The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

Представление

Кипър е островна страна на Европейския съюз, разположена в Източното Средиземно море. Той стои на кръстопът между Европа, Близкия Изток и Северна Африка , както географски, така и исторически. Той се радва на много дълга история и богата култура, насочена към едни от най-големите древни и най-нови цивилизации в региона. Днес той съчетава модерно, технологично напреднало общество от замъглени градове с спокойната атмосфера на средиземноморски остров.

изображение предоставено от The Cyprus Institute

Students GS

The Cyprus Institute

Кипърският институт е международна изследователска организация, разположена в Никозия, столицата на Кипър. Той работи под чадъра на Кипърската фондация за изследвания и образование, управлявана от международно признат настоятел. Нейната мисия е да служи като център за наука, технологии и иновации за региона на Източното Средиземноморие и Близкия Изток, който се занимава с въпроси от регионално значение и глобално значение. Той се стреми да служи като врата на Европейския съюз към научните изследвания и технологиите в региона и чрез това да укрепва мира и просперитета и да насърчава сътрудничеството между неговите народи за подобряване на тяхното бъдеще.

Визията на Института обхваща бързо променящите се социални, политически и икономически реалности в региона, както и глобалния научен и технологичен напредък. Той е набор от поредица от стратегически драйвери, включително:

 • Справяне с промените в климата за здравословна среда със здрави хора
 • Иновация за устойчиво и зелено развитие към по-светло бъдеще
 • Олово в променящ се свят, където науката за данните и изкуственият интелект са ключови характеристики
 • Анализирайте и документирайте нашето минало и настояще, за да обогатите нашето бъдеще
 • Обучете новите научни лидери и политиците

Следдипломните образователни програми, предлагани от Интердисциплинарното училище за наука и технологии на Института, са създадени така, че да съответстват на визията на Института. Студентите се обучават и наставляват от изтъкнатия и международен факултет на Института и се обучават от експертни изследователски екипи. Те са директно потопени в богатата изследователска среда на изследователските центрове на Института и имат директен достъп до най-съвременните инфраструктури и съоръжения.

Училището привлича малък брой международни студенти от най-високо качество и се стреми да им предостави авангардни знания и набори от умения, които ще им дадат възможност във водещи науки, съвременни общества и утрешната икономика. Възпитаниците на Училището заемат ключови позиции в академичните среди и индустрията в Кипър и в чужбина.

изображение предоставено от The Cyprus Institute

131685_StudentsAmphitheater.DSCF7695.JPG

програми

Понастоящем портфолиото на Училището включва шест следдипломни програми, които водят до магистърски и докторски степени и са акредитирани от Кипърската агенция за осигуряване на качество и акредитация (CYQAA). Освен това училището се радва на двустранни споразумения с изтъкнати висши учебни заведения в Европа и САЩ, което дава възможност на студентите да се запишат в двойни или съвместни степени.

 • MSc / MPhil в науките за околната среда (1 година или 1,5 години)
 • Магистър по симулация и наука за данни (1 година)
 • Магистър по цифрово културно наследство (1 година)
 • Доктор по изчислителни науки (3 години)
 • Доктор по енергетика, околна среда и атмосферни науки (3 години)
 • Доктор на науките и технологиите в културното наследство (3 години)
131926_GRADUATESCHOOLInfographic2020-LOW.jpg

изображение предоставено от The Cyprus Institute

Местоположения

 • Nicosia

  20 Konstantinou Kavafi Street 2121, Aglantzia Nicosia Cyprus, , Nicosia

Въпроси