Keystone logo
© Roger Triana
Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Представление

Universidad de los Andes - Uniandes е водещият университет в Колумбия, който се нарежда постоянно сред 10-те най-добри университета в Латам, 200-те най-добри университета в света и 30-те най-добри частни университета. Uniandes предлага бакалавърски, магистърски и докторски програми в областта на технологиите, инженерството, икономиката, мениджмънта, медицината, изкуствата и природните и социалните науки.

Мисия

Университетът на Андите е автономна, независима и иновативна институция, която насърчава плурализма, толерантността и уважението към идеите; търси академични постижения и предоставя на своите студенти критично и етично обучение, за да засили осъзнаването им относно техните социални и граждански отговорности, както и ангажимента им към околната среда.

Има студенти, които в цялостна, интердисциплинарна и гъвкава обучителна среда са основният агент на техния образователен процес. Той дава възможност на висококвалифицирания си преподавателски състав да разработи изключителен академичен и професионален житейски проект, за който подкрепя изследователска дейност, която допринася за развитието на страната и нейната международна проекция.

история

Основан на 16 ноември 1948 г. от група млади хора, ръководени от Марио Ласерна Пинсон, Университетът на Андите е първото частно висше учебно заведение в Колумбия със светски характер и независимо от политически партии, без да защитава интересите на нито едно социално или икономическа група.

Именно тези характеристики превърнаха Los Andes в авангарден образователен проект в исторически момент в страната, в която частните университети имаха влиянието на партизанския конфликт в своите класни стаи. В този исторически контекст раждането на Los Andes се дължи не само на желанието да се даде живот на друг университет или на изключително образователен интерес, но и на намерението за създаване на нова държава.

Именно тези характеристики превърнаха Los Andes в авангарден образователен проект в исторически момент в страната, в която частните университети имаха влиянието на партизанския конфликт в своите класни стаи. В този исторически контекст „раждането на Лос Андес се дължи не само на желанието да се даде живот на друг университет или на изключително образователен интерес, но и на намерението за създаване на нова държава.

С цел обучение и образование на нови поколения за изграждане на нова нация“, според Франсиско Пизано де Бригард, бивш ректор на университета.

Поради тази причина, от основаването си, целта на Los Andes е да предложи образование с високи постижения, което допринася за затваряне на празнината в знанията в Колумбия с научните постижения на света.

С новата си визия – по-късно възприета от други колумбийски университети – Uniandes започва работа през 1949 г. със седем програми, 79 студенти и 16 професори.

Нашите символи

Логосимвол

Графичният символ на университета обобщава неговата идентичност и е негова емблема par excellence. Дизайнът му е щит, съставен от два основни елемента: Черно дърво, рамкирано в щит с жълт фон.

Намерението на неговия създател, художникът Серджо Трухильо Магненат, беше да създаде нещо с ниво на абстракция, така че всеки, който го погледне, да открие значението му за себе си. Сега университетът искаше да даде послание за обновление, като прецизира своя символ, но запази същността на оригиналния дизайн. Актуализираната версия му придава по-модерно, по-абстрактно и в същото време органично усещане; С един удар дървото и щитът се сливат.

По този начин този актуализиран образ се стреми да отразява същността на университета: авангардна образователна институция, призната за своите отлични постижения, гъвкавост, ангажираност и автономия.

химн

Писателят Едуардо Каранца написа текста на химна, който идентифицира университета. Музиката е композирана от маестро Луис Антонио Ескобар.

На най-високото
точка на страната,
свети синя звезда
в университета на Андите,
любов, чест и младост.

В нашата
глас, който пее Родината
и трицветна дума
Колумбия, Колумбия, Колумбия
пламъци в сърцата ни.

На най-високата точка на страната,
свети синя звезда
в университета на Андите,
любов, чест и младост.

Свети Алберт Велики

Освен в официалните символи, студенти и преподаватели превърнаха статуята на Свети Алберт Велики в един от най-представителните графични елементи на университета.

От 1964 г., когато германското правителство, чрез ръководството на университета в Майнц, дари образа на мъдреца от 13-ти век, той се превърна в декоративен елемент и място за срещи на студенти и преподаватели.

