Keystone logo
Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Представление

Мисия и история

Unitelma Sapienza е единственият онлайн италиански университет, който се поддържа от консорциум, съставен от публични предприятия и пряко свързан с най-добрия италиански държавен университет: университета в Рим „La Sapienza“, с 130 000 студенти и персонал от 4 000 преподаватели и изследователи. Unitelma Sapienza , чрез използването на съвременни информационни технологии и методологии в дистанционното обучение, насърчава достъпа до висше образование, без ограниченията на пространството, времето, предоставяйки услуги на студенти и работници извън офиса, които не могат да посещават редовни образователни дейности. Преподаването, обучението и изследванията в кампуса, съчетават необходимите икономически, управленски и правни познания, необходими за управление на сложен бизнес в рамките на „информационното общество“ Unitelma Sapienza обръща специално внимание на развитието на научните изследвания, по -специално в научните и икономическите сектори както при управлението на информационните технологии, с особено внимание към теориите, моделите, процесите, технологиите и приложенията за развитието на виртуален кампус чрез Интернет във висшето образование. Специален акцент се отделя на репетиторството: имаме преподаватели, занимаващи се с академична дейност, и преподаватели, които се занимават главно с мотивацията и постигането на кариерните цели на студента. И двете цифри имат за цел да увеличат интерактивността с учениците за по -съвместно обучение.

Организация и управление

Канцлерът, който обикновено е професор и видна фигура, се избира за период от шест години, служи като титулярен ръководител на университета, представлява университета в академичната дейност и председателства Академичния сенат, който ръководи и цялостни големи церемонии. Настоящият канцлер, проф. Франческо Авалоне от няколко години работи върху изследвания, свързани със стреса и организационното благосъстояние. Сенатът е висшият академичен орган на университета, който решава академичната политика, планирането, координацията и оценката на преподавателската и изследователската дейност и се състои както от преподаватели, така и от служители. Юридически и конституционно той отговаря за академичната дейност на университета - т.е. преподаването и научните изследвания. Университетският „Катедра по право и икономика“ е широко базиран отдел, който обслужва всички академични и изследователски дейности. производство на първокласни изследвания в целия диапазон на дисциплината. Катедрата се ангажира с високи постижения в преподаването на бакалавърско и магистърско ниво. Съветът на настоятелите е корпоративният орган, създаден от Устава, с пълна отговорност за правителството и благосъстоянието на университета и всички свързани с него интереси, включително студенти, преподаватели, служители и възпитаници. Той е представен от видни личности от италианските академични институции и гражданското общество. Отговорностите са:

 • Определянето на основните цели на университета и утвърждаването на политиките и процедурите за изпълнение на тези цели.
 • Прегледът и одобряването на оперативния и капиталовия бюджет на университета.
 • Други отговорности като закон, правителствени директиви.
 • Университетът гарантира, че всичките му дейности подлежат на осигуряване на качество, оценка и подобряване чрез периодични оценки от основните му ръководни органи.

Международните отношения

Unitelma Sapienza се ангажира с повишаване на международното ниво на участие на университета и неговото студентско население; в частност:

 • При отваряне на нови възможности за участие на студентите в ЕС призовава за международна студентска мобилност чрез (Еразъм);
 • Подобряването на участието на академичния и административния технически персонал в ЕС изисква международна мобилност на преподаватели и персонал;
 • Разработване и производство на онлайн дейности, насочени към международен пазар, също чрез споразумения с трети страни;

В този контекст дейностите по проекта включват откриването на част от уебсайта му на английски език; активирането на курсове за обучение, предлагани само на английски език (магистър по международно сътрудничество, финанси и развитие); производството на курсове за обучение на два езика (планиране на проекти и управление на проекти); английският превод на някои съществуващи майстори (Неонатология); изграждане на мрежа с престижни международни онлайн университети. През 2015 г. шест учители и двама служители ще пътуват в чужбина по програма Еразъм за обучение и научни изследвания, докато за втората година малки групи студенти вече са участвали в програмата за мобилност на студенти по Еразъм. Университетът ще бъде домакин на международната конференция по конституционно право италианско-иберийско-американски (5-8 октомври 2015 г.). Университетът е избран от чуждестранни преподаватели за обмен на изследвания (най -новата д -р Симона Гера, гостуващ учен, преподавател по политика в Университета в Лестър. Университетът, накрая, в партньорство с изследователски институции и италиански и чуждестранни университети, представени през 2015 г., следните проекти, финансирани от Общността: Erasmus Plus KA2 Learn-plus „Дистанционно обучение за знания и предприемачество; Erasmus Plus KA3 Diversity 3.0“ „Равни възможности за равенство, социални и приобщаващи иновации“ и участва в проект „Преодоляване на разликата между общественото мнение и европейско лидерство: Включване в диалог по бъдещия път на Европа "; Университетът насърчава семинари и учебни конференции, които се провеждат в присъствието и се предават поточно.

Местоположения

 • Rome

  Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

 • USA Online

  USA Online, Съединени Американски Щати

  • Spain Online

   Spain Online, Испания

   • Mexico Online

    Mexico Online, Мексико

    • Australia Online

     Australia Online, Австралия

     • Canada Online

      Canada Online, Канада

      • Rome

       Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

      Въпроси