© BIMM University
The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

Представление

За ISMC

ISMC е основана през 2002 г., като се стреми да заеме свободно място в дискурса за мюсюлманския свят чрез насърчаване на стипендия, която отваря нови перспективи за мюсюлманските общества. Ние разглеждаме ключови въпроси като традиция и модерност, религия и държава, плурализъм и единство и естеството на общността в епоха на глобална връзка и промяна.

Нашият мандат е да се справим с основните предизвикателства пред човешкото състояние, тъй като те се изразяват в различните общества на мюсюлманския свят и неговите диаспори.

Лондон предлага идеалното място за Института, с неговия международен вкус; отлична културна сцена, както историческа, така и съвременна; процъфтяващи изкуства и академични общности; и като град, в който се насърчава свободата на мисълта и изразяването.

Нашите цели

 • Да изучава системи на морална и етична мисъл, структури на управление и обществен живот, както и художествени и творчески изяви във всички форми.
 • Да се създадат възможности за взаимодействие между учени и други професионалисти, така че да се задълбочи разбирането на належащите проблеми на обществения живот, засягащи мюсюлманските общества.

Десет причини да изберете ISMC

 1. Уникална степен от три семестъра, по време на която ще ви се даде възможност да научите език и да придобиете задълбочено разбиране на мюсюлманските култури.
 2. Ексклузивно настаняване в рамките на две минути пеша от кампуса.
 3. Разгледайте архитектурата, литературата, религията, историята, изкуството, политиката, правото и др. В мюсюлмански контексти с нашите специалисти академици.
 4. Проучете се в специално изградения център Ага Хан, включващ колекция от ислямски градини, дворове и тераси.
 5. Прекарайте време в един от най-разнообразните градове в света. Вижте забележителностите и се отдайте на многото културни преживявания и прозрения на Лондон.
 6. Библиотеката в Ага Хан е специално място, над два етажа, отварящо се към терасата на ученето.
 7. Възможността да прекарате месец в чужбина на курс за потапяне на език в арабска или персийско говоряща страна.
 8. Насладете се на оживен социален живот с организирани пътувания във Великобритания и местни дейности.
 9. Посетете много събития, организирани от ISMC, както и околните университети, включително SOAS, Birkbeck и UCL.
 10. Следвайте стъпките на нашите възпитаници в докторантурата или възможностите за кариера по целия свят.

След ISMC

Нашите възпитаници са многообразна група и сега следват кариери в областта на журналистиката, преподаването и бизнес консултирането, като работят за организации, включително Червения кръст, BBC, Muslim Aid и Световната банка. Освен това редица възпитаници на ISMC работят за Мрежата за развитие на Ага Хан, допринасяйки за нейните цели за развитие в проекти по целия свят.

Някои висшисти избират да продължат да учат и са влезли в заведения като Оксфордския университет, Университета на Виктория, Харвардския университет и Принстънския университет. Много от тях продължават академичната си кариера, преподават в университети и продължават собствените си изследвания в конкретни области на експертиза.

Магистърската програма на ISMC е наистина глобална квалификация, която отваря врати към много различни кариерни пътеки. Нашите възпитаници работят и учат по целия свят, включително Тунис, Кувейт, Канада, Пакистан и Великобритания.

За университета в Ага Хан

Създаден през 1983 г., университетът в Ага Хан (AKU) е уникален хибрид: институция за академични постижения, която е и агент за социално развитие. Университетът има кампуси и програми в Южна Азия, Европа и Африка.

Университетът работи на основните принципи на въздействие, качество, уместност и достъп и подготвя студентите си да водят промяна в своите общества и да процъфтяват в световната икономика. Чрез своята строга политика за прием и нашите програми за финансова помощ, чувствителни към нуждите, Университетът предлага на най-обещаващите лидери и мислители на утре възможността да служат и уменията да помагат на общностите да решат най-належащите си предизвикателства.

Университетът Ага Хан в Лондон е член на Квартала на знанието, който е партньорство на около 90 и нарастващи академични, културни, изследователски, научни и медийни организации. Тези организации участват активно в развитието и разпространението на знанието и са в радиус от една миля от Царския кръст. Те включват Лондонския университет, Google, Института за крик и The Guardian.

Препоръки на учениците

Местоположения

 • London

  The Aga Khan University (International) UK 210 Euston Road, NW1 2DA, London

  Въпроси