От ректорството на Рудолф Хомес (1995-1997) е създаден ежегоден фестивал (в чест на смъртта на наричания Доктор Универсалес), за да отдаде почит на тази статуя, известна сред общността на униандините като „Ел Бобо“.

Общност на колежа

Общността е най-важният проект за технологични взаимоотношения, който развиваме с училищата. Основната цел е да имате ефективен комуникационен канал между вас и офиса на Applicant Experience, като успявате да предлагате различни функционалности като публикуване на събития и най-важното, самостоятелно управление на регистрациите за тях.

Не пропускайте възможността да свържете вашето училище към нашата мрежа, за да намерите дейностите, които ще планираме в нашия календар, като винаги се фокусираме върху подпомагането на процеса на вземане на решения, който подготвяме специално за вашите ученици.

Приемане

Международни кандидати

Ако сте международен кандидат и искате да учите в Universidad de los Andes , научете за възможностите, които предлагаме за вас. В това пространство ще намерите информация от голям интерес за чуждестранните кандидати, ще разгледате процеса на прием, акредитациите, подкрепата за студенти от отдела по интернационализация, настаняване в университета, живота в Богота и още теми, които ще улеснят процеса ви на прием в нашия университет.

За кого се отнася?

Този критерий за ранен прием се прилага за всички кандидати последна година от колумбийско училище.

Като попълните формуляра

За да кандидатствате по този критерий за прием, трябва да изискате от вашето училище сертификатите, които посочват позицията (класирането), която сте заемали при повишението си в последните две висши училища, завършени към момента на попълване на регистрационния формуляр за университет (9-ти и 10-ти или 10-ти и 11-ти, както е подходящо за училището).

Ако нямате класиране, можете да кандидатствате с кумулативния среден успех от последните две завършени години в гимназията (9 и 10 или 10 и 11, според случая за училището). Трябва да изпратите удостоверението със скалата за оценка (минимална стойност и максимална стойност), установените категории за оценяване и интерпретацията на резултатите от училището, която включва разпределението на получените оценки от общия брой ученици в училището. повишение или степен.

Изчакайте резултатите от приема и, ако сте приети, прегледайте ръководството за първи семестър Униандино.

За да попълните регистрационния формуляр и да изпратите сертификатите, изпълнете следните стъпки:

Ако последният гимназиален клас на вашето училище е 11-ти

 1. В секцията Информация за училище на формуляра, в подраздела „Ранен прием с академични резултати“, във въпроса „Последен завършен курс“ изберете последния курс, който сте завършили в гимназията (10-ти).
 2. В долната част въведете позицията, която заемате в повишението във вашето училище. Например, ако вашата промоция има 40 души и сте класирани 5, напишете числото 5.
 3. В долната част въведете размера на вашия училищен клас. Например, ако вашият клас има общо 40 ученици, въведете числото 40.
 4. В долната част въведете средния успех за този гимназиален курс. Например 4,5/5,0
 5. Във въпроса "Завършен предпоследен клас" изберете предпоследната година, която сте завършили в гимназията (9 клас). След това следвайте същите стъпки, посочени в точки 1., 2. и 3.
 6. Ако нямате класиране, можете да кандидатствате с кумулативен успех от последните две пълни години в гимназията (9-та и 10-та). Трябва да изпратите удостоверението със скалата за оценка (минимална стойност и максимална стойност), установените категории за оценяване и интерпретацията на резултатите от училището, която включва разпределението на оценките, получени от учениците.
 7. Преди крайната дата на формуляра трябва да прикачите сертификатите, издадени от вашето училище, които потвърждават регистрираната информация, било то класиране или среден успех в PDF формат, като влезете в системата за качване на документи . За да влезете, използвайте потребителското име и паролата, с които сте се регистрирали във формата за прием.
 8. Вашето заявление за прием ще бъде разгледано само когато сте представили пълната документация, която удостоверява въведените във формуляра данни. Не забравяйте, че имаме диференцирано затваряне на регистрациите по програми в зависимост от наличността на места. Ако подадете документацията си след закриването на програма, вашата кандидатура не може да бъде взета под внимание. Ако желаете, можете да кандидатствате в програми, които все още са отворени.
 9. Ако кандидатствате за медицина или музика, прегледайте и завършете специфичните процеси за прием за всяка от тези програми.
 10. В случай, че сте поискали подкрепа за плащането на вашето обучение, можете да разберете допълнителните процеси .

