© TESS
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Представление

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Добре дошли в университета Savoie Mont Blanc!

С 14 000 студенти, богато разнообразие от мултидисциплинарно образование и 19 научноизследователски лаборатории с международна репутация, Университетът Savoie Mont Blanc е институция на човешки мащаб, която съчетава близостта с териториите си, асоциацията с COMUE Université Grenoble Alpes и широка перспектива за Европа и света. Предлага кратки курсове (университетски степени по технология, университетски степени) и дългосрочни курсове (общообразователни, специализирани или професионални бакалавърски степени, магистърски степени, инженерни степени и докторанти) както на първо ниво, така и на продължаващо обучение. На своите три университетски кампуса в Анеси, Le Bourget-du-Lac и Jacob-Bellecombette, той предлага особено привлекателни условия за живот и учене в сърцето на изключителна среда между езерата и планините. В подкрепа на изследванията и образованието, международният аспект допринася за идентичността, привлекателността, динамиката и общото развитие на нашето предприятие. Фокусът на Университета Savoie Mont Blanc е, от една страна, разработването на международни проекти, съвместни квалификации за възлагане и програми, предавани на английски език, а от друга страна, където е възможно, да се насърчи мобилността на студенти, преподаватели и изследователи както и за административния персонал. Представена на 5 континента с 240 двустранни споразумения, тя успя да се възползва от изключителното си местоположение на границата между Швейцария и Италия, за да развие силни и специални връзки с висшите учебни заведения на тези две страни.

Нашите ученици със сигурност ще намерят в Университета "Мон Блан" в Savoie силна динамика, лично качество в техния надзор, подкрепа при избора и разработването на личните си планове, както и необходимите средства за интегриране в участие в трудовия живот. Избирането на Université Savoie Mont Blanc означава натрупване на всяка възможна възможност за личен успех и изпълнение.

Кампуси с големи размери

Разположена между Гренобъл и Лион, в близост до швейцарските и италианските граници, университетът Savoie Mont Blanc е държавно финансирано мултидисциплинарно учебно заведение за висше образование, признато на регионално, национално и международно ниво. 14 000 студенти общо в учебните заведения на Джейкъб-Беллем - по-добре, Annecy-le-Vieux и Le Bourget-du-Lac, изучаващи 200 предложени курсове.

Изследвания за признато качество

19-те лаборатории поддържат тесни връзки с националните научни институти (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Те се отличават по-специално от организацията в интердисциплинарни тематични оси: планински изследвания, слънчева енергия, физика и мехатроника. Качеството на тази научна среда допълнително се засилва от близостта на CERN в Женева, най-големият ускорител на частици в света, и на клъстера за изследване на нанотехнологиите в Гренобъл.

Международно измерение

Класирано сред най-добрите френски университети за международните си отношения, университетът Savoie Mont Blanc заема първо място в големите мрежи за чуждестранни обмени.

Местоположения

 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Въпроси