Keystone logo
© DDStudio
UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

Представление

UiT Арктическият университет на Норвегия е третият по големина в Норвегия и най-северният университет в света. Разположението му на ръба на Арктика предполага мисия. Арктика придобива все по-голямо значение в световен мащаб. Изменението на климата, експлоатацията на арктическите ресурси и заплахите за околната среда са теми, които предизвикват голяма обществена загриженост и към които Университетът в Тромсьо проявява специален интерес. В UiT Арктическият университет на Норвегия можете да изследвате глобалните проблеми от близко разстояние.

Знание на върха на света

Портфолиото на UiT обхваща всички класически предметни области от здравни науки, социални науки, образование и хуманитарни науки, наука и технологии до икономика, право, социална работа, туризъм, спорт и изящни изкуства.

Ключовите изследвания на UiT се фокусират върху полярната среда, изследванията на климата, коренното население, мира и трансформацията на конфликти, телемедицината, медицинската биология, космическата физика, риболовните науки, морската биопроспекция, лингвистиката и изчислителната химия.

Центърът за висше образование по теоретична лингвистика, CASTL и CTCC, Център за теоретична и изчислителна химия, са обявени за центрове за върхови постижения в Норвегия. През 2002 г. базираният в Тромс NST, Норвежки център за телемедицина, е назначен за Сътрудничество на Световната здравна организация.

Мрежата ARCTOS във Факултета по биологични науки, рибарство и икономика е лидер в изследванията на морските арктически екосистеми и важен партньор на Норвежкия полярен институт в Тромсе. Катедрата по физика се фокусира върху северното сияние и космическите изследвания. Всички тези институти са с висока международна репутация.

Университетът е част от FRAM - Изследователски център за климат и околна среда в Източен Север (Fram Center) в Тромсе. Всеки януари международната конференция Arctic Frontiers кани изследователи, политици и представители на бизнеса, за да обсъдят арктическите проблеми през дисциплинарните граници. Секретариатът на Арктическия съвет се намира в центъра на Фрам. Изследователи от Университета и Фрам Център участват в няколко международни програми на Арктическия съвет.

Международен център

Университетът в Тромсе е преминал през три сливания. На 1 януари 2009 г. UiT се слива с Университетския колеж в Тромсе, а на 1 август 2013 г. с Университетския колеж на Финмарк. Последното сливане беше на 1 януари 2016 г. както с Университетския колеж в Харстад, така и с Университетския колеж в Нарвик.

След сливането UiT се превърна в университет с няколко кампуса, разпространен в Северна Норвегия. Основните кампуси се намират в Tromsø, Alta, Narvik и Harstad, с по-малки отдели в градовете Mo i Rana, Hammerfest и Kirkenes. Броят на студентите и учебните програми се увеличава поради това сливане. Новият университет се превърна в още по-важна движеща сила за Северна Норвегия и международното сътрудничество в Далечния Север.

Защо UiT?

UiT е наистина арктически

UIT е най-северният университет в света. Нашето местоположение на ръба на Арктика предполага мисия. Арктика има все по-голямо глобално значение - изменението на климата, експлоатацията на арктическите ресурси и заплахите за околната среда са теми, които предизвикват голяма загриженост в обществото и към които UiT проявява специален интерес.

Без такси за обучение

UiT предлага на всички студенти ясно предимство пред много университети по света: няма такси за обучение на чуждестранни студенти, които да учат в UiT в Норвегия.

Студентски живот в UiT

Като се възползвате максимално от възможностите в UiT, можете да създадете най-доброто студентско изживяване за вас и да постигнете пълния си потенциал чрез академична подкрепа, спортни клубове и различни наши студентски организации в нашите кампуси.

Учете английски в UiT

През последните години се наблюдава нарастване на броя на чуждестранните студенти, желаещи да учат в UiT. Една от причините за тази солидна репутация идва от факта, че UiT предлага разнообразни курсове и програми на английски език. Следователно приемът не изисква доказателство за норвежки умения.

Изграждане на мостове

Изграждане на мостове чрез интернационализация у нас и в чужбина. Международното сътрудничество е предпоставка, за да може UiT да предлага изключително образование и водещи световни изследвания за студенти, стажанти, изследователи, академични групи и персонал от нашите партньорски университети.

Изследователска интензивна и висококачествена учебна среда

Нашето централно местоположение в Крайния Север, нашето широко и разнообразно портфолио от изследвания и проучвания и нашите интердисциплинарни качества ни правят уникално подходящи за посрещане на предизвикателствата на бъдещето. Като ученик в UiT се учиш от учители, които се гордеят да оставят своя отпечатък по предмета, който преподават, в благоприятно съотношение учител-ученик 1: 8.

Градски живот - дива природа

The Arctic Adventurer - Имате ли го в себе си?

Имаме различни зашеметяващи места за обучение в Alta, Harstad, Narvik, Tromsø и Svalbard. Разгледайте местата, за да откриете какво може да предложи всеки, от програми, приключения, музика и изкуство до нощен живот и дейности.

Статистика

15500 студенти и 3300 служители учат и работят в UiT The Arctic University of Norway . Преподаването е базирано на научни изследвания. Осемте факултета на UiT предлагат, въпреки отдадеността си на проблемите на Севера, широка гама от учебни програми. Академичната общност в Тромсьо е много международна. Повече от 20% от академичния състав и 10% от студентите са от чужбина. Университетът предлага повече от 20 магистърски програми с преподаване на английски език и всички факултети предлагат курсове с преподаване на английски език както на бакалавърско, така и на магистърско ниво.

UiT The Arctic University of Norway е член-основател на Университета на Арктика, международна мрежа от 160 учебни и изследователски институции в циркумполярния регион. Но университетът си сътрудничи с всички части на света. 200 международни споразумения осигуряват активен академичен обмен на студенти и персонал с партньорски институции по целия свят.

  Характеристики на кампуса

  Студентска квартира

  Arctic Student Welfare Organisation разполага с едни от най-добрите и достъпни помещения за настаняване и кетъринг в UiT, осигурявайки перфектна база за вашето обучение и място за почивка с приятели.

   Местоположения

   • Tromsø

    Hansine Hansens veg 18, , Tromsø

   • Kirkenes

    Rådhusgata 8, 3.etg, , Kirkenes

    • Hammerfest

     Elsa Semmelmanns vei 1, , Hammerfest

     • Harstad

      Havnegata 5, , Harstad

      • Narvik

       Lodve Langes gt. 2, , Narvik

       • Bardufoss

        Bardufoss lufthavn, , Bardufoss

        • Bodø

         Universitetsalléen 11, , Bodø

         • Mo i Rana

          Nytorget 5, , Mo i Rana

          • Longyearbyen

           Longyearbyen, Свалбард, остров

           • Alta

            Follums vei 39, 9510, Alta

            Програми

            Въпроси