Ако последният гимназиален клас на вашето училище е 12-ти

 1. В секцията Информация за училище на формуляра, в подраздела „Ранен прием с академични резултати“, във въпроса „Последен завършен курс“ изберете последния курс, който сте завършили в гимназията (11-ти).
 2. В долната част въведете позицията, която заемате в повишението във вашето училище. Например, ако вашата промоция има 40 души и сте класирани 5, напишете числото 5.
 3. В долната част въведете размера на вашия училищен клас. Например, ако вашият клас има общо 40 ученици, въведете числото 40.
 4. В долната част въведете средния успех за този гимназиален курс.
 5. Във въпроса "Завършен предпоследен клас" изберете предпоследната година, която сте завършили в гимназията (10 клас). След това следвайте същите стъпки, посочени в точки 1., 2. и 3.
 6. Ако нямате класиране, можете да кандидатствате с кумулативен успех от последните две пълни години в гимназията (10-та и 11-та). Трябва да изпратите удостоверението със скалата за оценка (минимална стойност и максимална стойност), установените категории за оценяване и интерпретацията на резултатите от училището, която включва разпределението на оценките, получени от учениците.
 7. Преди крайната дата на формуляра трябва да прикачите сертификатите, издадени от вашето училище, които потвърждават регистрираната информация, било то класиране или среден успех в PDF формат, като влезете в системата за качване на документи . За да влезете, използвайте потребителското име и паролата, с които сте се регистрирали във формата за прием.
 8. Вашето заявление за прием ще бъде разгледано само когато сте представили пълната документация, която удостоверява въведените във формуляра данни. Не забравяйте, че имаме диференцирано затваряне на регистрациите по програми в зависимост от наличността на места. Ако подадете документацията си след закриването на програма, вашата кандидатура не може да бъде взета под внимание. Ако желаете, можете да кандидатствате в програми, които все още са отворени.
 9. Ако кандидатствате за медицина или музика, прегледайте и завършете специфичните процеси за прием за всяка от тези програми.
 10. В случай, че сте поискали подкрепа за плащането на вашето обучение, можете да разберете допълнителните процеси .

Класации

Университетът на Андите е единственият частен университет в страната, чиято акредитация е подновена за максималния възможен период от десет години от Министерството на националното образование с резолюция 582 от 9 януари 2015 г.

Los Andes също получи международни акредитации като тази, предоставена от Комисията за инженерна акредитация на ABET на осем бакалавърски програми на Факултета по инженерство от 2010 г. насам.

Факултетът по администрация от своя страна е първата институция в Колумбия, акредитирана от AACSB (Асоциацията за развитие на колегиалните бизнес училища). Тази акредитация е отличие за качество, което е много търсено от бизнес училищата и се притежава от по-малко от 5% от тези училища в света, включително университети като Харвард, MIT и Babson.

С тази акредитация на AACSB, добавена към акредитациите EQUIS (Европейска система за подобряване на качеството) и AMBA (Асоциация на MBA), които вече имаше, Факултетът по администрация получи Тройната корона през 2010 г., най-високата награда, която едно бизнес училище може да получи. постигане в международен контекст.

Тройната корона е израз, използван от бизнес училищата, признат в световен мащаб като печат за качество, който имат 1% от училищата, група, която включва London Business School, IESE и IE Business School в Испания, HEC. във Франция и само шест институции в Латинска Америка.

Това признание отразява ангажимента за предоставяне на образование от международна класа за формиране на човешки капитал, който допринася за конкурентоспособността на страната.

 • 198 QS World University Rankings (2024)
 • 6 QS LatAm University Rankings (2023)
 • 13 пъти висше образование Латинскоамерикански университетски класации (2022)
 • 1 в Колумбия и 12 в Латинска Америка според класацията на най-добрите глобални университети на US News & World Report (2022)

Местоположения

 • Bogotá

  No 19A-40, Bogotá, Colombia, CR 1 ESTE, Bogotá

Въпроси