Keystone logo
The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

Представление

Нашата мисия: фотонно образование от световна класа

Мисията на Abbe School of Photonics е да предложи образователна програма по фотоника по най-високите международни стандарти на най-амбициозните и мотивирани ученици. Нашето училище служи като трамплин за кариера чрез насърчаване на академични кариери, както и предоставяне на възможности за придобиване на професионален опит във фотоникната индустрия.

Изучаване на фотоника в града, където всичко започна

Концепцията и философията на училището имат за основна цел създаването на един от водещите световни образователни центрове по оптика и фотоника в Йена, Германия. ASP е оформен от традицията и широкия спектър на преподавателска и изследователска дейност в областта на науките за светлината в нашия университет. Училището предлага изключителни възможности за квалификация на бакалавърско и магистърско ниво в областта на оптиката и фотониката. Квалификационната стратегия на училището е изцяло ориентирана към научните изследвания и се основава на принципите на академична свобода, конкурентни условия за изследване и интернационализация на всички нива на образование и научни изследвания.

Училището признава своята отговорност, че много от неговите възпитаници ще продължат кариера в компании с интензивни изследвания. Поради това програмите за обучение на ASP имат за цел да насърчават и оптимално да свързват фазите на академичната кариера на младите учени с трудовия опит в компании с интензивни изследвания. Следователно всички наши мерки за конкурентно кариерно развитие са предназначени да положат основата за успешни кариери както в академичните среди, така и в индустрията.

ASP е основана през 2008 г. в публично-частно партньорство от германските федерални и провинциални правителства на Тюрингия, университета в Йена и германската фотонна индустрия. Ключов фактор за програмата е тясното сътрудничество на ASP с индустриални партньори. За да поддържаме изключителното икономическо развитие на нашите партньори в бъдеще, ще е необходимо наличието на значителен брой висококвалифицирани служители. Завършилите ASP са онези потенциални кандидати, добре подготвени за немската фотонна индустрия.

Йена: немски университет с най-висок ранг, пълен с история и традиции

Университетът на Фридрих Шилер в Йена, с древното си латинско име "alma mater jenensis", е един от най-старите германски университети, основан през 1558 г. По това време класическите академични области на философията, теологията, правото и медицината са обект на изследване и преподаване. През изминалите векове много видни учени са били професори в този университет. В края на 18-ти и началото на 19-ти век Йена става известен по време на класическо-романтичната „епоха на чудото“, когато световноизвестни поети и философи като Гьоте, Шилер, Хегел и Фихте белязват нейната интелектуална атмосфера.

Напълно дигитален, изцяло онлайн!

Програмата MSc Photonics първоначално е била замислена като курс за обучение в кампуса. Ние вярваме, че нашето училище е едно от най-добрите места в света за изучаване на ориентирана към изследвания, практическа фотоника в лаборатории от висок клас с изследователски клас - и ние се придържаме към този стандарт. И все пак ние признаваме, че пандемията от COVID-19 има дълготраен ефект върху глобалните академични среди. По този начин обучението в кампуса, съчетано с хибридно поточно предаване, е новият стандарт в нашето училище:

  • В нашето училище също съществува ограничен брой учебни слотове само онлайн за продължителността на първия и втория семестър. По този начин програмата може да се изучава изцяло дистанционно през първата година от обучението и всички 60 необходими кредитни точки (CP) могат да бъдат спечелени през този период от време.
  • Въпреки това, за да премине към третия семестър и най-накрая да получи магистърска степен, всеки онлайн студент първа година трябва да се премести в Йена в някакъв момент преди началото на третия семестър. За всички студенти е задължително да учат в кампуса през третия и четвъртия семестър.

Местоположения

  • Jena

    Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany, 07745, Jena

Програми

Институцията предлага още:

Въпроси