Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Представление

Студентите на TUIASI имат достъп до първокласни технически проучвания, тъй като университетът е един от най-добрите в страната и Източна Европа. Очакват ви велики професори, подходящи курсове и нови лаборатории.

Техническият университет „Георге Асачи“ в Яси има най-старата традиция в инженерното образование в Румъния. От основаването си TUIASI отдаде приоритет на научните изследвания, интердисциплинарния подход, иновациите, преподаването и, през последните две десетилетия, интернационализацията. Нашата основна цел за развитие на „технологии за хората около нас“ винаги е била в основата на изследователските, преподавателските и технологичните трансферни дейности на TUIASI . Тази цел ни накара непрекъснато да изграждаме и развиваме университета. В момента той има около 13 000 студенти, 23 центъра за научни изследвания и високи постижения и 8 изследователски екипа и акредитирани изследователски лаборатории. TUIASI е подписала над 303 споразумения по Еразъм с 25 държави, така че ще се срещнете с хора от цял свят. Знаете ли, че библиотеката на университета е една от най-красивите библиотеки в света, която се съревновава с библиотеките на Тринити Колидж в Дъблин и Националната библиотека на Франция?

Университетът е съсредоточен около образователните потребности на студентите, като непрекъснато подобрява своите съоръжения и учебни програми, за да отговори на постоянно променящите се изисквания в сферата на труда. TUIASI има силни връзки с националния и международния бизнес, големите компании като Microsoft, Delphi, Continental, Amazon и много други са студенти на Техническия университет, а завършилите често завършват като стажанти или служители.

Факултети

 • Факултет по автоматичен контрол и компютърна техника
 • "Кристофор Симинеску" Факултет по химическо инженерство и опазване на околната среда
 • Факултет по строителство и строителни услуги
 • Факултет по машинно производство и управление на промишлеността
 • Факултет по електроника, телекомуникации и информационни технологии
 • Факултетът по електротехника
 • Хидротехнически, геодезически и екологичен факултет
 • Факултет по машиностроене
 • Факултет по материалознание и инженерство
 • ”Г.М. Кантакузино” Архитектурен факултет
 • Факултет по индустриален дизайн и управление на бизнеса

Ядрото на TUIASI - неговата общност

Университетът е много тясна общност. Студентите, административният персонал и учителите се срещат редовно и работят заедно по общи проекти - изграждане на състезателни автомобили или рестартиране на румънска марка автомобили - ARO -, изграждане на интересни и забавни структури, като модел сграда, направена от спагети или коледна елха. съставен от различни 3D форми, както и обединяващи сили, за да се съревновават в международни математически и инженерни предизвикателства, всяка година се връщат у дома със златни, бронзови и сребърни медали.

Това сътрудничество се разпростира и до колежа - ежеседмично се провеждат срещи с учениците, които живеят в колежа, за да се подобри техния начин на живот и жилище. По желание на студентите са построени две нови лекционни зали, оборудвани с бърза интернет връзка и отворени късно през нощта, както и две денонощни перални станции. През последните години персоналът на кампуса работи по интелигентни системи за паркиране на велосипеди и съживява зелените площи в и около кампуса.

Има 13 студентски асоциации в TUIASI - BEST, AIESEC и по един за всеки от 11 факултета - посветен на насърчаване на правата на студентите, извънкласното и неформалното обучение и, разбира се, много забавно. Тези организации често провеждат различни културни и професионални събития, като семинари, шоу програми, екскурзии и спортни състезания.

съоръжения

Ние непрекъснато се стремим да изградим приятелска, удобна и безопасна атмосфера, така TUIASI учениците на TUIASI разполагат с широка гама от съоръжения на отлични стандарти. На територията на колежа, който е един от най-големите университетски кампуси в Румъния, ще намерите модерни жилищни зали, ново кафене с достъпни цени, център за консултиране, където студентите могат да се насладят на нови преживявания чрез личностно развитие, професионални и доброволни програми, разработени от Университета, спортни съоръжения със специални цени за студенти и безплатни перални услуги за студенти на TUIASI .

Библиотека

Създадена като библиотека за справки и изследвания, библиотеката на TUIASI има централна библиотека и шест клона. Той е признат за един от най-красивите в света и интегрира нови технологии в традиционното обучение и научни изследвания.

Библиотеката има около един милион тома архивирани според международните практики за каталогизиране и индексиране и подкрепя преподаването и изследванията в широк кръг от предмети по инженерство и технологии, наука, икономика и право.

Настаняване и кафене

Както повечето румънски студенти, идващи от различни региони на страната и много чуждестранни студенти, можете да изберете да живеете в колежа. Университетско настаняване означава 21 общежития в Студентски дом „Тудор Владимиреску”, с 8000 места. Също така има нова и модерна кафене, където можете да ядете вкусна храна на ниски цени.

Здравна услуга

Учебната здравна служба (Policlinica Studenţească) предлага пълен набор от медицински услуги на студентите и се намира в колежа. Всички чуждестранни студенти имат достъп до безплатна консултация от лекари и болнично лечение.

Градски, студентски и студентски живот

Ще учиш в Яш, сърцето на Молдова и един от най-оживените, най-жизнените градове в Румъния. Страхотни места, вкусна местна храна и чудесен нощен живот, в който незабавно ще се влюбите. Ще живеете в „Тудор Владимиреску“, 8000 студентски кампуса, който е като малък град в града. На територията на кампуса имате всичко необходимо: столова с невероятно евтина храна, модерна фитнес зала, игрища, кафенета, барове, клубове. Общежитията се намират на пешеходно разстояние от мол Iulius Mall (магазини, ресторанти, 3D кино и т.н.) и най-новия бизнес и търговски център на града, Palas.

Между другото, знаете ли, че Румъния има най-добрата интернет скорост в Европа? Той е на първо място в континента и на 10-то място в света. Поддържайте връзка с приятели и семейство и никога не пропускайте пост във Facebook, снимка в Instagram или чуруликане в кампуса.

Развлечения и спорт

Животът като ученик на TUIASI не е свързан с работа, курсове и изследвания. Ние насърчаваме здравословния начин на живот чрез спортни и развлекателни съоръжения, като предлагаме две модерни и напълно оборудвани зали за фитнес, шест игрови площадки, фитнес и аеробен център, както и място, където можете да играете футбол, волейбол и баскетбол.

Местоположения

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Въпроси