The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

Представление

Историята на Института се връща в ранните дни на Университета на Западните Индии, сформирането на Института за социални и икономически изследвания (ISER) през 1948 г. ISER е създаден преди факултета по социални науки, за да се изгради солидна основа на емпирични данни за региона на Карибите и функционираше чудесно в това си качество от около петдесет години. През 2000 г. ISER се обедини с консорциумното висше училище по социални науки (CGSS), което беше нова, петнадесетгодишна инициатива за обучение на завършили студенти с интердисциплинарна перспектива. SALISES се стреми да обедини най-добрите изследователски традиции на ISER с висококачественото преподаване и надзор, който бе отличителен белег на CGSS.

SALISES има клонове в трите кампуса на Университета на Западните Индии:

 • Кейв Хил, Барбадос
 • Мона, Ямайка
 • Св. Августин, Тринидад и Тобаго

Всеки клон се ръководи от директор.

С уникалното усвояване на обучението и научните изследвания, SALISES предлага две отлични програми на магистърска и магистърска / докторска степен. нива. Курсовете се провеждат основно от научни сътрудници със силна история на научните изследвания и отлично преподаване.

Декларация за визията

Да бъде международно известна институция за образователни програми за завършено висше образование и изследователски решения в процес на развитие.

Мисия

Да повлияе на академичните, обществените и политическите дебати; чрез предприемане на научни изследвания и дипломиране от карибска гледна точка в мултидисциплинарен, малък и сравнителен контекст.

Местоположения

Местоположения
 • Kingston

  Office of the Vice Chancellor The University of the West Indies Regional Headquarters Kingston 7, , Kingston

  • youtube
  • facebook
  • twitter
  • instagram

Въпроси