за висше образование (AECHE). Той има над 2800 международни споразумения, включително споразумения с 82 от 200-те най-големи университета в света (Times Higher Education Supplement).

Местоположения

  • Barcelona

    Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

Въпроси