Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Представление

TALTECH - ТАМ, КЪДЕТО СЕ СЪЗДАВА УСТОЙЧИВО ЦИФРОВО БЪДЕЩЕ!

Защо TalTech?

СОЛИДНА РЕПУТАЦИЯ И ОПИТ В МЕЖДУНАРОДНОТО ОБУЧЕНИЕ

● Основан през 1918 г., TalTech има приблизително 9000 студенти (10% от тях са чуждестранни), което го прави най-големият и един от най- международните университети в столицата.

Класира се в първите 3% от световните университети (QS World University Rankings) и в първите 2% в определени области, като инженерство, технологии и бизнес администрация.

● Членството в мрежата EuroTeQ дава на нашите студенти достъп до курсове в други технологични университети от най-висок ранг в цяла Европа.

УНИКАЛНИ ПРОГРАМИ И ПРАКТИЧЕСКИ ОБУЧЕНИЯ

● Уникални и международно признати програми и модерна учебна среда създават учебни програми, съобразени с най-новите изисквания на пазара на труда. Активно включваме в процеса опитни практици от частния сектор.

● В TalTech прилагаме обучение, основано на предизвикателства, решаваме реални проблеми и развиваме умения, необходими за днешния динамичен свят.

Модерни лаборатории и съоръжения очакват учениците в нашия зелен и интелигентен кампус. Тук ежедневно се тестват и внедряват най-съвременни технологии. Нашият кампус е дом и на над 50 високотехнологични компании.

ОЖИВЕН СТУДЕНТСКИ ЖИВОТ И СПОРТНА ОБЩНОСТ

● TalTech е добре известен с активния си студентски живот, като почти 40 разнообразни студентски организации участват във всичко - от изграждането на сателити до организирането на големи събития. Всеки студент има възможност да открие своята страст и да натрупа ценен опит в това да се научи как да управлява бизнес или проект.

Спортни съоръжения от световна класа и жизнена спортна общност допринасят за обогатяването на студентския опит.

● Нашата широка и активна общност от възпитаници на с над 70 000 завършили по целия свят подобрява учебния път, предлага ценни връзки и открива обещаващи бъдещи перспективи за всеки студент в TalTech.


ПРОУЧВАНИЯ В TALTECH:

TalTech предлага 4 бакалавърски и 12 магистърски програми (на английски език) в следните области:

● Информационни технологии (включително киберсигурност и електронно управление)

● Бизнес и управление (включително MBA, право и управление на технологиите)

● Инженеринг

● Морски науки

Всички програми са международно признати и осигуряват висококачествено образование, като съчетават задълбочено обучение и творчески лаборатории. По този начин можете да получите най-добрия практически опит за вашето образование и кариера.

Обучението на граждани на ЕС/ЕИП е безплатно (с изключение на School of Business and Governance). Освен това се предлагат и редица стипендии. През 2024 г. Фондът за развитие на TalTech отпуска рекордната сума от половин милион евро, за да подпомогне обучението на нашите студенти.

Класации

Основан през 1918 г., TalTech е класиран в топ 3% от най-добрите университети в света (QS World University Rankings). Това е единственият технологичен университет в Естония и побира около 10 000 студенти, от които 14% са международни студенти от над 100 различни страни.

Приемане

Admission start and deadlines

 • 1 февруари 2024 г. – Приемът е отворен
 • 1 април 2024 г. – Краен срок за кандидатстване за граждани на държави извън ЕС
 • 1 май 2024 г. – Краен срок за кандидатстване за граждани от държави-членки на ОИСР, Грузия, Украйна и кандидати извън ЕС, които пребивават в Естония на законно основание
 • 1 юни 2024 г. – Краен срок за кандидатстване за граждани от страни от ЕС/ЕИП и Швейцария
 • 1 август 2024 г. – Краен срок за кандидатстване за финландски, латвийски и литовски граждани, кандидатстващи за програми на Училището по бизнес и управление

Характеристики на кампуса

Нашите общежития разполагат с общо около 2200 места за настаняване. Повечето от нашите сгради се намират в кампуса на TalTech, в непосредствена близост до сградата на университета. Общежитията предлагат най-доброто настаняване по време на обучението! Повечето от нашите общежития се намират в близост до университетски сгради, само на 5 до 7 минути пеша.

  Стипендии и финансиране

  TalTech предлага набор от стипендии за международни студенти от ЕС, ЕИП и извън тях, които искат да завършат своите бакалавърски и магистърски програми в Tallinn University of Technology . Гражданите на ЕС/ЕИП са освободени от такси за обучение, ако бъдат приети в която и да е инженерна, ИТ или научна програма. Всички граждани, кандидатстващи за бакалавърски програми на английски език, отговарят на условията за освобождаване от такси за обучение и стипендии за представяне, както и стипендия за победители в международни олимпиади по предмети. Кандидатите за магистърски програми също отговарят на условията за освобождаване от такси за обучение и стипендии за представяне, както и за естонска национална стипендия. Министерството на външните работи на Естония също предлага стипендия за кандидати за определени магистърски програми на английски език.

  За повече информация относно стипендиите, моля, посетете уебсайта на университета.

  Живот в кампуса и съоръжения

  TalTech предоставя консултантски услуги за студенти, за да им помогне да постигнат успех в обучението си. Центърът предлага информация, консултиране, обучение, консултиране и сътрудничество, както и кариерно консултиране и психологическо консултиране в подкрепа на тези студенти, които изпитват свързани с ученето и лични затруднения. Библиотеката на TalTech се намира в центъра на университетския кампус, което я прави удобно място за учене и почивка между лекциите. Предлага петстотин различни места за четене и учене и осигурява компютри за своите потребители на всеки етаж. В кампуса можете също да намерите услуги за печат, копиране и сканиране, както и банкомат, шкафчета, пералня на самообслужване, кафенета и столове.

  Всеки факултет в TalTech има свой собствен студентски съвет. Студентските съвети се застъпват за благополучието на студентите в техния факултет, както и ги информират, като гарантират, че всяка година е запомняща се. Поддържат активен контакт с деканатите и организират събития за студентите. Студентите на TalTech не трябва да ходят до центъра на града в търсене на забавление. Вместо това те могат да го намерят в Студентската къща на TalTech! Студентската къща е подходящо място за прекарване на свободното време за учене или можете да наемете стаи за различни поводи. Нашите стаи са предназначени да се използват за организиране на конференции, семинари, партита или събирания, или за учене или групова работа. Сред някои от известните студентски събития са: Международна вечеря, Откриване, Летни игри и др. Съществуват и редица местни и международни организации, към които студентите могат да се присъединят. Сред тях: ESN, AEGEE, BEST, Formula Student Team, Marketing Club, Robotics Club, Debate Society и др.

  Изисквания за прием по програмата

  Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

  Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

  Местоположения

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Въпроси