Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Представление

UNSAM е национален, обществен и безплатен университет, създаден през 1992 г.

Той предлага широк спектър от кариери за бакалаври и завършили студенти, както в областта на хуманитарните и социалните науки, така и в точните и естествените науки.

Повече от 65% от неговите ресурси са предназначени за областите на науката и технологиите. С акцент върху политиките за съвместна работа, той поддържа връзки с агенции, които насърчават научните изследвания и трансфера на технологии.

Съюзите му с Националния съвет за научни и технически изследвания (CONICET), Националната комисия по атомна енергия (CNEA), Националния институт по индустриални технологии (INTI) и Националния институт по селскостопански технологии (INTA), наред с други, подобряват теоретично производство, развитие на техните изследвания и обучение на човешки ресурси.

Сред неговите постижения те включват клонирането на битрансгенно говедо за производство на мляко, подобно на човешкото, и възстановяването на стенописа Plastic Exercise, от Дейвид Алфаро Сикейрос. UNSAM също има собствено издателство (над 100 публикувани заглавия) и към днешна дата е подписало повече от 250 споразумения с чуждестранни университети за обмен на студенти, преподаватели и изследователи.

Седалището му е в квартал Генерал Сан Мартин, северозападно от автономния град Буенос Айрес. Построен на стар железопътен плаж с повече от два хектара, кампусът Miguelete представлява една от основните атракции на територията на Буенос Айрес по отношение на архитектурното планиране и опазването на наследството.

Местоположения

  • San Martín

    San Martín, Аржентина

    Въпроси