Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Представление

С повече от 40 години история, университетът Ана Г. Мендес, Gurabo Campus (бивш университет Турабо) е най-бързо развиващата се частна институция за висше образование в страната. Акредитиран от престижната агенция за среднодържавни комисии за висше образование, университета Ана Г. Мендес, Gurabo Campus също има няколко професионални акредитации, които придават печат на качеството на образованието на своите студенти.

Основният кампус има привилегировано пространство в централния източен район на Пуерто Рико, а петте му локации, разположени в градовете Барлолонета, Кайе, Исабела, Понсе и Ябукоа, предлагат на студента безопасна среда, свобода на мисълта и физически удобства на на първо място. В университета Ana G. Méndez, Gurabo Campus можете да избирате от повече от 100 академични програми сред технически сертификати, асоциирани степени, бакалаври, магистри и доктори. Освен това можете да учите лично или дистанционно с нашето онлайн академично предложение.

Мисия, визия и ценности

Нашата мисия

Университетът Ана Г. Мендес. Gurabo Campus е висше учебно заведение с широко академично предложение, поставено в рамка на най-високите стандарти за качество. Ангажиран с високи постижения в преподаването, научните изследвания, иновациите, интернационализацията и социално-хуманистичното развитие на разнообразно академично население, университетът Ана Г. Мендес, Gurabo Campus формира глобални граждани, на критично мислене, които допринасят за развитието и благосъстояние на Пуерто Рико и други страни.

2025 визия

Визията на университета Ана Г. Мендес, Gurabo Campus е да бъде водещата образователна институция в преподаването и изследванията, която насърчава иновациите, предприемачеството, интернационализацията и чувствителността към културното многообразие и околната среда.

Нашите ценности

Университетът Ана Г. Мендес, Campus Gurabo се ангажира да:

 • свобода на мисълта и изразяването
 • признание и уважение към многообразието
 • Уважение към достойнството на индивида
 • високи постижения в преподаването и генерирането, разпространението и прилагането на знания
 • насърчаването на етични, социални и културни ценности
 • високи постижения в планирането, експлоатацията и обслужването
 • Уважение към околната среда и природата
 • насърчаване на човешката и естетическа чувствителност

Buro Millennial / Pexels

128393_pexels-photo-1438072.jpeg

Нашият ректор

Д-р Дейвид Мендес Паган, настоящ ректор на университета Ана Г. Мендес, Gurabo Campus, е преподавател с повече от 20 години разнообразен опит в администрацията на висшето образование, международните въпроси, услугите за подпомагане на студенти, бакалавърско образование и Следдипломна квалификация, разработване и координация на програми, корпоративни отношения и управление на програми, финансирани от външни ресурси.

Той сподели този опит чрез презентации на няколко национални и международни конференции, като например: Световния конгрес за сравнително образование; Латиноамериканският конгрес по образование на Съвета на колежите; Испанската асоциация на колежи и университети, национални и международни конференции; Конференцията за национални постижения на Испаноядците; Асоциацията за надзор и развитие на учебните програми; и Дигиталната библиотека в мрежата за дисертации и дисертации.

Като администратор на висше образование, д-р Мендес изигра ключова роля в разработването на иновативни програми в държавните и частните университети в Съединените щати, като: Нюйоркския университет, Университета Рутгерс, Тексаския университет в Остин и университета от Принстън. Тези преживявания му позволиха да стане първият декан на докторантура в Университета в Турабо (Юта), днес Университета Ана Г. Мендес, Кампус Гурабо.

Той получи събота от една година, за да работи като директор на дисертация на публикации в Proquest UMI. Възможност за връзка с повече от 600 университета по целия свят. След завръщането си той е назначен за заместник-канцлер по международни въпроси в UT, а след това за заместник-председател по международни въпроси за университетската система Ана Г. Мендес (SUAGM) в Пуерто Рико. Когато един от приоритетите му бяха международните отношения от системна гледна точка и да се разработи цялостен план за интернационализация, който да подкрепи глобалната експанзия на SUAGM.

От 2013 г. той е избран да стане говорител и координатор на глобалния център за глобалната гражданска инициатива на Академичното въздействие на Организацията на обединените нации (UNAI). Когато повече от 1200 университета по света разработват съвместни проекти, които подкрепят десетте принципа на ООН като глобално гражданство.

През 2014 г. той бе определен за един от 30-те водещи лидери в интернационализацията на висшите учебни заведения от Института за интернационализация на лидерите на Американския съвет по образование и Асоциацията на международните образователни администратори.

За последните 16 години той остава преподавател и е преподавател в Училището по образование на (УАГМ-Гурабо).

Д-р Мендес получи докторска степен по образователни науки в Нюйоркския университет и бакалавър в университета в Пуерто Рико, кампуса Маягуес. Роден в Сан Хуан, Пуерто Рико, той прекарва свободното си време в пътуване и посвещавайки се на визуални изкуства и музика. Като художник неговите творби са представени в университетите, където той е работил, и през последните десет години, на фестивала на изкуствата в Сан Себастиян на Института за Пуерто-Риканската култура, където печели първа награда в оригиналното отделение за изкуство.

Как да пристигна

От столичния район

Тръгнете по магистрала Луис А. Фере PR-52 в посока Понсе. След около 20 минути шофиране излезте надясно на изход 14, който води до PR-1 и PR-30. Останете в дясната лента, отидете под моста и завийте леко надясно, за да вземете Cruz Ortiz Stella PR-30 express. Свържете се с PR-30. Карайте около три минути. Вземете изход 4 вдясно към пътя PR-189. Завийте надясно, за да се свържете по пътя PR-189. Университетът Ана Г. Мендес, Gurabo Campus ще бъде от лявата страна по-късно.

От района на изток

Вземете Cruz Ortiz Stella PR-30 express към Gurabo. След като шофирате около 25 минути, завийте надясно на изход 4 към PR-189. Завийте наляво, за да се свържете с пътя PR-189. Университетът Ана Г. Мендес, Campus Gurabo ще бъде на няколко стъпки отляво.

От юг

Тръгнете по магистрала Луис А. Фере PR-52 в посока Сан Хуан. След като шофирате около 40 минути, вземете изхода вдясно към експреса Cruz Ortiz Stella PR-30. Карайте около три минути. Вземете изход 4 вдясно към пътя PR-189. Завийте надясно, за да се свържете по пътя PR-189. Университетът Ана Г. Мендес, Campus Gurabo ще бъде отляво.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

 • Gurabo

  Universidad Ana G. Méndez, Navarro, Gurabo 00725, , Gurabo

Въпроси