Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Представление

За да се справи с бързото развитие на логистиката в Хонконг и континенталната част на Китай с нарастващото търсене на таланти, Политехническият университет на Хонг Конг (PolyU) официално създаде катедра по логистика на 1 септември 2003 г., след реорганизация, включваща бившия отдел по корабоплаване и Транспортна логистика и част от бившата катедра за управление.

През септември 2008 г. PolyU направи още един ход да преименува катедрата на катедра по логистика и морски изследвания, за да отразява по-добре силните страни на отдела и нарастващото портфолио. В момента PolyU е единственият доставчик на морско образование на висшето ниво в Хонконг.

Качествено образование

С основни области на специализация в "глобална верига за доставки" и "международно корабоплаване и транспортна логистика", катедрата предлага изчерпателни и международно признати академични програми, вариращи от бакалавърско до следдипломно ниво. Основните цели са да се възпитават високоефективни логистични мениджъри и лидери чрез разработване на съвременни образователни материали и използване на иновативни и методи на обучение.

Магистърските програми на катедрата по управление на глобалната верига за доставки, международна корабна и транспортна логистика и управление на операциите предлагат задълбочени познания на мениджърите и професионалистите в областта и въплъщават стабилен баланс между академичната теория и професионалната практика. Магистърската програма по международно корабоплаване и транспортна логистика, например, обхваща не само морски познания, но и практически теми като пристанищна политика и управление, право на корабоплаване и морско застраховане.

Отделът също така активно си сътрудничи с институции от най-високо ниво в континенталната част на Китай. Една от тези инициативи беше пускането на водеща магистърска степен по управление на качеството с университета Zhejiang в Zhejiang. Опирайки се на академичния профил на катедрата, програмата привлече кандидати от различни среди, включително банкиране и финанси, кетъринг и ресторантьорство, строителство, инженеринг, държавни ведомства, здравеопазване, хотелиерство, логистика, мърчандайзинг, производство, управление на имоти, комунални услуги, покупки , тестване и сертифициране на качеството, търговия на дребно, туризъм, търговия, транспорт, складиране и други обслужващи индустрии.

Иновативни изследвания

В съответствие с традицията на PolyU, отделът е поставил силен акцент върху иновативните изследвания в различни области, обхващащи мореплаване, корабоплаване, пристанища, управление на веригата за доставки и транспортна логистика. Академичният персонал се ангажира стриктно с изследователски дейности, за което свидетелства нарастващият брой научни статии, публикувани в академични списания с най-високо качество.

Определянето на някои проекти като нишови области от университета допълнително означава отлични постижения на отдела в изследователските идеи и дейности.

Индустриално сътрудничество

Като център за върхови постижения в логистиката и морското образование за подхранване на професионални таланти, отделът също така се стреми да предоставя изследователски и консултантски услуги за бизнес общността. С тясно сътрудничество с индустриите, приложенията и връзката с реалния свят, катедрата може да внесе най-високо качество на преподаване, изследвания и консултации в класовете, което ще донесе ползи за индустрията и общността като цяло. Именно това PolyU прави разлика в логистиката и морското образование.

Класации

Университетска класация:

№ 5 в Times Higher Education Young University Rankings 2022

№ 5 в глобалната класация на академичните предмети (GRAS) на ShanghaiRanking 2021: Мениджмънт

№6 в QS Топ 50 под 50 2022 г

№ 23 в класацията на Times Higher Education Asia University Rankings 2021

№ 25 в QS Asia University Rankings 2022

№ 66 в QS World University Rankings 2022

№ 91 в световната университетска класация на Times Higher Education (THE) 2022

Класация на факултетите:

№ 1 в Хонг Конг и № 25 в света за бизнеса и икономиката

Бизнес факултетът на Политехническия университет в Хонг Конг награди най-добрия доставчик на образователни курсове по логистика на наградите за азиатски товари, логистика и верига за доставки за 2021 г.

Класиране на отделите:

№ 1 по морски изследвания в Китайския университет

#1 в Топ 30 на PolyU в класацията на морските училища в света (2016-2020)

№ 1 в ISI Web of Science на Thomson Reuters 2019 - 2021: Данни за доставка на изследвания

№ 1 в KUBS Worldwide Business Research Rankings™ - Управление на операциите и наука за управление 2010-2019

№ 1 в Хонг Конг и № 9 в света на The SCM Journal List™ University Rankings 2018

№ 2 в Хонг Конг и № 18 в света на The SCM Journal List™ University Rankings 2018-2020

№ 14 в UTD Top 100 Business School Research World Rankings и № 1 извън САЩ в областта на управлението на производството и операциите за периода 2016-2020.

Няколко професори от катедрата по логистика и морски изследвания на Политехническия университет в Хонг Конг са изброени сред първите 250 лица в бизнес изследвания според P-Rank 2022.

Включително:

№ 1 Ir професор, декан на Факултета по бизнес, Едуин Ченг

#37 Професор Шуайан Уанг

#84 Професор Kee-hung Lai (Майк Лай)

#153 Професор Чи То Нг

#200 Професор Чунг Лун Ли

Местоположения

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Въпроси